Ha az anya csak az egyik gyereket akarja megkapni, az apa mindkettőt akkor is van esély, hogy az anyának ítélik?
Szegény kis örökbe fogadott, milyen rossz érzés lehet neki :(
Akkor is, ha "nagy kamasz" már.
Amúgy, ha az anyuka ilyen furán gondolkozik, akkor az csak ébreszt valamit a bíróban, hogy nem feltétlenül kelljen anyapártinak lenni.
A nagyobb fiú sem egy tárgy, akit csak addig kellett (volna) szeretnie, míg nem lett egy vérszerinti gyereke.
Nem egy pótlék, hanem végig mentek a hercehurcán, hogy örökbe fogadhassák, most meg így gondolkozik a nő. Elég fura.
De szerintem apukának meg ezzel kell érvelnie.
Én is mondtam az apának (a húga vagyok), hogy szerintem tényleg ezzel kell majd érvelnie. Ez van a háttérben sajnos. Mikor megszületett a kicsi sokat változott az anya. Nem is értettük. A házasságuk is erre ment rá nagy részben.
Ha nem akarja ezt felhozni ugyebár bíróság előtt, leírva, ez a gyereknek sem tenne jót, akkor nincs esély arra, hogy nem szedik szét a két gyereket. A testvéreket együtt szokták inkább elhelyezni nem? A fiú már 16 ő dönthet úgy hogy az apjánál marad (még ha az anya közben látva hogy bátyám nem megy bele ebbe és ő is inkább mindkét gyerek felügyeletét kéri)
Nálunk az a mondás tartja, hogy azé a gyerek aki neveli. Innentől teljesen mindegy, hogy az a gyerek két hugenottáé vagy az ördögé, már ők a szülei.
És külön gusztustalan az anya hozzáállása a dologhoz. Ez nem egy becsúszott gyerek, ezt ők vállalták.
A testvéreknek a legjobb együtt nevelkedni (márpedig ez a két gyerek TESTVÉR, mégha nem is vérszerinti), a bíróságok is erre törekszenek!...
Ott fogják őket elhelyezni, ahol mindkettőjüknek jó helye lesz...
Kivéve, ha a nagykamasz gyerek külön kéri, hogy őt a másik szülőnél helyezzék el, akkor a bíróság kivételt tesz és külön is elhelyezheti őket...
Az biztos, hogy az nagyon visszatetsző lesz, ha az egyik szülő válogat a gyerekek között (egyik kell, másik nem kell), ezzel megkérdőjelezi az egész szülői alkalmaságát!!!...
Igen, az elhelyezésnél fontos szempont a testvérek együtt nevelése, egy jó ügyvéddel az apuka igenis meg tudja nyerni az ügyet!
Én drukkolok neki, ne kerüljön egy olyan anyához gyerek, aki rangsorolja, és válogatja a gyermekeit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!