Hogyan állítható vissza egy barátság?
a legjobb barátom úgy egy hónapja jött össze egy lánnyal aki Szlovákiában lakik. Az elején aikor összejöttek azt mondta nekem hogy a hétvégéket kihasználja hogy együtt lehessen a csajj hétköznaponként pedig együtt fogunk lógni hogy így igazságos legyen a helyzet. Nos történetesen ez a dolog egy ét hétig így volt de azóta minden a feje tetejére állt: Soha nem tudom mi van vele, mikor úgy tudom hogy itthon van, néhány nap múlva tudom meg tőle utólag hogy mégis a barátnőjénél van, nem reagál semilyen telefonos meg egyéb üzenetre, totál bunkó velem, országos problémát csinál, ha nem úgy nevezem a csajt ahogy ő neki tetszik, , röviden: Teljesen elszállt magától, s teljesen semmibe vesz!
Hogyan lehet ezt a problémát megoldani? Mert gondolkodtam róla hogy elbeszélgetek róla erről a dologról, csak félek meg sértődhet emiatt. Persze nem kívánom hogy szétmenjenek, mert ő már eleget szenvedett és nem bírnám elviselni ha megint úgy szenvedne emiatt meg mondom, mi legjobb barátok vagyunk( szinte már testvérek), s azt sem akarom hogy ez a barátság tönkre menjen. Hogy csináljam hogy minden helyre álljon? Hogy orvosolható ez a probléma???
Teljesen megértem a problémád. Néhány évvel ezelőtt volt egy barátnőm (lány vagyok), minden a legnagyobb rendben volt köztünk, egészen addig, amíg szerelmes nem lett egy fiúba. Onnantól kezdve nem jött át hozzám, nem találkoztunk minden hétvégén (megjegyzem, egy osztályba jártunk) és minden szava a barátjával volt kapcsolatos. És ez így ment hónapokon át. Ez a szerelem annyira megváltoztatta, hogy teljesen elfordultunk egymástól, már nem ugyanazok voltunk, akik előtte. Sokáig csak köszönőviszonyban voltunk és most, kb. 6 évvel az események után eljutottunk odáig, hogy tudunk értelmesen beszélni egymással.
Viszont, ha újra megtörténne az eset, teljesen másképp csinálnék mindent. A helyedben én megbeszélném a barátoddal, hogy nem akarod, hogy tönkre menjen a barátságotok. (Ha tényleg igazi barátok vagytok, ezen nem sértődhet meg.) Elmondani, hogy te megérted, hogy fontos a lány, de szeretnéd, ha néha veled is foglalkozna, vagy elmennétek ide-oda, akár hozhatja a barátnőjét is.... Természetesen fontos a stílus, ne letámadós és számonkérős legyen, hanem mint egy őszinte barátsághoz illik. :)
Sok sikert és majd írd meg, mi történt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!