Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adhat e egy szülő mindkét...

Adhat e egy szülő mindkét gyermekének ugyanazt a nevet?

Figyelt kérdés

Tehát a szituációk:

-első lányom Katalin, lehet e a második születendő lányom is Katalin, ha mindkettő ugyanattól az apától van

-első lányom Katalin, lehet e a második születendő lányom is Katalin, ha más az apjuk

-első lányom Katalin, lehet e a második születendő lányom is Katalin, ha mindkettő apja ugyanaz de időközben az első Katalin lányom meghal?

Törvényileg van e szabályozva?

2009. aug. 30. 17:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
ennyi erővel lehet 10 lányod is és mind katalinXD
2009. aug. 30. 17:39
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos lehet mind a 3, ahogy én tudom, de nem biztos, hogy jól tudom. Remélem, még jönnek okosabbak.
2009. aug. 30. 17:39
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

AZ első nem. A második sem. A harmadik igen.

Megkérdezhetem miért adnád ugyanazt a nevet?

2009. aug. 30. 17:40
 4/12 anonim ***** válasza:
98%
Ha más apától van, lehet mindkettő Katalin, mert a vezetéknevük más lesz. Ha meghalt az első Katalin, lehet a második lány Katalin. Viszont, egy apától két ugyanolyan nevű nem lehet. Viszont, adhatsz két nevet a második lánynak és a második lány második neve, kizárólag második utóneve lehet Katalin. Pl. Horváth Katalin, testvére Horváth Erzsébet Katalin
2009. aug. 30. 17:42
 5/12 A kérdező kommentje:

Nincs gyerekem, a kérdésem elméleti.

Azt tudom hogy törvényileg szabályozva van hogy pl Gábor vezetéknevű embernek lehet Gábor a keresztneve így Gábor Gábor (van is ilyen ismerősöm) de már a törvény tiltja hogy a második keresztneve is az legyen, tehát nem lehet Gábor Gábor Gábor. És gondoltam lehet ez is szabályozva van...

2009. aug. 30. 17:45
 6/12 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Ha nagyon akarod , hogy ugyanaz legyen a neve a 2. gyereknek is, akkor érdemes 2 nevet adni. pl. Katalin Sára , illetve Mária Katalin pl. otthon úgy szólítod, ahogy jólesik, de természetesen az első gyereknél a Katalin a hivatalos, a 2. nál meg a Mária. DE. Hivatalosan nem adhatsz se édes, se féltestvéreknek ugyanolyan nevet, a 3. még járható...de az meg macerás.

2009. aug. 30. 17:46
 7/12 anonim ***** válasza:
84%
Második 17:39-es vagyok. Azért írtam, hogy lehet mind a 3 változat, mert már olvastam egy fórumon, hogy egy védőnő beszámolt arról, hogy egy kisebbségi asszony minden lányát Marinak, minden fiát pedig Józsinak hívták. Azt írta a védőnő, hogy ha nem vele történik, el sem hiszi.
2009. aug. 30. 17:46
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
sejtettem hogy elméleti, csak elkalandozott a fantáziám:) de igaz , féltestvéreknél elméletileg lehet ugyanaz a név, ha a gyerek nem a Te vezeték-neved kapja értelemszerűen.
2009. aug. 30. 17:48
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A harmadik verzió tutira lehet, mert ismerek ilyen családot.
2009. aug. 30. 18:05
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
mindegyik verzió lehetséges!!!
2009. aug. 30. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!