Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez olyan gááz :S Mit tegyek?...

Ez olyan gááz :S Mit tegyek? Bővebben lenn

Figyelt kérdés

Na szóval:

17 éves vagyok, fiú

Annyi hibám van, hogy sajnos másodjára járom a 10.-et, nem lustasági okok miatt.

Ezt apám jól fogadja, de anyám pff... Tudom hogy gáz a bukás, de erről nem csak én tehettem, sőt ...

Na szóval a lényeg: Anyám a bukás óta, ahol csak tehet keresztbe tesz.

Én napközben iskolában, vagy munkában vagyok, így este szeretek gépezni. Hétfőtől csütörtökig 23kor lefekszek aludni, de pénteken szeretnék hajnalig gépezni, nem vagányságból, de van akit csak akkor tudok elérni, munkái miatt. Anyám 22kor (!!!) kikapcsoltatja velem, és sajna nem tudok tovább, így sza.rt se ér, ha bekapcsolom a gépet

Próbálkoznék sunyiban bekapcsolni, de észreveszi, mit csináljak, hogy ezt a hülye szokást felfüggessze, ez nekem nagyon gáz :S

Kb. 1x sikerült gépeznem, amikor aludt, azon kívül mindig feltűnt neki.

2009. szept. 2. 21:09
1 2
 1/11 anonim válasza:
52%
bocsi de talán tanulni kéne, és ha látja rajtad h igyekszel, akkor tárgyalhatsz vele a géprőlll amugy nehogy már Te legyél kiakadva? nekem lesülne a képemről a bőr ha megbuknék.... szal csak sunyíts
2009. szept. 2. 21:13
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
Most mit vársz, örülj, hogy csak ennyi, tanulj, küzd és a többi jön magától.
2009. szept. 2. 21:15
 3/11 anonim ***** válasza:
59%

Pff... tavaj én is megbuktam, pedig folyton tanultam, maszek tanárhoz is jártam, de nem volt eredménye. Szerintem a kérdezőnek elég büntetés, h újra kell járnia a 10.-et és az anyja bepöccent rá, nem kell oltogatni-.-'

Egyébként hétköznap 22 órakor nincs olyan korán, én akkor már bőven alszok, mivel másnap fél ötkor kelek:S Egyezzetek meg anyukáddal, hogy minden nap pl fél órával vagy egy órával kevesebbet gépezel, ha pénteken tovább lehetsz netközelben. És tanulj sokat, látszódjon rajtad az igyekezet, hogy igenis javítani akarsz, lássa az anyukád, hogy nem lustulsz el. Remélhetőleg megenyhül;)

2009. szept. 2. 21:24
 4/11 anonim ***** válasza:
16%

Engem nagyon felb*sz az anyám, mert ő is mindig ezt csinálja.

A következő a módszer:

Megmondod neki, hogy köszi hogy szóltál, de most dolgod van, majd mász amikor ezzel végeztél. Ha tovább köti az ebet a karóhoz, akkor elmagyarázod neki, hogy ez nem így megy, hogy te dolgozol, ő meg csak bejön és variál, mert neki ez tetszik. Jó éjszakát.

És ha már úgyis az ajtóban van, kívülről csukja be!

Keresd meg a gyengéjét, és ilyen esetekben fordítsd ellene. Én ezt teszem.

Ha azzal jön, hogy nem tud tőle aludni, mondd meg neki, hogy felettébb érdekes, hogy apád meg tud.

Ha ma jön az anyám nekem is balhézni, akkor írok, de szerintem nem fog, mert már tudja hogy felesleges :)

16/F

2009. szept. 2. 21:37
 5/11 anonim ***** válasza:
68%

Hát sajna túl sokat nem tudsz tenni a muteroddal:S

Tanulj és lehet megkéne próbálnod beszélni fateroddal, hogy hasson anyádra, hogy jók a jegyeid és igazán hagyhatna gépezhetni.

Amúgy mi volt az oka, hogy megbuktál?

Sok sikert

B.

2009. szept. 2. 21:56
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Hát, elég gáz a bukás, különösen a mai világban. Ha nincs jó bizomyítványod, meg elegendő eszed és alapképzettséged, nem tudsz sem továbbtanulni, sem munkát találni. Erre is gondolni kell már 17 évesen. Nem várhatod, hogy eltartsanak, te meg csak netezel szépen. Tehát én is azt mondom, tanulni kell. Esetleg a netet is használhatod a tanulás, művelődés, ismeretgyűjtés céljaira. Ne csak elviseld, hanem örülj, hogy anyukád valamivel rászorít a tanulásra, mert lehet, hogy nincs saját akaraterőd. Esetleg még olyat is megbeszélhetsz vele, hogy ha hozol jó jegyet, akkor ennyit vagy ennyivel többet enged. Ez csak neked lenne segítség, mert amúgy az lenne mégjobb, ha te fegyelmeznéd magadat.
2009. szept. 2. 22:00
 7/11 anonim ***** válasza:
57%
Anyátok nem azért szekál mert nincs jobb dolga. (Ez szól az előttem válaszolónak is.) Sajnos elég rossz módszer, inkább meg kellene beszélni a dolgokat. Szép dolog, hogy már 17 évesen dolgozol és tanulsz együtt, szerintem is jár a pihenés és a gépezés, de tegyük hozzá, te még kiskorú vagy és nem tudnál megállni a saját lábadon a nagyvilágban. Lehet hőbörögni, de amíg "gyerek" vagy és otthon laksz, be kell tartani a szabályokat. Értelmes, átgondolt beszélgetéssel (nem vitatkozással) és jó jegyekkel persze lehet engedni a szorításon.
2009. szept. 3. 11:01
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
21:37-es! Nem sül le a pofádról a bőr? Arról az emberről írsz így, aki pelenkázta a sza.ros seg.gedet, ringatott, szeretett, és szeret? Normális vagy? Az ilyet mint te úgy fel kéne pofozni, hogy egyhamar ne felejtse el a leckét!
2009. szept. 3. 13:54
 9/11 A kérdező kommentje:
13:54-es mi volt? Mit írt, én már nem látom, kitörölte(ték)
2009. szept. 3. 15:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Én 9.-ben buktam kémiából és matekból. Az egész családnak olyan trauma féle volt, és rájöttem, hogy az egyfolytában gépezés és hasonló hülyeségek nem jó dolgok. Néha többet kell teljesíteni. Elpazaroltál egy évet, ez nem helyes. Szerintem suli mellett ne nagyon dolgozz, főleg, ha látszik, hogy nem bírod, mivel megbuktál. Nem vagyunk abban a korban, mikor elengedhetetlen volt a szülők segítésére, ha a gyerek dolgozott (ezt gondolom abból, hogy van netetek). Én egy kicsivel jobban teljesítettem, suli utána hazajöttem, kicsit neteztem, de igyekeztem minél hamarabb elkezdeni a tanulást, hogy letudjam, és este megint netezhessek. És meglett az eredménye. Tanultam az esetből: nyáron a nagy melegben senkinek sincs kedve a tanulással törődni, meg ez után a 9 hónapot az ember igyekszik kipihenni a 2,5 hónap alatt. Szóval jobb lenne, ha tanulnál, és korábban feküdnél le, és kipihenten tudnál is figyelni az órán (lehet ott megérted hamar és otthon alig kell tanulnod).
2010. jún. 12. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!