Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen egy temetés?

Milyen egy temetés?

Figyelt kérdés

Még sosem voltam temetésen .Azt tudom ,ogy nem egy vidám hangulatú dolog de mire számítsak?

Mi fog történni?

2009. szept. 14. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Hát igen. Nem ott fogják az évszázad vicceit mesélni.

Ha az elhunyt és családja vallásos volt, akkor a temetőben találkoztok. Ott be kell menni a ravatalozóba, és illik részvétet nyilvánítani a családtagoknak illetve szentelt vízzel "meghinteni" a megboldogultat.

Majd attól függően, hogy mennyire voltál közeli barát/családtag, elfoglalod a helyed. Ha a legközvetlenebb családtag vagy, akkor a ravatalozó mellett foglalsz helyet, ha nem akkor valamivel távolabb a családtól. Elképzelhető, hogy az atya/lelkipásztor mellett további barátok, családtagok fognak beszédet mondani. Nem lesz vidám, arra készülj fel.

Mivel nem jártál még temetésen, jobb, ha viszel egy kísérőt, aki jártasabb és aki lelki támaszt tud nyújtani a nehezebb pillanatokban.

Fogadd őszinte részvétem!

2009. szept. 14. 17:42
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem voltm még tizenhárom éves, amikor meghalt az apám. Akkor voltam először temetésen. És az még nem urnás temetés, vagy búcsúztatás volt, hanem hagyományos. Évekig nem hevertem ki azt a sokkot. Vigyél virágot vagy rendelj koszorút, amikor bemész a ravatalozóba, tedd a többi közé (eléje) a virágot. A sírnál várd meg a szertartás végét és akkor menj a családhoz, fogj kezet és kivánj őszinte részvétet.
2009. szept. 14. 17:48
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
A részvétnyilvánítással azért légy óvatos. A szertartás végén szokták, de ahány temetésen én eddig voltak a családtagok nevében a pap, a végén mindig közölték, hogy a család kéri a részvétnyilvánítás mellőzését. Lehet, hogy ezt így illene, de a gyászolónak mindenhez van kedve, csak ahhoz nem, hogy végigvárja amíg a 120 ember odazarándokol hozzá. Szóval erre majd figyelj. Felénk a virágot is elég csak megrendelni, a virágboltos kiviszi a temetőbe, a temetkezési vállalkozó pedig elrendezi ahogy kell. Attól függően, hogy te milyen státuszban vagy, oda állj a temetés alatt.
2009. szept. 14. 18:00
 4/8 A kérdező kommentje:

A dédnagymamám volt!

Ha hamvasztva van akkor is így fog történni? :(

2009. szept. 14. 20:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Templomban lesz búcsúztatás vagy temetői ravatalozóban. mindenképpen így fog történni. Családtagként a belső körben van a helyed, legyél feketében, az első sorban kell ülnöd. Ha kiviszik az urnát, ugyanúgy tisztelegni kell (férfiak a kalapot leveszik). Aztán kimegy mindenki, a család indul el elsőként a kocsi és a pap után. Közben szól a lélekharang, amíg ki nem értek a sírhoz vagy az urnafülkéhez. Gondolj rá, őrizd meg a szívedben.
2009. szept. 14. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:
89%
az én nagyikám temetése úgy zajlott, hogy leültünk, a lelkész énekelt, és beszédet mondott. én vittem az urnáját a "sírhoz" :( (nem tudom mi a neve annak a lyuknak a betonfalban...)
2009. szept. 14. 23:01
 7/8 anonim ***** válasza:
95%

Az első a legrosszabb főleg akkor ha egy számodra nagyon fontos személyt temtnek!

Tatám temetésén voltam 1x,addig nnem sírtam de ott nagyon,borzalmas,ott fogja fel igazán az ember h nincs többé:'(

Azóta nem merek ki menni a temetőbe,most már 3éve halt meg eljutottam arra szintre h nem sírom el magam egy kép vagy láttán vagy említésén.

2009. szept. 15. 19:44
 8/8 anonim ***** válasza:
75%
Nem tudom milyen de nem is akarom megtudni. Nagymamám idán tavasszal halt meg és nem temettük el, drága is lett volna meg feleslegesnek is éreztük hogy ilyen módon vegyünk búcsút tőle. Én se szeretnék majd magamnak temetést se sírhelyet a temetőben, csak hamvasztást, aztán azt kezdenek a hamvaimmal amit akarnak, akár szét is szórhatják, az is van olyan ceremónia mint egy temetés.
2009. okt. 10. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!