Sajnos lehet mind a 3, ahogy én tudom, de nem biztos, hogy jól tudom. Remélem, még jönnek okosabbak.
2009. aug. 30. 17:39
3/12 anonim válasza:
AZ első nem. A második sem. A harmadik igen.
Megkérdezhetem miért adnád ugyanazt a nevet?
2009. aug. 30. 17:40
4/12 anonim válasza:
Ha más apától van, lehet mindkettő Katalin, mert a vezetéknevük más lesz. Ha meghalt az első Katalin, lehet a második lány Katalin. Viszont, egy apától két ugyanolyan nevű nem lehet. Viszont, adhatsz két nevet a második lánynak és a második lány második neve, kizárólag második utóneve lehet Katalin. Pl. Horváth Katalin, testvére Horváth Erzsébet Katalin
2009. aug. 30. 17:42
5/12 A kérdező kommentje:
Nincs gyerekem, a kérdésem elméleti.
Azt tudom hogy törvényileg szabályozva van hogy pl Gábor vezetéknevű embernek lehet Gábor a keresztneve így Gábor Gábor (van is ilyen ismerősöm) de már a törvény tiltja hogy a második keresztneve is az legyen, tehát nem lehet Gábor Gábor Gábor. És gondoltam lehet ez is szabályozva van...
2009. aug. 30. 17:45
6/12 anonim válasza:
Szia!
Ha nagyon akarod , hogy ugyanaz legyen a neve a 2. gyereknek is, akkor érdemes 2 nevet adni. pl. Katalin Sára , illetve Mária Katalin pl. otthon úgy szólítod, ahogy jólesik, de természetesen az első gyereknél a Katalin a hivatalos, a 2. nál meg a Mária. DE. Hivatalosan nem adhatsz se édes, se féltestvéreknek ugyanolyan nevet, a 3. még járható...de az meg macerás.
2009. aug. 30. 17:46
7/12 anonim válasza:
Második 17:39-es vagyok. Azért írtam, hogy lehet mind a 3 változat, mert már olvastam egy fórumon, hogy egy védőnő beszámolt arról, hogy egy kisebbségi asszony minden lányát Marinak, minden fiát pedig Józsinak hívták. Azt írta a védőnő, hogy ha nem vele történik, el sem hiszi.
2009. aug. 30. 17:46
8/12 anonim válasza:
sejtettem hogy elméleti, csak elkalandozott a fantáziám:) de igaz , féltestvéreknél elméletileg lehet ugyanaz a név, ha a gyerek nem a Te vezeték-neved kapja értelemszerűen.
2009. aug. 30. 17:48
9/12 anonim válasza:
A harmadik verzió tutira lehet, mert ismerek ilyen családot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!