Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem örökölt házában az...

A férjem örökölt házában az albérlők hónapokkal el vannak maradva a számlákkal, jönnek a kikapcsolásról szóló ajánlott levelek + a lakbérrel 6 hónappal és a férjem szerint semmi közöm ehhez, holott ő munkanélkanélküli és csak én keresek?

Figyelt kérdés

Ma felhívtam az albérlőket és felháborodásomnak adtam hangot,hogy mi az,hogy azt állították ,hogy ki vannak fizetve a csekkek ,holott hónapokkal el vannak maradva .

Április elsejéig volt a szerződésük a férjemmel ,de a férjem e hónap végéig adott határidőt,hogy mindent egyenlítsenek ki ,mert különben el kell menniük és akkoris be lesz hajtva rajtuk az összes tartozás .

Olyanformán fest a dolog,hogy tartsam el a családomat és még az albérlők számláiért is én felelek,a férjem szerint nem kellene nekem ezzel foglalkoznom,de szerintem igenis közöm van hozzá,mivel van két gyerekünk közösen a férjemmel ,így ha a férjem nevén tartozás van a gyerekek és én is hátrányát látom majd.

2013. ápr. 26. 18:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező!

Jogilag valóban nincs közöd a házhoz.

Attól, hogy átveszed a leveleit, még nem lesz közöd hozzá.

Neked semmilyen számlát nem kell fizetned. Ha jön a végrehajtó, akkor terheltessétek rá a házra, ami a férjedé, tehát megint csak neked semmi közöd hozzá.

2013. ápr. 26. 19:14
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Jó hanyag férjednek van.Nem olyan könnyű kitenni valakit,csak ha közjegyző előtt kötöttetek szerződést.Teljesen jogos,hogy foglalkozol vele,hiszen ha fizetés nélkül mennek el,soha nem fogjátok tudni behajtani rajtuk,nektek kell kifizetni a számlát ,meg a közüzemek visszakapcsolásának díját.Ha nincs számonkérés,a bérlőre sem fogja izgatni a dolog.
2013. ápr. 26. 19:15
 13/19 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként csak teher-teher hátán. Keresni egy jó ingatlanost, vagy feltenni a netre, hogy eladó, aztán valami lesz...de hogy csak viszi a pénzt?

Elad, örül.

2013. ápr. 26. 19:16
 14/19 anonim ***** válasza:
32%
Bizony,hogy neked van igazad!Ha jogilag nincs is közöd a házhoz,a férjedhez meg az adóssághoz annál több.Majd pisloghat a férjed,mert behajtani nem mostanában fogja tőlük behajtani.Vagy talán soha.Mind az ami felgyűlik hátralékba rajtad és a gyerekeken csattan,nektek jut kevesebb.Úgy hogy ne nagyon pampogjon a férjed amig te keresel egyedül!
2013. ápr. 26. 19:19
 15/19 anonim ***** válasza:
78%

Jogilag valóban nincs közöd a férjed házához.

Viszont a házasságban MINDEN bevétel és kiadás közös a jog szerint. Ebben az esetben a lakbér és az esetleges tartozás is közös.

Ezt értesd meg a férjeddel.

A lakóknak azonnal mondjatok fel, a szolgáltatóknál pedig kérjétek a kikapcsolást.

Felénk, ha kiadnak egy lakást/házat, két havi lakbérnek megfelelő kauciót kérnek előre.

A közüzemi számlák maradnak a tulajdonos nevén. Amikor megérkezik a számla elkérik a lakótól elismervény fejében, a lakbérrel együtt járó pénzt.

Ha két hónappal elmaradnak a fizetéssel, azonnali hatállyal felmondanak nekik.

Ez a kitétel a velük kötött szerződésben is szerepel.

Így nem marad a lakók után nagy összegű tartozás.

2013. ápr. 26. 19:22
 16/19 anonim ***** válasza:
57%
Mindaddig, amíg a férjed örökölt házának kiadásai /ilyenek az albérlők által okozott plusz kiadások is!/a családotokat érintik, Téged is érint. Nemcsak azért, mert csak te dolgozol, hanem azért is, mert a család összes gondja a tiéd, főéleg a te válladat nyomja. Ahogy utaltál is rá, ez a dolog a gyerekek ellátását, az egész család költségvetését veszélyeztetik. Férjed engedékenyéségével az albérlők még vissza is élhetnek és tovább növelhetik az adósságot tetemes kárt okozva nektek.
2013. ápr. 26. 19:36
 17/19 anonim ***** válasza:
5%

attól, hogy a férjéé a ház, ha a házasságkötés után örökölte, közös tulajdon, így a felesége, vagyis a kérdező fizuján is behajthatják, valamint, ha az a ház, ahol most laknak a férj nevén van valamilyen formában (akár 100, akár 5%-ban), azt is elvehetik a tartozás fejében

legközelebb minden hónapban el kell menni és be kell szedni tőlük a pénzt. Mi is a főbérlőnek fizetünk, és ez így korrekt!

2013. ápr. 26. 19:43
 18/19 anonim ***** válasza:
73%

De most miért kell megtámadni a kérdezőt? Végre egy olyan gyermekes anyuka, aki dolgozik!

Viszont a férjnek kitaposnám a belét. Albérlőket ki kell rakni (már ki lehet), lakás elad, kifizet, maradék elrak, jó lesz későbbre is.

28F

ui.: tök mindegy mikor örökölte a lakást a férj, hiszen a tartozás a házasságuk után keletkezett. Szóval a kérdezőt is érinti.

2013. ápr. 26. 20:32
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Kapcsoltasd ki az áramot meg mindent. Rögtön el fognak kotródni. Kicsit drága lesz visszakapcsoltatni, de még mindig jobb, mint ha ingyen laknak ott még tíz évig.
2013. ápr. 28. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!