Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Van "kedvenc" gyereket...

Szülők! Van "kedvenc" gyereketek? Őszintén!

Figyelt kérdés
A környezetemben is minden családban van/volt kedvenc gyerek...ezt én egyfajta árulásnak érzem a többi gyerekkel szemben. Tudom, azt mondják a legtöbben, hogy "dehogy van,én egyformán szeretem őket", de ez sokszor távolról sem igaz. Tényleg nem egyformán szeretik a szülők a gyerekeiket?

2013. máj. 10. 18:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a példákban nem arról van szó, hogy a kisebbet jobban szerette a szülő és azért azt mentette ki, hanem mert a kicsivel a mindennapokban is többet kell foglalkozni, jobban kell rá figyeli, mert ő még kicsi és a nagy már önálló. Beleivódik az emberbe és vészhelyzetben ösztönösen dönt. Nem azért a nagyobbat engedi el, mert az előző este későn jött haza és felbosszantotta.

Ezt amúgy sokszor megfigyeltem akkor is, amikor szülők leszállnak a buszról pici, hasonló korú gyerekekkel (és nem tudnak valamiért mindkettőre ugyanúgy figyelni). Mindig a picire figyelnek, a "nagyra" csak félszemmel. Mert bíznak benne, hogy ő már nagy.

2013. máj. 10. 18:39
 12/20 A kérdező kommentje:

Persze ez is benne van hogy a nagyobb az nagyobb a kicsire még jobban kell figyelni.

Gondolom ezek az anyukák nem szerették kevésbé az egyiket mint a másikat csak abban a helyzetben így döntöttek.

Az a gáz ha mindenki számára nyilvánvaló, hogy ki is a kedvenc a családban. Olyan undorító megnyilvánulásokat hallottam szülőktől hogy el se hittem. Van olyan akit bevallottan azért nem szerettek annyira a szülei mint a tesóit, mert őt még nem akarták, nem tervezett baba volt. Ez milyen már???

2013. máj. 10. 18:56
 13/20 anonim ***** válasza:
71%
Nincs kedvencem, mind a kettőt imádom!
2013. máj. 10. 20:30
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

Itt mindenki azt fogja mondani, nincs.

De van.

Kinek a lánya, kinek a fia.

Az a kedvenc, akinek az életét megmenti elsőnek és képes a saját életét feláldozni érte.

Ez csak válsághelyzetben derül ki és addig jó amíg nem kell kipróbálni.

2013. máj. 10. 20:52
 15/20 anonim ***** válasza:
95%

Engem Anyu 17 éves korában szült. Sosem szeretett, mostanra aránylag jó a kapcsolatunk, mert sikerült megbocsájtanom neki. Két öcsém van, féltestvéreim, anyai ágról. Ők viszont szeretve voltak. Mai napig különbség van téve, ők mindent megkapnak, amit kiejtenek a szájukon, folyton kapnak anyagi segítséget, én és a családom pedig nem.

37/N

2013. máj. 10. 20:54
 16/20 anonim ***** válasza:
78%
én elhiszem, hogy ugyanúgy szeret minket anyu, én se szeretem egyik tesómat se kevésbé, mint a másikat.
2013. máj. 10. 20:57
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi hárman vagyunk testvérek.

Bátyám anyu egyik kedvence, mivel ő volt az első, ő még mindig anyu kisfia.

A nővérem a második kedvenc, ha lehet ilyet mondani. Akárhányszor felhívom anyut, mindig, jaj xy-nal ez van, xy-nal az van, meg xy családjával, férjével, gyerekével. Xy egyébként nagyon hasonlít anyura, legalábbis anyu mondja, hogy természetre kiköpött ő, szóval gondolom ezért.

Én vagyok a legkisebbik, én meg úgy becsúsztam, és úgy vagyok... :(

2013. máj. 10. 21:48
 18/20 anonim ***** válasza:
96%
10ből 9 szülőnek van kedvenc gyereke... Ez totálisan biztos, mert ha megkérdrznénk a szülőket hogy melyikük a kedvenc, természetesen az lenne a válasz hogy nincs. De ha megkérdeznénk ezeknek a szülőknek a gyerekeiket, meg tudnák mondani melyikük van jobban szeretve....
2013. máj. 10. 22:02
 19/20 senior24 ***** válasza:
100%
Persze a szülők mind azt mondják, hogy minden gyermeküket egyformán szeretik. Az igazság azonban az, hogy a legtöbb ember hamar megmondja, ki egy adott család kis kedvence, és ki a fekete bárány.Dr. Julie Fitness, az ausztrál Macquarie Egyetem professzorának kísérletében összesen 70 önkéntes vett részt, akiknek egy adott családból kellett kiválasztani a kedvenc gyermeket és azt, akit a legtöbben fekete báránynak tartanak. Az eredmények szerint a résztvevők 70 százaléka sikerrel azonosította a kedvenc gyereket, 80 százalékuk pedig a kis fekete bárányt."A szülők persze azt mondják, ők egyformán szeretik minden gyermeküket. A legtöbb esetben azonban nem ez az igazság" - nyilatkozta Dr. Fitness. A kutatónő elmondása szerint nagycsaládosok esetében a középső gyermek szinte sosem volt a család kedvence. Leggyakrabban a legfiatalabb vagy a legidősebb gyermeket, valamint az egyetlen lányt/fiút tekintették kedvencnek a szülők, illetve azokat, akiknek a sajátjukéhoz hasonló az érdeklődési köre."'Az anyukám azért szeretett engem a legjobban, mert hasonlítottam rá, és mert hasonló dolgok érdekeltek minket, és az apukám azért nem szeretett, mert nem sportoltam.' Gyakran hallhatunk ilyen, és ehhez hasonló mondatokat - magyarázza Dr. Fitness - Persze az, hogy egy szülő ilyen dolgok miatt ne szeresse a gyermekét, igen ritka, de tény, hogy a szülők hajlamosabbak annak a gyermeknek kedvezni, aki a leginkább hasonlít rájuk.""A gyerekeknek nagyon fontos, hogy szüleik elfogadják őket olyannak amilyenek, és éppen ezért nagyon rosszul viselik, amikor valamelyik testvérükhöz hasonlítgatják őket. Végül is a család az elsődleges szociális közeg, és ha egy gyerek úgy érzi, hogy ott sem fogadják el igazán, az igen károsan hathat a fejlődésére."Dr. Fitness elmondása szerint az első lépés a különbségek elfogadása kellene hogy legyen. "Nem okolhatjuk gyermekünket azért, mert más. El kell fogadnunk, hogy különbözik tőlünk, és ennek megfelelően kell kapcsolatot kialakítanunk vele."
2014. jún. 12. 20:53
 20/20 senior24 ***** válasza:

Mindig is tagadni fogjak mert buszke szulok es ok nem tevedhetnek,igaz h tevedni emberi dolog de mindegy!Az oke h jobban kedveli a masikat de az h hajlamos teljesen megkeseriteni a masik gyerek eletet azzal h olyan kulonbsegeket tesz h az mar verlazito az mar egy kicsit sok!Es hajlamos ra mert az erzelmei iranyitjak!Le sem sz.rjak h a masik lelki fejlodeset mennyire tonkreb.sszak es h mekkora lelki fajdalmat okoz.lehet h vki termeszetesnek nevezi ezt a dolgot,lehet,de akkor sem kell ereztetni a masikkal h kulonbseg van kozted meg a testvered

kozott.Persze a kiskedvenc meg jol ki is hasznalja a helyzetet es ott keseriti meg a testvere eletet ahol akarja!buntetlenul!!nagyon sok gusztustalan szemet dolgokat lattam mar ilyen csaladnak nevezett valamikben!!hiaba nem minden szulonek valo gyerek!!es sajnos sok olyant is lehet hallani a szuloktol h "velem is ezt csinaltak a szuleim"!es akkor ez azt jelenti h a vetlen gyerekevel is ezt kell tenni?nemhogy peldat mutatna h o mar azert se lesz olyan szemet mint a szulei!es persze ha meg megmondod a szeukbe az igazat akkor meg jon a szuloi hiszti,aminel szemetebb viselkedes nincsen es az ertelmi szintje kb.egy 6eves kisgyerekevel egyenlo!Szerintetek agyilag beszamithatoak az emberek?

2014. jún. 12. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!