Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az Ádám, Dániel és Dávid...

Az Ádám, Dániel és Dávid "régies" nevek?

Figyelt kérdés

:)

Ádám a kisfiunk neve, öccsei fognak születni és a másik két nevet választottuk nekik. Erre megkaptam hogy milyen régies nevek, miért nem választunk valami szépet.

Ez egyedi vélemény volt, vagy tényleg így látják az emberek?

(nem fogunk változtatni persze, csak érdekel)

2013. ápr. 19. 16:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

Tekintve, hogy mindegyik az ószövetségben is szerepel, feltételezhető, hogy nem az angolszász popkultúrával vagy a latin-amerikai sorozatokkal szivárogtak be a rendszerváltás környékén. Szóval régiesnek régies, de nem régebbi nálunk, mint az Árpád, Előd, Ond, Kond, Tas, Hiba, Töhötöm.

Ettől függetlenül az ég világon semmi baj nincsen velük. Manapság mindenki erőlteti ezt az "adjunk különleges nevet a gyereknek", de az eredmény igen gyakran siralmas és nevetséges. Akkor már rászokhatnánk az egyes törzseknél bevett gyakorlatra és elnevezhetnénk a kölyköket valami állatról vagy növényről, amire hasonlít.

2013. ápr. 19. 18:50
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Hiba.
2013. ápr. 19. 18:53
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

Mert aztán ezek az új nevek nagyon f×szák!

Itt van pl az utcákban Burai Brendonka. Ha Brendon Fraser meglátná milyen állatot neveztek el róla, hát forogna kínjában. Ugyanis tudom, hogy ő az ihletadó. X)

De ha szeretnél egyedi neveket a gyerekednek lehet: Radiátor, Gázkazán vagy esetleg netalántán a kis Konvektor is!

2013. ápr. 19. 19:42
 14/18 anonim ***** válasza:
62%
* Bocs, Huba akart lenni. Egyértelmű.
2013. ápr. 19. 19:54
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem régies nevek. Mindegyik bibliai név, és nagyon népszerűek mostanában. Egy csomó kisfiút így neveznek el, bár nincsenek a Top3-ban, de a legnépszerűbb 10-20 név közés tartoznak az elmúlt években.

Nekem a régies nevek inkább a Tihamér, Tivadar, Kálmán meg ehhez hasonlók. A régies számomra azt is jelenti, hogy ódivatú, nem népszerű mostanában, szóval ezek nem olyanok. Teljesen normális, megszokott, átlagos, és nem csúnya nevek. Szerintem inkább ezek, mint a Benett, Noel, de hát ízlések és pofonok...

2013. ápr. 19. 22:43
 16/18 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem nem régiesek, inkább csak nagyon gyakoriak. Gimiben 3 Ádám, 2 Dávid és szintén 2 Dániel osztálytársam volt. Most főiskolás vagyok, nem tudom pontosan hányan vagyunk az évfolyamon, de 100 felett, és minimum 5-öt tudnék felsorolni mindhárom névhez. Elég irritáló volt, mikor anno az osztályban megszólalt valaki, hogy "Ádám!", és erre hárman pattantak. De még ma is nagyon gyakoriak, statisztikák szerint 4., 5. és 9. helyen álltak 2012-ben. Persze nem akarlak lebeszélni róluk, mert ettől függetlenül szép nevek, de számomra kiábrándító, hogy a magyar férfiak felét Ádámnak, Dánielnek, Dávidnak, Bencének és Zoltánnak hívják. Ezért nem tudnék ilyen gyakori nevet adni a gyerekemnek. Rémképként jelenne meg előttem, hogy a játszótéren szólok neki, és 8 kisgyerek rohamoz meg.
2013. ápr. 19. 23:40
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
"a gimiben" sűrű volt - ma meg nem annyira, mint azt gondoljátok.
2013. ápr. 20. 11:41
 18/18 anonim ***** válasza:

[link]

A 2012-es adatok alapján a kérdésben szereplő nevek benne vannak a top 9-ben. Van egy olyan tippem, hogy 15 év múlva gimnazista korukban nem lesznek egyedül Ádámként, Dánielként és Dávidként az oszályukban, ugyanúgy, ahogy ez manapság is jellemző.

2013. ápr. 20. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!