Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már nem tudom mit csináljak,...

Már nem tudom mit csináljak, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
A barátnőm 14 éves, a legtöbb emberrel jóban van, de úgy én vagyok az egyetlen akit barátnőjének nevezhet... Mostanában nagyon jóba lettünk így nyáron, mentünk együtt moziba, strandra meg ilyenek... És úgy vettem észre az anyukája nem nézi ezt jó szemmel, amit azért nem értek mert csak mértékkel mentünk tehát azért nem megyünk minden másnap strandra... Velem se hinném, hogy baja van mert nem vagyok ilyen balhés, hogy belerángatom a barátnőmet mindenféle dologba, nem cigizek meg semmi ilyesmi... Eleinte csak ilyen okokat sorolt, hogy 14 évesen minek nekünk moziba menni... De elengedte azért. Most már el se engedi sehova... A barátnőm megkérdezi eljöhet-e és elkezd kiabálni minden félét kifogást találva. Ebbe beletörődtünk, így nem nagyon megyünk sehova, viszont akárhányszor áthívom, anyukája kitalál valami programot mindig. Aztán ha másnap beszélünk telefonon és megkérdezem, hogy érezte magát, mindig az a válasz, hogy végül is mégsem mentek sehova... Én ezt már tényleg nem értem, hogy mi baja van, ennyire szúrta a szemét, hogy egy hónapban elmegyünk 2-szer strandra és jól érezzük magunkat?
2009. aug. 28. 19:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy anyukájának nem nagyon van pénze finanszírozni a mozikat meg a strandot a mai világban, főleg sulikezdés előtt.

vagy ő úgy gondolja, hogy még 14 évesen nem kéne nagyon elmászkálnia, nézd van olyan szülő aki ennyire félti a gyerekét. Ezt mindaddig nem tudjuk meg mi is szülővé válunk.

ez is egy szélsőség, hogy ennyire félti, de mégis ő az anyja.

2009. aug. 28. 19:44
 2/9 A kérdező kommentje:

Pénz problémájuk az nem lehet mert apukájának cégje van és anyukája is jól keres...

Hát lehet, hogy ennyire félti... De nem veszi észre, hogy ezzel mindenkit elmar a barátnőm mellől? :-S Jó nem azt mondom, az én szüleim sem engedik, hogy 11-ig az utcán flangáljak, de azért egy-egy délutánra elengedhetnék... :-S

2009. aug. 28. 19:48
 3/9 anonim ***** válasza:

lehet hogy esetleg a barátnőd tanulmányi eredményei nem sikerültek túl fényesre, és esetleg arra akarja ezzel ösztönözni, hogy kicsit suli előtt foglalkozhatna a tanulással is, hogy belerázódjon?

találgatni lehet mi lehet az ok, apámnak is cége van, mégsem veti fel a pénz, nagyon nehéz ám minden nap ételt rakni az asztalra, ruházkodni, suli, munka bérlet satöbbi.

El kell ezt fogadnotok, járj át te hozzá, én is átjártam anno barátnőmhőz, nem engedt a anyuja sehova, 16 évesen mehettünk el egy egész napra akár strandolni is, de 4 re otthon kellet lenni.

2009. aug. 28. 19:53
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Mondok neked valamit.Amikor még fiatal voltam,és a fiam 3 éves volt,mindig azt mondtam,hogy soha nem szólok majd bele a magánéletébe,hisz az az ő élete..Ha rendesen tanul,akkor nekem nem szabad megszabnom,hogy kik a barátai(persze addig amíg ne megy a tanulás rovására)Most is fiatalnak érzem magam,és elég jó kapcsolatom van a 17 éves fiammal..kedvelem a barátait,ha volt is aki nem jött be az miatt sem panaszkodtam,egészen mostanáig.A fiam most udvarol egy kislánynak aki soha nem bántott,vagy mondott rosszat,de valamiért kiráz a hideg ha látom,és meghallom a hangját! Egyszerűen valamiért,és magamnak sem tudom megmondani,hogy miért nem kedvelem...Tudod erre mondják,hogy van valami rossz érzésed evvel kapcsolatban..Egyszer amikor telefonált és kereste a fiamat,letagadtam,és azt mondtam nincs itthon,mert elment más valakivel szórakozni..Később lett egy kis vitám ez miatt(azóta is szégyellem,hogy ezt tettem)de megígértem a fiamnak,hogy tiszta lappal indulok,és megpróbálom újra elfogadni a kis barátnőjét,szóval adjunk esélyt újra egymásnak..Most sem kedvelem,de elviselem..Talán nektek is az kéne,hogy a barátnőd beszélgessen az anyukájával,kérdezze meg,hogy mit tartanak benned hibának,vagy mi az amiért féltik tőled..Sokszor csak a féltés van,vagy óvják a gyereküket attól,hogy ne érje nagy csalódás..Mert ha sokat vagytok együtt,akkor egyre jobban fogtok kötődni egymáshoz,és nagyobb a csalódás,fájdalom ha vége a kapcsolatnak..Ti pedig fiatalok vagytok még nagyon...
2009. aug. 28. 19:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Nézd, az életben sok nehéz helyzet van, ez még nem olyn súlyos helyzet szerintem. Fiatal vagy . ÉPÍTSED magadat: valami sport, vagy zene, vagy egyéb tanulás, a lehetőség szerint kerékpározás vagy otthoni súlyemelgetés. Tanulj meg önmagad lenni. Szabadulj meg egyenlőre attól, hogy kell melléd valaki. Egyedül is megállhatsz, moziba is mehetsz. stb. Aki egyedül van, arról látszik, hogy van benne valami tartalom, amit esetleg érdemes megismerni. Vedd úgy, hogy nem vagy egyedül, hanem önmagaddal. Ez a legjobb társaság.
2009. aug. 28. 20:03
 6/9 anonim ***** válasza:

Te aki le tagdtad a nem kedvelt lánynak a fiadat, és leírtad hogy a mai napig is csak elviseled, milyen hitelességgel adsz tanácsot annak, akit szintén nem viselnek el, hogy majd másképp áll az anyja hozzá, mikor te magad sem állsz másképp hozzá, csak legalább a fiaddal nem cseszel már ki.

Ne haragudj, abszolút nem rossz indulatból írtam, de pl egy 120 kilós ember tanácsot ad egy 90 kilósnak hogyan fogyjon le, az kb., ugyanennyire hiteles mint ez. ezt neked fel kéne dolgoznod, mert ehet hogy olyan anyuka vagy, vagy leszel aki nem visel el nőt a kisfia körül. nekem a volt anyósóm volt ilyen anyatigirs, negatív értelemben.

2009. aug. 28. 20:13
 7/9 anonim ***** válasza:
kedves 20.13-as.Nem vagyok anya tigris,éppen ellenkezőleg,nagyon is hagyom hogy kibontakozzon a fiam.Igen,írtam tanácsot,még úgy is,hogy én sem kedvelem a kis barátnőjét(aki már csak barát,de nem járnak együtt már)Azóta akárki új lány jött a képbe,senkivel nem volt bajom,és azóta sem szóltam bele,csak mint írtam valamiért egyedül az a kislány nem jött be..És csak az mondja rám,hogy rossz vagyok akinél még soha nem volt olyan,hogy nem volt valaki minden ok nélkül szimpatikus..De anyaként tudom,hogy a szülők többsége inkább félti a gyerekét,és óvni akarja valamitől..Talán azért nem kedveltem a kislányt mert úgy éreztem,hogy többet akar tőle ilyen fiatalon,és érthető ha nem akartam,hogy 17 évesen apuka legyen,és az iskolát is ott hagyja..(csak megjegyzem voltak ilyen ötletei a fiamnak,hisz a kislány szerette volna..)Ezért írtam,hogy sok szülő megijed attól ha a kislánya vagy a fia hirtelen túl komolynak gondolja a kapcsolatát...
2009. aug. 28. 21:43
 8/9 anonim ***** válasza:
32%
Hat en nem ertem,miert nem engedik el abarinodet:-Spedig nagylany mar igazan,es ha penz gond sincs, de szerintem nem kell,hogy penzen muljon egy maszkalas a varosba vagy barmilyen programot tudtok csinalni penz nelkul is.En ezt nem nezem jo szemmel(marmint a baratnod szuleit)ez nem igazsag,hogy ugy kezelik mint egy 10evest komolyan mondom...az ilyen gyerekekbol lesznek komplexusos emberek akiket nem engedik el.nem viccelek ebbol kisebbsegi erzese is kifejlodhet neki, vagy lelki gondjai lesznek, mert masnak engedik es neki nem....szoval en az biztos,hogyha lesz gyerekem 13eves koratol lehet pasija is, nem fogom megtiltani, hogy boldog legyen.
2009. aug. 28. 23:43
 9/9 anonim ***** válasza:
elozo voltam 21/L,es probaljatok beszelni a baratnod szuleivel is errol a dologrol,pusza
2009. aug. 28. 23:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!