Okosnak és ügyesnek kellene lennem egy most kialakuló viszályban. Mit tanácsoltok?
Szerintem a szülők úgy gondolják, hogy amit ők akarnak az jobb és biztosabb, tehát a saját érdekeiket előrébb helyezik.
Párodnak mondd meg, hogy ti egy párként ezt meg beszéletétek ( a ház vásárlást ) és nem szépp dolog visszatáncolni,főleg nem a megkérdezésed nélkül. Amúgy természetesen ez az ő pénze, de ha megígér valamit tarta be vagy nem ígérkezzen felelőtlenül.
Ezt azért határozottan mondd el neki, hogy most már új család lesztek és ezt kell előre vennie. és a döntéseket közösen meghoznotok, mert ha nem, akkor ebből nagy problémák lesznek.
Most hol laktok? Azért érdekel, mert nem mindegy, hogy szülőknél, vagy albérletben. S ha szülőknél akkor van lehetőségetek spórolni? Mennyi időre kérik kölcsön a pénzt?
Megélnek a szülők a földből? Ha ők gondolkodás nélkül adtak volna, te miért nem akarsz adni nekik kölcsön? Nem bízol benne, hogy visszakapjátok? Bocs, hogy ennyit kérdezek. Én úgy gondolom, hogy nem baj, ha a párod kölcsönadja a pénzt a szüleinek. Márcsak azért sem, mert mellettük gyűlytötte, ők tették lehetővé, hogy legyen. Úgyhiszem, nem lenyúlni akarják, csak úgygondolják most földet vehetnek, aminek a hasznából szerintem majd nektek is jut. Ám ezt csak mondom. Ha válaszolsz a kérdéseimre akkor világossabban látok majd.
Szerintem teljesen felesleges lenne mindenféle ügyeskedés cseleskedés,üljetek le őszintén a férjeddel beszélni.Mondjuk ezt kellett volna már rég tennetek nem most,hogy a baba már mindjárt itt van.Először is,ha van egy házad legyen az bármilyen romos,már nem vagy nincstelen,mert gondolom valamit csak ér,hiszen az üres telkekért is borsos árakat kell fizetn(persze helytől függ az ára).De nem is ez a lényeg,hanem a családotok biztonsága,hogy nektek és a gyereketeknek rendes normális otthon kell.És nem is értem,ha a férjednek van pénze,akkor ez már miért nincs nektek meg?
Ha a férjednek annyi pénze lenne,hogy azonkívül,hogy nektek meg van minden szükséges adna kölcsön a szüleinek,azt normálisnak tartanám.De így,hogy nincs rendes otthonotok,így nem gondolom,hogy oda kellene adni nekik a pénzt.Ha a férjednek nem a családja az első,Te és a gyerek,akkor nagyon nagy baj van vele a gondolkodásávalÉs ezt kellene elsősorban tisztáznotok.Mert oké,hogy szereti tiszteli a szüleit,de akinek már saját családja van,neki Ők legyenek az elsők és legfontosabbak,az Ő biztonságuk,hogy nekik meg legyen minden ami fontos.Persze nem kell elhanyagolni a szülőket nem azt mondom,de a fiataloknak legyen külön önálló élete amibe NEM AVATKOZNAK BELE SEMMILYEN MÓDON A SZÜLŐK!!!!!!!!!!Sok férfival az a baj,hogy amikor megnősül nem tud önállósodni,mert anyuka minden lében kanál,és ezt a férj hagyja.Hát nem kell hagyni!!Ez teljesen a Ti magán ügyetek,hogy mikor mit vesztek mire költetek,hogyan éltek,és senkinek semmi köze hozzá,senki nem avatkozhat bele.Pont ezért nincs szükség cselre,csak őszinteségre egymással.A Ti életeteket Ti éljétek,Ti ketten hozzátok meg a döntéseiteket...stb..és ezt tisztázzátok nyíltan a szülőkkel is!És ezen nincs mit megsértődni,mert így lenne természetes,így normális.
Ha annyi pénzük lett volna, hogy nektek kipótolják a ház árát annyi nincs, hogy földet vegyenek? Szerintem a már akkor tudták, hogy nekik fog kelleni a pénz, mikor lebeszéltek a házvásárlásról.
Ezzel most pár évre elvágtátok magatokat, úgy értem nem lesz házatok. Szerintem ez nem ellened irányult, én inkább azt mondom, hogy a férjed lett ezzel kicsit megszívatva. Most már nem tudtok mit tenni, az viszont fontos lenne, hogy most megnyugodj, hiszen a picurnak kell a nyugi. Ha nagyon nem akartok abban a házban maradni egy albérlet átmenetileg megoldást jelenthetne, persze csak ha anyagilag nem megerőltető.
Kívánom, hogy minden a legjobban alakuljon!
Mezőgazdászként mondom, hogy egy földvásárlás tényleg nagyon megragadnivaló dolog, ha adódik, megértem az öregeket. Rájuk ne haragudj.
Férjednek meg tisztáznia kellene magában, hogy le kell válnia a szüleitől, a földügytől függetlenül. Lesz még másik alkalom is, amikor ennek hiánya kijön, és súlyos konfliktusokkal járhat. Finoman, bölcsen segíts neki ebben. Neki kell megvívnia ezt a csatát, ha te vívod, annak családi viszály lehet a vége! Valamiért a férfiaknak nehezebb leválniuk, mint a nőknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!