Az sértés vagy a vendégekre nézve (a szűk család apósék stb. ) kellemetlen ha vacsora utánn hamar leszedem a tányérokat, illetve bepakolom a mosogatógépbe és összepakolom a már nem hazsnálatos edényeket, beinditom a mosogatógépet?
Szülinapi vacsi utánn ahol a szűk család volt jelen,amint befejezték az evést leszedtem a teritéket majd a süteményhez teritettem és ahogy azzal is végeztek leszedtem a teritéket illetve amikor páran elmentek (10-en voltunk ebből 2) az ő poharaikat leszedtem azasztelról és a már nem használatos üres edényeket pakolásztam és bekapcsoltam a mosogatógépet ezen apósom megsértődött és felpattant az asztaltól és elköszönt majd megjegyezte hogy ez milyen hogy ő még ottvan én meg már mosogatok és ezel a lendülettel elmen!Én nem értettem hogy mi a baj ezzel,közöltem is vele hogy csak azért kapcsoltam be mert nem akartam hogy későn zörögjön(mert egy házban lakunk és ők alattunk ,a konyha alatt pont a hálojuk van)de ha zavarja kikapcsolom mondtam,őt viszont már nem érdekelte elmentek anyósommal együtt aki nem szolt semmit csak elköszönt!
Nem tudom hogy tényleg én csináltam valami sértőt vagy mi lehetett a baj!?
Szerintem igen. Azzal, hogy te már mosogattál azt jelezted, hogy vége az étkezésnek, de az még hagyján. Azt is jelezted feléljük, hogy nem kívánatosak már.
Nem tűnt még fel, hogy ha mész valahova vendégségbe, akkor nem mosogatnak előtted, nem vasalnak/mosnak/takarítanak előtted?
Étkezés után amúgy is elpakolja az ember a terítéket, csak nem akarnak a vendégek sem koszos tányérok felett beszélgetni... Te elpakoltad és még pluszban meg is nyomtál egy gombot egy gépen... Na bumm, ha valakinek sértő az, hogy te megnyomtál egy gombot, azt csak sajnálni tudom.
Nem a tévére adtál hangot és nem is ablakot álltál neki pucolni...
Hát nem egyszerű apósod van...
Mi pl ma voltunk anyóséknál, ebéd után míg a család 2. fele evett, beálltam elmosogatni... Ha ők vannak itt, amíg anyuékkal dumálnak, mi sógotnővel mosogatunk. Legalább dumálunk közben. Nincs ebben semmi sértő. Sokkal jobb 10 perccel később úgy leülnöm, hogy elmosogattam, most már nyugodtan beszélgetek én is velük.
Szűk család előtt szerintem nem gáz. Pláne, hogy nem kinnmaradtál mosogatni, csak beraktad a gépbe. Pláne, hogy értelmes magyarázatod is volt rá.
(off: egyébként ha tényleg unalmas már egy vendég, azt hogy lehet finoman jelezni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!