Akik nem dolgoznak (Nők) Nem is csinálnak "nagy takarítást", mert nem is halmozódik fel nekik, mert mindig csinálnak valamit?
Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 19:56
3/11 Kankalin válasza:
Szerintem az lenne a kérdés lényege, hogy a tavaszi, őszi nagytakarítással miként állnak az otthon lévő nők... de csak gondolom, hogy ez akart lenni...
4/11 anonim válasza:
én most itthon vagyok,mindig takarítok.nálunk a nagytakarítás az a festés,meszelést jelenti,amit természetesen a jó idő beálltával tudunk elvégezni.de amúgy nem halmozom fel a koszt....én a folyamatosság híve vagyok.ha dolgozom akkor is.
5/11 anonim válasza:
Szerintem aki dolgozik, annak is rendben kell tartania a környezetét, ha nem akar rövid időn belül egy szemétdomb közepén élni. A nagytakaritás nem arról szól, hogy akkor alaposabban kitakaritasz, legalábbis nálam nem. Nagytakaritás alkalmával helyiségről helyiségre haladok, ahol tetőtöl talpig kitakaritok mindent, tehát kipakolom, áttörlöm a szekrényeket, ablakokat pucolok, függönyöket mosok, szőnyeget tisztitok(inkább a tavaszi nagytakaritás alkalmával), felfrissitem a bútorhuzatot, és áttörlök mindent. Mire végigérek a házon belehalok, de nagyon tudom élvezni az eredményt. Tehát csinálnak, legalábbis gondolom, azok a nők is nagytakaritást, akik nem dolgoznak, mert semmi köze nincs a heti rutinhoz. De ez csak az én véleményem, legalábbis a környezetemben igy működik.
6/11 anonim válasza:
De igen,akkor is csinál az ember nagytakarítást,ha otthon van,és egyébként többször van ideje felporszívózni,felmosni,stb.!!Az ember,mert nem dolgozik,nem azt jelenti,hogy takarítógéppé válik..millió más dolog van,amit meg kell csinálni napi szinten,kezdve a főzéstől a bevásárlásig,a mosogatás stb!De pl.ablakot az ember nem pucol heti kétszer,meg a bútorokat sem húzza el!!Az a tévhit van,hogy egy munkanélküli nőnek nincsen dolga!!Pedig nagyon nem így van!!Most,hogy végre én is dolgozom(külföndön,és egyenlőre csak gyerekre vigyázok,délelőtt meg nyelvsuliba járok),kb.nincs is időm semmire!!Tisztelem a 8-10 órákat dolgozó nőket,hogyan tudják rendben tartani a lakást,és vezetni is a háztartást a meló mellett!Amikor dolgoztam,jó,ha hetente volt időm takarítani...na de főzni??
7/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. 3 . nak igen erre gondoltam pontosan. nem értem miért nemlehetett megérteni! első 2 nek üzentem.
2009. szept. 18. 22:28
8/11 A kérdező kommentje:
mégha valaki kitalálná itt nekem hogy én dirigységből kérdem:válaszolok én is itthon vagyok.CSak nekem a nagytakaritás nem ugy működikmint pl aki dolgozik. Mert ismerösöm dolgozik ő máshogy csinálja mint én. nálam olyan hogy nagy takaritás minden héten van de nem olyan mint nálatok,mert én egyik héten selejtezek ha kell. ha kell függönyt mosok, szóval nem egy nap vagy nem egy héten van az egész, csak amikor kell akkor nátom kikell mosni a szönyeget akkor kimosom .
2009. szept. 18. 22:32
9/11 anonim válasza:
Értem a kérdésed.:) Amig dolgoztam általában a hétvége volt amikor nagytakaritást végeztem,hisz akkor volt csak időm. 2 gyermekem van ,késő délután értem haza,gyorsan rohanás a boltba, tanulás a nagyobbikkal,vacsora készités...Este 8kor meg örültem,hogy én is lefekhetek,igy a mosás,takaritás maradt hétvégére. Most itthon vagyok,mert szerencse megtehetjük,sőt várom a harmadik babót és ráadásul veszélyeztetett terhes vagyok,de most utol tudom érni magam. Napi szinten kitakaritok,rendbe van a ház,mondjuk eddig is tisztaság volt,de a szennyes nem halmozodik fel,az ablakokat is egyesével megpucolom.De gondolom azért számit is ,hogy kinek milyen munkaideje van.Meg persze 2 gyerek mellett hiába a napi takaritás,folyamatosan pakolni kell utánnuk:)
10/11 A kérdező kommentje:
köszi ere gondoltam:)
2009. szept. 19. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!