Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utlevel igenyles ujszulottnek,...

Utlevel igenyles ujszulottnek, ha az apa kulfoldi?

Figyelt kérdés

Olvastam valahol, hogy utlevelet ujszulottnek mindket szulo alairasaval adnak. De mi tortenik, ha a ferj kulfoldi es ott is tartozkodik?

Mivel vizumot nem adnak neki Magyarorszagra, igy se szulesnel, se utlevel igenylesnel nem lehet ott. En viszont szeretnek hozza kimenni a gyerekkel, de nem tudom, hogyan lehetseges utlevelet igenyelni ujszulottnek.

2013. máj. 15. 07:15
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Ha ott maradsz akkor raersz elintezni a baba utlevelet postan a nagykovetsegen biztos vagyok benne hogy van megoldas ott ra.

Hivd fel az indiai magyar nagykovetseget vagy irj emailt nekik.

Vesz eseten max vizummal sri lankai utlevellel viszed a gyereked magyarba azt megkapja hiszen anya magyar.

2013. máj. 15. 09:52
 22/23 anonim ***** válasza:

Amíg magyarországon egy házasság nincsen anyakönyvezve addig az nem legális Mo-n. Ès így úgy tudom sehol sem. Habár sri lanka más törvények mint az eu, de itthon akkor is kötelezö anyakönyveztetni (honosítani).

Ezt lehet KONZULÀTUSON (a követség és konzulátus nem ugyan az) is csináltatn.

Ha ez nincsen meg akkor ezzel kezdjétek.

Ha a gyerek kint születik is megilleti a magyar állampolgárság mert te magyar vagy. Ezt az ottani születési anyakönyvi kivonattal a konzulátusom el is lehet intézni, de ehhez is kell az apuka (ha van) alárírása.

Ha Mo-n szülsz és vissza akarsz menni, akkor meg az ottani papírjait kell megcsináltatnod neki(gondolom az ottani állampolgárság is jár neki apai ágról).

Szerintem ha házasok vagytok és ez Mo-n anyakönyvezve van. A párodnak van sri lankán munkája, lakása, bankszámlája, vagy egyetemre jár akkor simán megfogják adni a vízumot is.

2013. máj. 15. 12:25
 23/23 anonim ***** válasza:
Minden nap van már Sri Lankás kérdés...........
2013. máj. 15. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!