Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha kisfiam...

Mit tehetek, ha kisfiam gyámja hanyagul végzi dolgát? Egyáltalæn nem érzem jó kezekben a gyereket!

Figyelt kérdés
Mik azok az okok,amik miatt a gyámhivatal megszüntetheti a gyámságot? Anyagi helyzetünk miatt kértük a családbafogadást az apukával,közben különváltunk ès most visszaélnek a papírral,egyedül nem vonhatom vissza,mindkét szülő kell hozzá,ráadásul apuka külföldön él és nem viszi túlzásba,hogy segíten a gyermeknek visszakerülni az anyjához,gondolom,bosszúból sem,a válás miatt! Már bánom,hogy annak idején aláírtam ezt az egészet!A gyerek tönkremegy lelkileg a cirkuszolásokban,minden nap azt látja,hogy ordítunk,a gyám rángatja az anyját stb...
2013. máj. 11. 08:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyamhivatalba bemesz es kéred a gyámság megszüntetését.
2013. máj. 11. 08:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vázold már ezt a történetet! Te vagy az anya, de a gyereknek más a gyámja, apuka külföldön dolgozik, te nem találod jónak a gyámot? Miért került egyáltalán gyámság alá? Milyen az anyagi helyzetetek most? Milyen volt?
2013. máj. 11. 08:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán magadhoz veszed??
2013. máj. 11. 10:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Mivel mindketten az apukával külföldi munkavállalást terveztünk, ezért elindítottuk a családbafogadást. Így lett gyámja az anyai nagymama a gyerkőcnek. Időközben én mégis itthon maradtam, az apa továbbra is külföldön dolgozik, a gyám pedig úgy végzi feladatait, hogy az nekem nem tetszik, vissza szeretném venni magamhoz a gyermeket. Az apukával közben különváltunk , és mint kicseszésképp most nem megy bele, hogy visszavonjuk az egészet, hiába látja ő is, hogy a gyereknek ez nem tesz jót. Nekem már van új párom, tudjuk nevelni a kicsit.
2013. máj. 11. 10:59
 5/10 anonim válasza:
84%

Sajnos a hatályos törvényben ( [link] - IX. fejezet) is csak annyi van, hogy "A családbafogadást meg kell szüntetni, ha azt a szülő vagy a családba fogadó szülő kérte." :\ Szerintem menj be a gyámhatósághoz, ők biztosan tudnak segíteni, hogy ilyen esetben mi a teendő.

Egyébként minden ítélkezés nélkül megjegyezném, hogy a gyerekemet biztosan nem dobnám el magamtól azért, mert külföldön tervezek munkát vállalni...

2013. máj. 11. 13:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem,erről szó sincs,csak mivel külföldön tartózodtunk volna,kellett valaki,aki hivatalos ügyekben eljárhat majd,azaz törvènyes kèpviselője. Èn is mondtam,h ez hülyesèg,sírva írtam alá a papírt,de bánom már!
2013. máj. 13. 00:56
 7/10 anonim ***** válasza:

5! Ha a dolgozó szulo hosszabb ideig nem tartózkodik a gyermek közeleben pl kulfoldi munka vagy kórházi ápolás miatt, akkor a, meghatalmazast kell írnia minden esetben, nincs olyan, hogy "általános megbízás" esetenként kell megírni vagy b, csaladbafogadassal átadja a szülői jogait, ami azt jelenti, hogy akinek adadta, teljes joggal járhat el a gyerekkel kapcsolatban.

Anno en is terveztem kulfoldi munkát, utána jártam. A szülők ugy cselekedtek, ahogy azt a törvény jelenleg előírja.

2013. máj. 13. 06:08
 8/10 A kérdező kommentje:
És arról tud valaki valamit mondani, hogy az apuka egyáltalán eljárhatott ilyen esetben, felfüggesztett börtönbüntetése van adócsalás miatt, de egyénként is volt már büntetve betöréses lopásért stb. Nem hiszem el, hogy vele sem lehet ezt megbeszélni, ezek ki akarnak csinálni, már csak azért is, mert ki mertem lépni ebből a kapcsolatból és hogy megbánjam!!!!! De nem fogom!
2013. máj. 13. 11:03
 9/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, a visszavonáshoz is ketten kellünk és ő nem akar belemenni, mert fél, hogy lelépek a kicsivel külföldre meg ugye többe nézi a volt anyósával való jó viszonyt, mint a gyerek egészségét! Szegény minden nap cirkuszt lát, a szeme már rángatózik az idegtől és el van butulva ott, öltözködni nem tud egyedül 5 évesen, mellettem ilyen nem fordult elő! Külföldre pedig nem fogok menni, kisbabát várok és nem fogok magamnak szándékosan kellemetlenségeket okozni!!! Ezt is alig várom, lezáruljon!
2013. máj. 13. 11:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Gyermekelhelyezesi pert kell indítani a bíróságon. Ennyi.
2013. máj. 13. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!