Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítsek rajta? Ti mit tennéte...

Segítsek rajta? Ti mit tennétek? (hosszú lesz)

Figyelt kérdés

A szüleim sajnos nagyon korán meghaltak. Egy féltestvérem van csupán,aki az egyetlen élő rokonom,akivel anyu volt közös,apukám csak a nevelő apja volt testvéremnek. És édesapám nővére,a nagynéném még az aki él. Azt tudni kell,hogy nagynéném és a férje is alkoholista volt már egész fiatal házas koruk óta. Gyerekük nem született. Nagyapám 10 éve halt meg és ebben nagyban szerepe volt nagynénémnek,ugyanis egy faluban éltek,de a papára nagy ritkán nézett csak rá,holott tudta,hogy rákos. Volt,hogy mikor be volt rúgva nagynéném a férjével együtt,megverték papát meg elhordták mindennek. Szegény öreg,pedig hívtuk,hogy jöjjön el hozzánk lakni,mert 400km volt köztünk kb. a távolság,így az anyagi körülményeink sem engedték a gyakori utazgatást,ezért vettük volna nagymamám halála után 15 éve a papit magunkhoz,de ő nem akart jönni. Hát igen,idős fát átültetni,már nem nagyon lehet. Aztán ahogy a papa meghalt és a házát eladtuk,majd túl voltak apuék a nővérével az örökséggel kapcsolatos herce-hurcán (pár száz ezer forintért ment a harc,a fröcsögés,szidkozódás nagynéném részéről persze mindig ittasan.A hagyatéki tárgyalásra is részegen ment el.)meg is szakítottunk minden kapcsolatot nagynénémmel és a férjével. Azt gondolom,meg sem érdemelte,hogy beszéljünk vele. Mélységesen megvetettem és vállalom,gyűlöltem is,amiért ő ott volt helyben és mégsem gondozta a beteg apját,sőt meg is verte!

Sajnos 5 éve apukám beteg lett,és pár hónap múlva meghalt,anyám pedig egy év múlva húnyt el.

tehát a nővéremen kívül senkim nincs. Azonban a napokban kaptam egy telefont. Nagynéném volt az. Nem akartam vele beszélni,de kérte,hallgassam meg,és most józan volt. Mondta,hogy 2 éve elvált a férjétől és már leszokott az alkoholról is. Viszont pár hónapja diagnosztizálták nála a mellrákot. Volt műtétje,kezelések,de pénze már nincs a gyógyszerekre.

Kicsit érzelmi zsarolásnak tűnt,ahogy beszélt,hogy csak mi ketten maradtunk egymásnak (nekem nincs családom,párkapcsolatom sem),hogy csak rám számíthat és el van keseredve. Mondta,hogy nem pénzt kér,hanem azt,hogy hadd költözzön hozzám. Mert mikor kezeléseket kap,nem mindig tudja magát ellátni,hisz rosszul van és én mint jó unokahúg,ebben segíthetnék neki. De hát azért azt érezzük,hogy itt nem csak ennyiről lenne szó. Hisz nálam lakna,nincs pénze gyógyszerekre,ergo nekem kéne kifizetnem,etetnem,gondoznom ezt mind 26 éves fiatal nőként,nem egy túl magas fizetés mellett,amiből egy egész családi házat fent kell tartanom,mert a szülői ház az enyém lett,így állapodtunk meg nővéremmel,hisz neki van saját háza,családja,és azt mondta,egyszer,ha lesz annyi pénzem,majd kifizetem a részét,de nem fontos. Ők jól élnek,és a végtelenségig kedvesek,és hálás vagyok nekik.

Ne értsetek félre,mindig segítek azoknak,akik megkérnek,illetve rászorulnak,de a nagynénémnek a pia fontosabb volt mint a saját testvérének (édesapámnak) a temetése,mert el sem jött rá. És ahogy a nagypapával bánt....a szívem szakad meg,ha rágondolok :(. Nővérem szerint,ha eddig nem hiányoztam neki,akkor most,hogy bajban van,oldja meg egyedül. És lényegében igaza is van testvéremnek. Viszont ott van bennem az emberség,hogy mégiscsak a rokonom. Bár annyit hazudott már,hogy nem tartom elképzelhetetlennek,hogy csak pénzt akar,meg ingyen lakhatást és nem is szokott le az italról,de még csak nem is beteg!

Tanácstalan vagyok! Segítsetek,mert egyedül nem tudom hogyan tudnék ennyi tragédiával megbírkózni:(!

Bocsánat,ha kicsit keszekusza lett a dolog,ha válaszoltok és valami nem világos,szívesen elmagyarázom!

Mit tanácsolnátok nekem?

2013. márc. 5. 03:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mindneképp írd majd meg. Szerintem csak rengeteg gondot okozna ha magadhoz vennéd. Még egy olyan családtagot is sokszor nehéz és kimerítő ápolni akit szeret az ember nemhogy egy olyat aki iránt ilyen sérelmek vannak. Biztos azóta sem a takarítás és jófejség mintaképe, attól hogy nem iszik. A normális emberbl sokszor attól mégnem lesz egy állat hogy alkoholista lesz, igenis vannak békés alkoholisták, viszont eza rokonod valószinüleg elötte sem volt egy bübáj nő.
2013. márc. 5. 09:38
 12/17 anonim ***** válasza:

4-es válaszadó vagyok.

Természetesen,írd csak meg.

Ha nem akar otthonba menni ahol 0-24 órában van rá felügyelet,akkor mindenképpen kérjen szociális gondozót.Egy héten több nap is kimegy hozzá,akár minden nap.Így csak éjjel lenne egyedül.Viszont ha annyira beteg és rosszul érzi magát,akkor igényelhet olyan "csuklón hordható csipogót"-ne haragudj,nem tudom a pontos nevét-ami ha baj van,a gondozójánál jelez és ő már indul is.Neki csak egy gombot kell megnyomnia.A "kütyü" nem ingyenes,de kevés jövedelem vagy rendkívüli esetben az önkormányzat vagy a vöröskereszt állja.

Szerintem,ha ezeket segíted neki elintézni,akkor maximálisan segítettél neki.Nyugodtan leszel legalább.

2013. márc. 5. 09:40
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a kedves szavakat mindenkinek :)!
2013. márc. 5. 10:00
 14/17 anonim ***** válasza:
Én nem venném magamhoz. Ha fontos neki, költözzön közel hozzád, és gyakran találkozhattok, de azért gondolj arra, hogy NEKED szükséged van-e erre?
2013. márc. 5. 10:04
 15/17 A kérdező kommentje:
Hát egyértelmű,hogy erre nincs szükségem. De ha beteg,neki sem volt gondolom "szüksége" a betegségre,mégis beteg lett sajnos. Amúgy nem vagyok vallásos,én a sorsban hiszek. Azt hiszem,ő most bűnhődik azokért a dolgokért,amiket a múltban tett.
2013. márc. 5. 10:10
 16/17 anonim ***** válasza:

Semmiképp ne vedd magadhoz!

Majdnem hasonló a szitu, csak a nejem nagybátyja... (alkesz volt, beteg lett, sírt mint a fürdős - magunkhoz vettük, de nem jelentettük be stb. stb.)

Jelenleg: nincs magánéletünk, az öreg összemocskolt mindent, mindent tönkre tesz, szivornyázik, zabálja a gyógyszereket, kritizálja a kaját, meg mindent, egyszer voltak vendégeink 3 napra, a nő után leselkedett a fürdőszobában, egy kiállhatatlan féreg, és nem tudunk tőle megszabadulni, mert nincs hova mennie, életvitelszerűen nálunk van, nincs normális házaséletünk, elképesztően pofátlan, szelektív süket és szelektíven felejt el dolgokat - szörnyűűűű! Lehet hogy válás lesz a vége! Csak akkor tudnánk megszabadulni tőle, ha az Isten magához szólítaná, de neki sem kell!

Akkor evett volna meg a fene, amikor befogadtuk!

Ne legyen lelkiismeretfurdalásod miatta, mert ha odaveszed a fiatalságodat áldozod be! Ráadásul meg sem érdemli!!!! Kérlek, hidd el a történetemet, nem véletlenül írtam!

2013. márc. 11. 17:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Nehogy magadhoz vedd!

Azt csináld, amit a 4-es mondott!

(a hívő nem egyenlő a tökkelütött hülyével, bár dokan azt hiszik, hogy azok csak fejős tehenek)

Teljesen tönkretenné az életedet. A magányost is, és a várható családost is.

Nem írtad, milyen idős a néni (?).

2013. ápr. 7. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!