A Veronikát sozkták Nikinek becézni? Nektek tetszik ez a név?
Úgy becézed a gyerekedet ahogy akarod :) Bár én nemszeretem ha egy nevet egy teljesen másik névvel becéznek.
Pl. Lillát Lilinek. Ismerősöm Martin fiát állandóan Mártonozzák. Így a Veronikát sem becézném Én Nikinek. Legyen 2 keresztneve, akkor senki nem köthet bele :)
Nem hallottam még ilyet. A Veronikát általában Verának, Verocsnak, Verusnak, Roninak, Veronkának szokták becézni.
Egyébként, ha úgy is Nikinek hívnátok a lányotokat, lehetett Nikolettnek vagy Nikolettának anyakönyvezni. Vagy tényleg legyen két keresztneve :)
Veronika vagyok, és igen, szoktak Nikinek hívni. Nem "hivatalos" becenév, esetemben egy barátnőm kezdett Veronikizni, és ez rövidült le Nikire.
Mivel a legáltalánosabb becenevet (Vera) ki nem állhatom, ezért bemutatkozásnál rögtön hozzá szoktam tenni, hogy Veronikának vagy Nikinek szólítsanak, és ennyi.
Hát a Niki nem az.
A niki az szerintem nem tehető a Veronikához..én is Veronika vagyok, és nem törődnék bele, ha Nikinek szólítanának. Verának szólítanak, azt se szeretem, a Vecának örülnék (néhány ismerősöm már át is állt Vecára).
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!