Ha valamelyik családtagotok gyilkosság miatt évekre börtönbe kerülne a szabadulása után befogadnátok a házatokba?
A 10 által említett kislány Simek Kitti volt. Előre megfontolt szándékkal ölte meg a mostohaapját, aki éveken át ütötte-verte, erőszakolta, terrorban tartotta őt és rákos édesanyját. Kitti ölt, de nem gyilkolt.
A témához: ha az illető önvédelemből ölt vagy halálos balesetet okozott, megérdemel még egy esélyt. Aki haszonvágyból, előre megfontolt szándékkal vagy többször gyilkolt, abban nem mernék megbízni, nem engedném a családom közelébe.
13! utána eltelt idő? mert mi történt azóta? (nem pletykaszinten érdekel, csak kíváncsi vagyok az esetre, mert ha egyszer meglesz a diplomám, ilyesmivel szeretnék foglalkozni.)
a kérdésre válaszolva:
az előttem szólók már leírták. körülményektől függ. hogyha anyukám, apukám, testvére, barátom kerülnének börtönbe gyilkosság miatt, valószínűleg visszafogadnám őket, mert nem tudom elképzelni róluk a szándékos emberölést. még az elpattan a cérna esetét sem. persze ha mégis kiderülne, hogy valamelyikük puszta kéjvágyból vagy nyereségvágyból stb. gyilkolt, nem fogadnám be a lakásomba (bár szerintem ilyen esetekben életfogytiglant adnak többnyire, tehát nem lenne szabadulás), de támaszként ott lennék neki, mert ki más, ha nem a család? megpróbálnám megérteni, mit miért tett, a legjobb pszichológusokhoz járatnám. hogyha viszont továbbra is látnám benne azt, ami rávette a gyilkosságra, magam szólnék az illetékeseknek, hogy felügyelet alá kéne helyezni. bár nem hiszem, hogy egyátalán kiengedték volna, ha nem teljesen beszámítható.
#15, tudod, a kriminológia egyik alaptétele, hogy a bántalmazottból gyakran bántalmazó válik... na, az említett lány is egy ilyen karakter valójában, egy bántalmazottból lett bántalmazó, szociopata. Na, ezt helyesen ismerte fel a bíróság, és hozott ehhez képest méltányos ítéletet az ügyben, csak hát a politika közbeszólt...
Na, hát ennek eredményeképp a lány bevállalt egy terhességet eszközként, hogy biztosabb legyen a kegyelmi ítélete, aztán a következő alkalommal akkor került a lapokba, amikor megverte a gyereke apját a kocsma udvarán, az elmúlt évek híre meg az, hogy lepattant külföldre hát... szóval belevetve magát az éjszakai életbe, az itt hagyott párja meg egyedül neveli a gyereket nem könnyű körülmények között...
Mindezt azért, mert a politika nem hagyta, hogy a lányt a bíróság megtanítsa arra, hogy az ember tetteinek következményei is vannak. Szóval mondhatjuk azt is, hogy valójában a kegyelem, a politikai játszmák áldozata lett, aki, szinte biztos vagyok benne, hogy még fog szerepelni bűnügyi hírekben pont ezért, akár mint bántalmazó, akár, mint áldozat.
A Simek Kitty ügyből meg leginkább azért lett "A SIMEK KITTY ÜGY"- ha tetszel érteni - mert akkor még a másik politikai oldalon politikai karriert építő M. K. be akarta biztosítani, hogy ő legyen Magyarország képviselője a következő terminusban is a CEDAW nevű nemzetközi nőjogi-családjogi szervezetben, és ehhez kapóra jött neki ez a nagy média-visszhangot kapott családon belüli erőszak-eset... kb. ennyi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!