Írathatok-e papír kislányom apjával, hogy halálom után mondjon le a gyermek neveléséről édesanyám javára?
Leírom a sztorit röviden.
A kislány apjával még az együttélésig se jutottunk, mert amint kiderült, hogy terhes vagyok, lelépett. Apasági nyilatkozatot tett, és pénzzel is támogat minket, de nem látogatja a kislányt egyáltalán.
Gondolom, halálom után a felügyeleti jog a másik szülőre száll. 99%ban biztos vagyok benne, hogy lemondana a gyerekről, de szeretném magam bebiztosítani.
Közjegyzőnél lehet ilyet tenni?
Kérned kell a szülői felügyeleti jog megszüntetését a bíróságtól. Mivel nem látogatja meg fogod kapni a lemondását, szerintem. Viszont utána gyerektartást nem követelhetsz tőle.
És szerintem a gyámhatóságon kell valakivel beszélni, hogy mit kell tenni ahhoz, a mamád kapja meg a gyámságot a gyerek felett.
Hosszú procedúra, de ha ezt akarod, végig kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!