A férjem örökölt házában az albérlők hónapokkal el vannak maradva a számlákkal, jönnek a kikapcsolásról szóló ajánlott levelek + a lakbérrel 6 hónappal és a férjem szerint semmi közöm ehhez, holott ő munkanélkanélküli és csak én keresek?
Ma felhívtam az albérlőket és felháborodásomnak adtam hangot,hogy mi az,hogy azt állították ,hogy ki vannak fizetve a csekkek ,holott hónapokkal el vannak maradva .
Április elsejéig volt a szerződésük a férjemmel ,de a férjem e hónap végéig adott határidőt,hogy mindent egyenlítsenek ki ,mert különben el kell menniük és akkoris be lesz hajtva rajtuk az összes tartozás .
Olyanformán fest a dolog,hogy tartsam el a családomat és még az albérlők számláiért is én felelek,a férjem szerint nem kellene nekem ezzel foglalkoznom,de szerintem igenis közöm van hozzá,mivel van két gyerekünk közösen a férjemmel ,így ha a férjem nevén tartozás van a gyerekek és én is hátrányát látom majd.
Kedves Kérdező!
Jogilag valóban nincs közöd a házhoz.
Attól, hogy átveszed a leveleit, még nem lesz közöd hozzá.
Neked semmilyen számlát nem kell fizetned. Ha jön a végrehajtó, akkor terheltessétek rá a házra, ami a férjedé, tehát megint csak neked semmi közöd hozzá.
Egyébként csak teher-teher hátán. Keresni egy jó ingatlanost, vagy feltenni a netre, hogy eladó, aztán valami lesz...de hogy csak viszi a pénzt?
Elad, örül.
Jogilag valóban nincs közöd a férjed házához.
Viszont a házasságban MINDEN bevétel és kiadás közös a jog szerint. Ebben az esetben a lakbér és az esetleges tartozás is közös.
Ezt értesd meg a férjeddel.
A lakóknak azonnal mondjatok fel, a szolgáltatóknál pedig kérjétek a kikapcsolást.
Felénk, ha kiadnak egy lakást/házat, két havi lakbérnek megfelelő kauciót kérnek előre.
A közüzemi számlák maradnak a tulajdonos nevén. Amikor megérkezik a számla elkérik a lakótól elismervény fejében, a lakbérrel együtt járó pénzt.
Ha két hónappal elmaradnak a fizetéssel, azonnali hatállyal felmondanak nekik.
Ez a kitétel a velük kötött szerződésben is szerepel.
Így nem marad a lakók után nagy összegű tartozás.
attól, hogy a férjéé a ház, ha a házasságkötés után örökölte, közös tulajdon, így a felesége, vagyis a kérdező fizuján is behajthatják, valamint, ha az a ház, ahol most laknak a férj nevén van valamilyen formában (akár 100, akár 5%-ban), azt is elvehetik a tartozás fejében
legközelebb minden hónapban el kell menni és be kell szedni tőlük a pénzt. Mi is a főbérlőnek fizetünk, és ez így korrekt!
De most miért kell megtámadni a kérdezőt? Végre egy olyan gyermekes anyuka, aki dolgozik!
Viszont a férjnek kitaposnám a belét. Albérlőket ki kell rakni (már ki lehet), lakás elad, kifizet, maradék elrak, jó lesz későbbre is.
28F
ui.: tök mindegy mikor örökölte a lakást a férj, hiszen a tartozás a házasságuk után keletkezett. Szóval a kérdezőt is érinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!