Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha mama nem...

Mit csináljak, ha mama nem érti meg, hogy ne beszéljen előttem betegségekről?

Figyelt kérdés
Hemofóbiám van, és mama nem érti meg, hogy ne beszéljen olyanról. Mikor jön át egy szomszéd vagy rokon, mindig arról beszél, ha rászólok, akkor csak annyit mond, hogy ne hallgassam. És, hogy ne hallgassam mikor előttem mondja. Karácsonykor is itt voltak kereszt anyuék, és elkezdett betegségekről beszélni, meg, hogy a cukra magas. Mikor bementem a szobába, akkor meg az volt a baja. Elmentek kereszt anyuék, utána mondta, hogy csodálkozott, hogy bementem a szobába. Azt mondja, ne legyek olyan ájulós, meg, hogy ne beszéljem be magamnak a szédülést.
2013. márc. 25. 19:11
1 2 3 4 5
 11/45 anonim válasza:
Szerintem végy erőt magadon, és folytasd az autós sulit. Az elsősegély tanfolyamon nem fröcsög a vér, sem semmi más, műanyag baba mellkasát kell nyomkodni. Tanuld csak meg az alapokat, idővel ki fog kopni a fóbiád.
2013. márc. 25. 19:34
 12/45 A kérdező kommentje:
Pszichiáterhez, hogy tegyen tönkre a gyógyszerekkel, kábítson el. Tudom miről beszélek, mert egy ismerős gyógyszert szed, évek óta, pszichiáterhez jár, és ki se mer mozdulni a házból. Főleg amiket mellékhatásként felsorolnak.
2013. márc. 25. 19:36
 13/45 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem így működik :)

A pszichiáterek sem gyógyszereznek agyon mindenkit, főleg nem egy fóbia miatt.

Szerintem még gyógyszert sem kapnál, maximum akkor, ha pánikrohamot okoz, de nálad ez nem áll fenn.

Sőt, talán sima pszichológus elég lenne. A pszichológus nem orvos és ha akarna sem adhatna gyógyszert.

2013. márc. 25. 19:38
 14/45 A kérdező kommentje:
De olyanról is szó van. Már a két év is letelt, újból kéne kezdenem. És nem akarok gyereket, a fájdalomtól is félek. Ha megvágom magam már rosszul leszek, ezért is kerülöm az olyan helyzeteket ahol megtörténhet.
2013. márc. 25. 19:39
 15/45 A kérdező kommentje:
Ilyenkor mit kérdez/csinál egy pszichológus? Kicsi korom óta ilyen vagyok, de nem tudom miért.
2013. márc. 25. 19:41
 16/45 anonim ***** válasza:
Költözz el :D
2013. márc. 25. 19:44
 17/45 anonim ***** válasza:
6%
Én megértelek. Szerintem bunkóság bárkitől, ha ilyenre nincs tekintettel. Nyugodtan menj ki, ha ilyenekről beszél, és utána kedvesen (tényleg kedvesen, nem gúnyolódva vagy ilyesmi) mondd meg neki, hogy nem akartál rosszul lenni. Ennyi. Sok betegségre az a legjobb kezelés, ha elkerüljük a kiváltó okot.
2013. márc. 25. 19:44
 18/45 A kérdező kommentje:
Nincs elég pénzem, hogy elköltözzek.
2013. márc. 25. 19:45
 19/45 A kérdező kommentje:
Mikor már látom rajta, hogy ilyenről fog beszélni, akkor kimegyek,mielőtt még rosszul lennék. Mondom én neki, hogy mi van velem minden nap,és nem durván, de akkor is csinálja.
2013. márc. 25. 19:48
 20/45 anonim ***** válasza:
64%
Én is megértelek.... Akik viszont nem szenvednek akármilyen fóbiától soha nem fogják megérteni, mi ez.... Utálom amikor röhögnek rajtam, mert félek a késektől és a tűztől.
2013. márc. 25. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!