Miattam menne tönkre a kapcsolat! Mit tehetnék?
A barátnőmmel óvodás korunk óta barátok vagyunk, méghozzá legjobb barátok. Mind a ketten párkapcsolatban élünk, a barátnőm 2,5 éve, én 4 éve. Eddig nem volt semmi probléma, jól kijöttem a barátnőm párjával és közvetlen konfliktusunk nem volt. A gond múlt hét előtt, hétvégén kezdődött, mikor a barátnőm anyukája elmondta és múlt hét elején utólag a barátnőm is, hogy a párja azzal vádolja, hogy velem való kapcsolata a testiségig is kiterjed.
Természetesen a gondolat alaptalan, hiszen ha vonzalmat éreznénk egymás iránt, már ez alatt a két évtized alatt milliószor összejöhettünk volna.
Őszintén szólva, kicsit félek, több okból. Félek, hogy ebből a koholt vádból nagy veszekedés lesz, így átvitt értelemben én leszek a felelős a szakításért. És tartok attól is, hogy ez valami pszichés probléma előjele, hogy kezdetben rám gyanakszik, aztán majd ki tudja, hogy még kire... Féltem a barátnőmet, úgy érzem joggal.
Mit lehetne ilyen esetben tenni? Nem akarok beleavatkozni a magánéletükbe, viszont félő, hogy ez a dolog nem marad annyiban. A barátnőm párja erről a "gyanújáról" még nem szólt, de talán ami késik, az nem múlik.
Hogyan lehet ezt a helyzetet orvosolni? Láttam és hallottam is olyan helyzeteket/ről, ahol valóban ez csak a "kezdet" volt és a folytatásban nem volt köszönet.
Előre is nagyon köszönök minden tanácsot és ötletet!
Szia!
Én azt írom, ne légy kivülálló, mivel téged is érint. Valószínű a barátnőd pasija kisajátító típusú, és "belefáradt", hogy osztozkodni kell a barátnőjén. Ez egy nagyon rossz tulajdonság, de van ilyen. Én a helyedben elmondanám nyíltan a barátnődnek, hogy mi a szitu (nem is érzel iránta vonzalmat), de azt ne mondd hozzá, hogy "szerintem beteges dolog a pasid részéről, hogy..."mert ha nagyon szereti, nagyon fog neki fájni, és első körben Rád haragszik meg majd. Ezután a beszélgetés után pedig biztosítsd, hogy mindig jó barátnője leszel, hívhat bármikor, de a társasági életetek egy ideig megszakad. Az idő neked dolgozik, mert az ilyen típusú pasi nem áll le, majd más emberekben is "riválist" talál... aztán ha okos a barátnőd felébred és vagy beolvas neki, vagy szakít...
Igazából nem látom, mit tehetnél, ami segítene is. Az, hogy Téged vádolnak meg, ebből a szempontból kellemetlen, de nem nagyon tehetsz ellene, mert maga a vád nem Rád irányul elsősorban, hanem Te itt csak a vád tárgya vagy. Ami biztosan nagyon rossz érzés, főleg a tehetetlenséggel együtt.
Ha elkezded bizonygatni, hogy ez milyen képtelenség, akkor sem vagy nyerő, mert a cél nem az, hogy legyőzd, megalázd a barátnőd párját. Sőt, igazán okot sem kellene szolgáltatnod arra, hogy Ő úgy érezze, ellenséges vagy vele. Márpedig egy ilyen megnyilatkozást könnyen vehet támadásnak.
Ha jól értettelek, az a cél, hogy Te se sérülj ettől a helyzettől és a barátnődék is együtt maradjanak. Nekem ez túl nagy célkitűzésnek tűnik, főleg azért, mert a második része a dolognak nem a Te kompetenciád. Sajnos egy párkapcsolatot kívülről beavatkozással javítani, menteni nagyon nehéz. Én nem is javaslom még a próbálkozást sem, annyira kockázatos, hogy rosszul sül el valami.
Amit biztosan megtehetsz, hogy odaállsz az egyik fél mellé. Ez esetedben nyilván a barátnőd. Ekkor nem vonódsz be az esetlegesen kibontakozó küzdelem középpontjába, és legalább Te nem fogsz sérülni ha az események eldurvulnak.
Ezt persze csak úgy kell érteni, hogy én ezt tenném a magam tapasztalatai alapján. Természetesen vannak egyéb lehetőségeid is, csak azokat én túl kockázatosnak ítélem. Remélem, lesz olyan ötlet, ami jó, és amire én most nem gondoltam, akkor én is támogatni fogom azt. De most nem látok ilyet.
Elsősorban nagyon köszönöm az eddigi tanácsokat! :)
Igazából már elgondolkodtam, hogy talán beszélnem kéne a barátnőm kedvesével... de nagyon furán venné ki magát, ha neki állnánk mentegetőzni, hogy nem vagyunk leszbikusok. Ilyen helyzetben még a mentegetőzés is fölösleges, hiszen ahogy írtátok, nem is érünk el vele semmit, meg persze, akinek nem inge, nem veszi magára. És bár "nem ingünk", de mivel konkrétan meg vagyunk nevezve, kénytelen az ember " magára venni".
Persze még régen, amikor a párjainkat nem ismertünk és nagy divat volt és talán mai napig divat is a homoszexualitás, beszélgettünk erről a barátnőmmel. Mondtam neki is, hogy szép lánynak tartom (úgy vagyok vele, hogy aki csinos/jóképű, arra hazugság azt mondani, hogy nem, ebben nincs is semmi) és mint barátnőt imádom, de szerelmemként nem tudom elképzelni. És ez kölcsönös.
Megsérteni persze nem szeretném a barátnőm, hogy megmondom a tényleges, száraz véleményemet (hogy a párja egy abberált vadbarom). Amikor a barátnőm ezt elmondta, akkor is csak annyit tudtam mondani, hogy "megtisztelő a gondolat, hogy pont veled, de hogy fordult meg a fejében?"
A legjobbak egyike: összecsődíteni az egész családot, már akikkel érintkeztek (nyilván a barátnőd jóban van a szüleiddel és fordítva). Ott lehet vádaskodni, nyíltan. Kifejtheti, mire alapozza, stb, természetesen szorítani kell a tényekre és amint áttér a hiedelmeire, visszaterelni.
Baráttal tisztázni, mennyit nyomsz a mérlegében és mennyit a fickó. Akkor sem kell megsértődni, ha őt értékeli jobban, ilyen az élet, ettől ő még nem rossz. Ha téged, akkor már csak saját érdekében is elévág egy ilyen, az életet is mérgező, gyanúsító-féltékenykedő hangulatnak. Igazából nem is kettőtök közt kell választania, hanem aközött, hogy tiszteletben tartatja-e a függetlenségét (azt, amelyiknek minden emberi kapcsolat felett kell állnia), vagy alárendeli társnak, barátnak, stb-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!