Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Letezik olyan ember akit nem...

Letezik olyan ember akit nem zavar a horkolas? Hogy lehet elviselni ha meg fuldugon is athallatszik?

Figyelt kérdés
2013. jan. 27. 05:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem zavar. Íg nőttem fel, apukám mindig is horkolt, úgyhogy ez nálunk olyan természetes volt, mint az éjszakai sötétség...

Egyébként tavaly februárban apukámnak szívműtétje volt és azóta rengeteg gyógyszert szed. Na azóta már egyáltalán nem horkol. Nem tudom melyik gyógyszere, vagy maga a műtét volt-e rá ilyen hatással, de tény ami tény...tehát van rá megoldás.

Amúgy a 20 kilós kisfiam és a 3 kilós vézna kandúr macskám is horkol (vagy legalább horkantgat). Úgyhogy a súly nem tényező...

2013. jan. 27. 09:04
 12/18 anonim ***** válasza:
74%
Fèrjem is horkolt, de ùgy, hogy zengett a hàz. Mindegy volt, hogy holt fàradt voltam, vagy csak kissè àlmos, akkor sem tudtam aludni mellette, ekkor àtköltöztem a lànyomhoz, de valami oknàl fogva mèg jobban horkolt ès màr a lànyom sem tudott aludni. Nagyon rossz volt màr, aztàn ràkerestem a neten egy orvosra, bejelentkeztem ès elmentünk hozzà, következő hèten màr meg is műtötte, utàna mèg 2 hètig horkolt, ès hirtelen abba maradt. Szerintem mindenkèpp èrdemes felkeresni egy orvost vagy egy alvàs centrumot, mert ha valaki nagyon horkol, az nem jò hosszù tàvon, sem a csalàdnak, mert egy hèt nem alvàs utàn màr csak meghalni van kedve az embernek, a munkàjàt se ùgy làtja el, ès a gyerkőc is dekoncentràlt lesz.
2013. jan. 27. 09:17
 13/18 anonim ***** válasza:

Sajnos a horkolás nem alkatfüggő. Idővel, és főleg alvás közben a szájpadlás, a nyelvcsap és a torok megereszkedik, és a beáramló levegő megrezegteti őket, innen a hang. Persze a túlsúly csak ront a helyzeten, mert a vastag zsírréteg leszűkíti a légutakat, és a mozgásszegény életmód következtében lazább az izomzat.

Én sajnos nem tudok olyan ember mellett aludni, aki horkol, de egyáltalán senki mellett sem tudok nagyon, mert rémesen rossz alvó vagyok. Én felkeltek bárkit a forgolódásommal, és nem tudok elaludni, ha nincs minden pontosan úgy, ahogy én elterveztem, és ha más alszik mellettem, ez megesik.. De van olyan házaspár ismerősöm, ahol a nő úgy horkol, hogy az üveg is beleremeg, szerintem mondhatnánk, hogy üvöltve, és mégis simán alszik mellette a férje.

2013. jan. 27. 09:25
 14/18 anonim ***** válasza:
63%

" Szerintetek nem csak a kövér embrek hotkolnak, vagy aki iszik vagy cigizik?"

Nem. A férjem nem kövér, nem dohányzik, alkoholt soha nem iszik, mégis úgy horkol, hogy azt tanítani lehetne. :D Nem ám csak elhorkolgat, hanem olyan igazán, apait-anyait beleadva. :D

Nem is nagyon alszom ki magam soha. Még akkor is felébredek rá, ha én alszom el előbb.

2013. jan. 27. 11:23
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia, az én barátom is horkol.

Nekem általában nincs gondom vele.

Az a jobbik megoldás nálunk amúgy, ha én alszom el előbb.

2013. jan. 27. 11:40
 16/18 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Én még olyan horkolást nem hallottam, ami azon áthallatszik.

Viszont sajnos ami tényleg olyan hangos, annak már komoly egészségügyi háttere van. A nagyobb mértékű súlyfelesleg és a súlyosabb dohányzás pl. jóval erősíti a horkolást. Ez egyfajta jelzés, hogy a szervezetben valami nincs rendben. A horkolás maga egyértelműen annak a tünete, hogy a felső légutak szűkek. Ha a horkolás halk, akkor nincs komoly probléma, azonban ha hangosabb, esetleges légzéskimaradásokkal, akkor igenis érdemes felkeresni egy orvost, mert komoly baj is lehet. A horkolás egyébként a horkolónál is gyakori felébredéseket eredményez, amik nagyban rontanak az alvás minőségén és a napi éberségen.

Aki szeretne orvoshoz fordulni, az fül-orr-gégészt vagy alvásszakértőt keressen fel.

2013. jan. 27. 11:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Az én kedvesem is horkol, nem is kicsit. Akár azt is mondhatom, hogy szeretem hallani a horkolását :)
2013. jan. 27. 15:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Be kell fogni az orrát ilyenkor kb. 3 másodpercre, s már nem is horkol. Ha kell, többször megismételni. Nálam bejött. :-)
2013. jan. 27. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!