Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? (lent részletesen)

Mit tegyek? (lent részletesen)

Figyelt kérdés

Szeretnénk összeköltözni a barátommal itt pesten,de anyukám lelkiterrorban tart.Mert tele van adóssággal és ha nem fizetek neki akkor sajnáltatja magát(jelzáloghitel).Én nem akarok egész életemben velük lakni.A másik hogy mi vidéken lakunk és ha a barátom hozzám költözne akkor semmire nem lenne ideje,mert napi 8-10órában dolgozik+4-5óra lenne az utazás.Reggel 4-kor kelne és jó esetben haza érne este 7-8-ra!Ő "beteg" és emiatt meg kell lennie a napi kb 7 óra alvásnak,de ez így akkor semmi másra nem lenne ideje.Anyagilag még ott lenénk mint ha albérletbe költöznénk,de így kétlem, hogy hozzám költözne a barátom mert iszonyat fárasztó és én is utálom az örökös ingázást.

Az egész családom ellenem van.25 éves vagyok, szeretnék saját életet, igaz anyagilag nekem ez így még jobb,de szeretnék a barátommal végre saját életet kezdeni, legalább is megpróbálni.

2009. szept. 3. 12:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

25 éves vagy és anyukád tőled várja, hogy fizesd/segítsd a hiteleit??? Tisztelni kell a szülőket, de azért van egy határ. Te is lassan családot szeretnél alapítani. Nálatok semmiképp se bútorozattok össze, mert akkor anyukád -és szomorú ezt írni- már kér helyről akarna pénzt kapni, azon a jogon, hogy ott vagytok. A megoldás az "utánam az özönvíz" és albérlet.

2009. szept. 3. 12:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi kb ugyanebben a helyzetben voltunk, csak a párom szüleinél laktunk(én 24éves lány vagyok:)).Havi 40-40ezret kértek tőlünk és ezenkivül amit munkahelyre vittem kaját én vettem magamnak, és még sokszor vacsorát is mi vettünk.

De úgy döntöttünk mi is,h saját lábra állunk. Elköltöztünk albérletbe, a kapcsolatunk még jobb lett, nem kell senki baját elviselni, így neked/nektek is azt tanácsolom.

2009. szept. 3. 13:00
 3/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy semmi félre tett pénzem nincsen,mert nem tudok félre tenni(igaz albérletnél sem tudnék),de legalább lenne saját életem.Persze anyut is megértem, hisz nem szeretném ha elvennék a házunkat, amiért egész életükben dolgoztak,de ez így olyan igazságtalan!Most fél évig a barátomnál laktam igaz hétvégente haza jártam és ugyan úgy fizettem,és ő ezt természetesnek vette.
2009. szept. 3. 13:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hány év van a jelzáloghitelből? Csak azért kérdezem,mert akkor anyukád addig elvárná, hogy ott lakj?
2009. szept. 3. 13:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős a helyzet. Nálunk ugyanez volt anyósoméknál. Mi minden hónap elején 50 000 Ft-ot adtunk, plusz fizettük a saját internetünket, vásároltunk hétvégére, sokszor az egész családnak, saját zsebből, mostunk, takarítottunk, anyósék kocsiját rendszeresen tele tankoltuk és volt rá precedens, hogy anyós jött hó végén, hogy kéne még pénz!

Mi ezt meguntuk és kalap-kabát, eljöttünk, pedig még ők is marasztaltak minket, de ez anyagilag sok volt. Nem tudtunk spórolni, hó végére a pénzünk elment, pedig 4 főből 3 kereső volt. Én legfeljebb ott vacsoráztam, meg nap közben ettem kb. egy almát. A párom reggelizett és vacsorázott, a fűtést pedig gyakran lezártuk.

Ti se hagyjátok magatokat. Megértem édesanyád, de te már kérlek, felnőtt nő vagy! Mikor állnál talpra, ha nem mostanság? Szükséged van térre, hiszen ma-holnap itt a családalapítás ideje. Édesanyád felelőtlenül vett fel hitelt, hiszen nem rád, hanem a saját erejére kéne támaszkodni, mert te sem leszel ott mindig.

Én tanácsolom, hogy lépj tovább. Hiába haragszik meg a család, nem te vetted fel azt a hitelt!

2009. szept. 3. 13:19
 6/12 A kérdező kommentje:
nem tom!Pár évig biztos fizeti!Az a baj, hogy spórolni nem tud!De azért fizessek neki!
2009. szept. 3. 13:22
 7/12 A kérdező kommentje:

Nálunk csak ezt a 300000-et kellen fizetni +a barátom fizetne 20000,mert neki még az utázt is ki kellene fizetni.Kajára meg egyébre nem kellene költeni.

Az a baj, hogy lelkifurdalást okoznak,mert tesóm is megmondta, hogy anyu azért vett fel annó hitelt, hogy rendezett körülmények között lakjunk.Igaz most szép a házunk belülről.A másik, hogy bank emelte a kamatokat.Anyu úgy van vele, hogy nekünk miért nem jó ott,meg az albérlet pénzkidobás, ott az a nagy ház miért nem jó az nekünk?!

De istenem nem én kértem hogy építsenek nagy házat!Jobban örülnék ha inkább a jövőnket alapozták volna, azzal, hogy nekünk spórolnak, hogy majd saját lakást tudjunk venni!Ha meg ők nem lesznek, akkor meg majd fizethetem a rámmaradt hiteleket amiket anyu csinált

2009. szept. 3. 13:34
 8/12 A kérdező kommentje:
Bocsi az egy 0-val kevesebb(csak 30 000)
2009. szept. 3. 13:34
 9/12 anonim ***** válasza:
Jó bégülis a havi 50nem annyira sok, de az hogy barátodnak napi 4-5órát utaznija kell,az sok, sőt főleg ha az utazást is neki kell fizetni, akkor már inkább albérlet. Meg szerintem jobb külön:)
2009. szept. 3. 13:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Rám is haragudtak,mégis eljöttem:)

Anyukádnak a hitel felvételekor át kellett volna gondolnia mindent.Gondolni kellett volna arra,hogy te előbb-utóbb megtalálod a párod és természetes,hogy vele fogsz élni nem anyukáddal.Nehogy már majd 30 éves korodig otthon élj,ha szeretnél a saját lábadra állni.Jogod van a saját életedet élni.Ha tudod valamennyi minimális összeggel segíts neki, de én inkább gyűjteném pl. a születendő gyerekekre (gondolom szeretnél,én most várom a 3.-at)Anyukád nem várhatja el,hogy majd te fizeted a részleteket.

2009. szept. 3. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!