Éppen válófélben vagyok. Érdemes Budapestre menni albérletbe, ha még nincs állásom?
Válunk, a házból -elvileg- kapok 3 M Ft-ot.. majd, egyszer. Van 2 kisfiam, az egyik beteg. Pesten van olyan speciális iskola, ami sokkal jobb, mint ami nálunk van (egy közepes méretű városban lakunk jelenleg). Csak távoli rokonaim vannak ott, állásom sincs még, pillanatnyilag csak a Gyes, családi pótlék és a gyerektartás lenne a bevételem (25e+40e+40e=105e Ft). Két kérdésem lenne.
1. Ennyi pénzből Bp-en albérletben+rezsi 2 gyerekkel meg lehet élni?
2. Érettségivel, eü végzettséggel, középfokú számtech ismeretekkel (eddig egy szállítmányozó cégnél adminisztrátorként dolgoztam), nyelvtudás nélkül mennyi idő alatt lehet állást találni? (Biztosat nyilván senki sem tud mondani, de a véleményetekre vagyok kíváncsi.)
+1. Szerintetek érdemes belevágni?
Köszönöm a válaszokat.
szia! Őszintén? Ez nagyon kevés pénz a megélhetéshez 2 gyerekkel, még egy közepes városban is, nem hogy Budapesten. Itt nem fogsz 40e Ft alatt albérletet találni, a bérletek/kaja/rezsi nem fogja kifutni ennyi pénzből:(
Melót lehet, hogy könnyebben fogsz találni, habár szerintem nem a szakmádban, mert itt már mindenhez legalább középfokon kell gagyogni valamilyen nyelven.
Én nem vágnék egyelőre bele a helyedben. Ha megkapod a jussod, akkor talán azzal már lehetne mit kezdeni...
Ha hiszel magadban, akkor érdemes belevágni...
Ám én azt gondolom, hogy menj biztosra két gyerekkel a hátad mögött. Havi 105 ezer forintból két gyerek mellett elég nehézkes kifizetni egy budapesti albit. Szerintem kérd először a rokonaid segítségét állás ügyben -ismeretséggel könnyebb állást találni. Aztán amikor már van kilátásban, akkor költözz.
Budapesten az albérlet kivételével minden olcsóbban beszerezhető, jóval olcsóbb ott az élet, mint pl. falunk. Nyilván ez az árversenyből adódik.
Én először inkább szülőkhöz költöznék, ha van rá mód, és hat találtam munkát, utána lépnék, nem mernék a bizonytalanra elindulni két gyerekkel.
Kockázatos, de ha már belevágsz, és van pénzed, akkor én a helyedben nem költenék albérletre, inkább vennék egy kisebb lakást, hiteltámogatással. Mert akkor kb annyit fizetnél havonta a törlesztő részletre, mint amennyit albérletre fizetsz ki.
Osztom az előzőek véleményét, hogy előbb állást találj, ami nem tűnik egyszerűnek a mai világban, két gyerekkel.
Onnan veszem, hogy szerencsére elég gyakran járok Budapestre (hetente minimum 1-2-szer), de falunk lakom.
Elég, ha bemegyek az itteni boltba, meg egy pesti boltba. Itt pl. 1l olaj 500 Ft. 10 db tojás 460 Ft (és nem az extra). Na Pesten mennyi? És ez csak 2 példa. De a falunkhoz közeli városban lévő Tesco is drágábban árulja ugyanazt az árut, ugyanabban az időben, mint egy pesti Tesco.
próbáld meg az anyaotthont, ha még nem olyan nagyok a fiaid. ha idősebbek, akkor esetleg önkorm. lakás. így nagyobb eséllyel kaphatsz, ha van két kicsi gyereked. lehet, hogy nem olyan nagy lakást, de el tudtok lenni benne, míg talpra állsz, és nem kell kidobnom a pénzt az ablakon az albira.
nézz utána, próbálj harcolni! megéri.
állást nézegess a neten, van rengeteg. az nagyon jó, ha van tapsztalatod, esetleg ajánlóleveled az előző cégtől. egy ilyesmi irodai munkával itt pesten sztem meg lehet keresni 100e ft-ot. még ha le is vonjuk belőle a gyest, akkor is kapsz csp-t, a beteg kisfiú után emeltet, és a gyerektartás gondolom uennyi marad. ez már elég lehet kezdésnek. a távoli rokonokkal is érdemes lenne beszélned, hogy esetleg nem tudnak-e valami ismerősön keresztül olcsóbb albit.
nagyon drukkolok nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!