Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmondjam anyukámnak vagy mit...

Elmondjam anyukámnak vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 16 éves lány vagyok és néhány hónapja még úgy gondoltam, hogy a lányok is érdekelnek. Egy ideig rá sem tudtam nézni a fiúkra. De most már letisztultak bennem a dolgok és tudom, hogy kizárólag a fiúk érdekelnek. Nem csókolóztam lánnyal, nem feküdtem le lánnyal, tehát semmi ilyen kapcsolat nem volt, pedig lehetett volna. Néhány barátnőmnek elmondtam még akkor, hogy hogy érzek, de most tisztáztam velük, hogy már csak a fiúk vonzanak. Ennek ellenére annyira bűntudatom van, mert anyukámmal mindig mindent megbeszéltem, és most úgy érzem, hogy ha nem mondom el neki, hogy így éreztem, akkor átvágom. De ha elmondom, akkor meg biztos kiábrándulna belőlem és csalódást okoznék neki. Nagy hülyeség volt bárkinek is elmondani még akkor, amíg le nem tisztult bennem, hogy mit is akarok valójában. Félek, hogy később visszaélnek ezekkel a dolgokkal. Nem akarom, hogy anyukám mástól tudja meg. Elmondjam neki vagy hagyjam inkább, hiszen nem történt semmi egy lánnyal sem?
2009. aug. 29. 20:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Nem kell (sőt lehetőleg nem is szabad)teljesen önállónak lenni, anyukádnak mindig a kicsi lánya leszel és neked ő ötvenéves korodban is az Anyukád. De bizonyos intim dolgok csak a sajátjaid.
2009. aug. 29. 22:20
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon bensőséges kapcsolatban voltam anyukámmal, de nem mondtam el neki, mikor beleszerettem életem szerelmébe (ő lett a férjem), csak annyit mondtam neki, hogy tetszik X. Ne mondd el neki. Nem kell emiatt bűntudatod legyen. Természetes, hogy ahogy nősz, lesznek magánügyeid, mégha nem is annyi, mint egy nem olyan szoros anya.gyermek kapcsolatban.

Ha majd egyszer férjhez mész, egyenesen káros lesz, ha az anyukáddal bensőségesebb viszonyban leszel, mint vele.

2009. aug. 30. 02:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fel kéne nőnöd, és nem ilyesmiken törni a fejecskédet! Mert a felnőtteknek nem olyan jó ám, hogy beleülteted a bogarat a fülébe, hogy valami baj van veled a rossz jegyeken kívül. Nincs baj azzal, ha a saját nemedhez vonzódsz, nincsenek előítéleteim, de felesleges ilyen jellegű fellángolásokat nem mindig kell elmondanod. 16 éves vagy, már kezdesz felnőni, próbálj meg néha alkalmazkodni az új korszak kezdetéhez!
2009. szept. 19. 22:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne mondd el. Nagyon jó, hogy ilyen jó a kapcsolatod anyukáddal, de van, ami csak rád tartozik. Elvégre ő sem mond el neked mindent. Minden embernek kell, hogy legyen egy kis privát szférája. Honnan tudná meg mástól? Csak a barátdnőidnek mondtad el nem? Azok meg gondolom nem beszélnek anyukáddal annyit, hogy ilyenekről csevegjenek.
2009. szept. 20. 20:24
 15/18 anonim ***** válasza:
53%
esetleg kérd meg a barátnődiet, hogy ne mondják el senkinek.
2009. szept. 20. 20:25
 16/18 anonim válasza:
100%
Szerintem ne mond el mert akkor anyudban ez megmaradhat és még továbbra is félhet tőle hogy mi lesz ha tévedtél és a saját nemed vonz.
2009. szept. 20. 20:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem lesz népszerű a válaszom:

egyrészt, a szexuális irányultság 16 éves korra nem alakul ki véglegesen. Nem jelenthetsz ki semmit így, hogy nem történt semmi se lánnyal, és - ha jól veszem ki - fiúval sem. Lehet persze, hogy csak pubertáskori fellángolást jelentettek a lányokkal kapcsolatos gondolatok.

Másrészt, ha a lányok érdekelnének, akkor sem kellene, hogy "bűntudatod" legyen, ez nem bűn. Ez már a homoszexualitástól való félelem netovábbja, hogy a puszta gondolata is bűntudatot ébreszt Benned. Főleg egy olyan gondolta, amit már lezártnak tekintesz. Ha el is mondod Anyukádnak, mit is mondhatna? Még ha ellenzi is a homoszexualitást, akkor sem lehet kifogása,hiszen a gondolat jelenleg elmúltnak tekinthető. De ha csak nem nagyon felszabadult gondolkodású, én nem zavarnám ezzel össze, hiszen az ügy már nem is aktuális. Nem kell neki se mindent tudnia, attól még lehet köztetek bizalmas viszony.

2009. szept. 21. 01:48
 18/18 anonim válasza:

Szia Drága!

Egy pillanatnyi kíváncsiság minden ember életében megtörténik. Az hogy világossá vált a nemi vonzódásod, az élet rendje, ami nem feltétlenül tartozik másokra, még akkor se ha az illetőkkel mindent megbeszéltél. Ez egy intim kérdés ami nem tartozik másokra. Ha jól esik beszéld meg ezt másokkal, de senki se kötelezhet rá. Ez csak egy jelentéktelen dolog volt, ami tisztázódott. Pár év múlva nevetni fogsz rajta. Csak nyugi

2009. szept. 21. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!