Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kell barátokat szerezni?

Hogyan kell barátokat szerezni?

Figyelt kérdés

Asszem rosszul szocializáltak kiskoromban. Valahogy sosem ment a barátkozás. Azok lettek barátaim, akik közeledtek felém, de én nem nagyon tudom, hogy kell. Mostanra sajna elkoptak a régi barátságok, és elég egyedül érzem magam. És most így felnőttként már nem is kezdeményez senki felém, mindenkinek megvan a maga dolga, meg kialakult baráti köre. Hogy jut el az ember odáig, hogy megismerkedik valakivel, és utána eljárnak együtt helyekre, vagy egymáshoz?

Lehet, hogy ez sokak számára egyértelmű, de nekem valahogy ez kimaradt az életemből. Tippek?

22L

2009. szept. 19. 13:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
72%

iskolában munkahelyen, sportoláskor igen sok embert lehet szerezni magad köré.

Csak kommunikálni kéne velük.

Szal ha nem beszélgetsz csak ülsz egész nap csnedben a suliban vagy melóhelyen, ne várd el, hogy midnig ők közeleítsenek.

Egy normál esetben odamész te is csacsogsz, mesélsz ezt azt, aztán kialakulnak haverságok, esetleg barátságok.

2009. szept. 19. 13:23
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

olyan nincs, hogy hogyan kell!

Amit tehetsz: légy nyitottabb és kezdeményezz beszélgetést az általad szimpatikusnak talált emberrel.

Aztán, ha sikerül kicsit beszélgetni és tényleg barátnak való a másik, akkor úgyis találtok valami közös témát. Ha pedig közös téma van, akkor az érdeklődésetek is hasonló lehet és akkor el tudtok menni ide-oda.

A lényeg, hogy nyitott légy.

Sok sikert!

2009. szept. 19. 13:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia. èn ugyanezzel a problèmàval kuzdok,mint te. én 26 èves vagyok ès nincsenek baràtaim.
2009. szept. 19. 15:13
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Énis.

Mondjuk én azért, mert Pestről költöztem egy kisebb községbe. És itt eléggé kívülállónak érzem magam. Ráadásul van egy kisfiam, ezért dolgozni se járok, bulizni meg ilyen helyekre főleg nem.

Szóval elég rossz érzés.

2009. szept. 19. 15:44
 5/17 anonim ***** válasza:
95%

Nehéz.

Nekem is volt ilyen problémám. Vége lett az egyetemnek, elkezdtem dolgozni egy kis cégnél, az egyetemi ismerősök eltűntek, a barátom lelépett.

Kommenteltem egy blogra, aztán elmentem egy blogtalálkozóra, ahol nagyon sok szimpatikus ember volt. Azóta is ők a "társaságom", gyakran találkozunk és levelezgetünk. Rajtuk kívül még lett egy nagyon jó barátnőm a cégtől, nem is tudom, hogy kezdődött, magától alakult ki.

Nekem így sikerült :)

Persze rettenetesen féltem, mikor először kellett lemennem egy csomó idegen ember közé, de ez elég hamar elmúlt.

2009. szept. 19. 17:18
 6/17 anonim ***** válasza:
87%

csak azt tudom írni, amit az előzők is. beszélgess, és mosolyogj, ez is fontos, ne vágj savanyú képet.

légy tájékozott, hogy hozzá tudj szólni sokféle témához.

aztán kialakul magától. egy idő után te is felvetheted, hogy menjetek el valahova.

2009. szept. 19. 17:27
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel én is vagyok,hogy nincsennek barátaim.Mert akik voltak azok mind leváltak.És külön utakon járnak.
2009. szept. 19. 18:06
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm tök ugyanez a szitu. Ő sem tud barátkozni könnyen!
2009. szept. 19. 18:09
 9/17 anonim válasza:
91%

Szia

Szerintem ez a barátkozás egy elég nehéz dolog valakinek egyszerűen megy valakinek nem.

De legfőbb ként ez attól függ,hogy menyire vagy megelégedve magaddal,mennyire vagy magabiztos.Pl. egy csinos lánynak vagy pasinak sokkal könnyebb barátkozni,sokkal többen nyitnak feléjük.Ha vég kép nem megy akkor menj el egy személyiség fejlesztő tréningre az nagy önbizalmat fog adni.

2009. szept. 19. 18:20
 10/17 A kérdező kommentje:

hát én csinos vagyok, szépnek is mondanak, mégsem megy:D

mondjuk ilyen szende kinézetem van, lehet azért nem közelednek mások, mert nem hiszik, hogy bulis társaság vagyok:D

aki hasonló cipőben jár, és van kedve, írjon egy üzit.

22 éves, budapesti vagyok.

2009. szept. 19. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!