Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a férj is felveszi a...

Ha a férj is felveszi a feleség vezetéknevét?

Figyelt kérdés

Vőlegényemmel számba vettük azt a lehetőséget is, hogy mindketten felvennénk a másik vezetéknevét kötőjelesen, és ez a megoldás egyelőre mindkettőnknek szimpatikus.

A kérdés csak az, hogy ebben az esetben a gyerekeink kaphatnák csak az ő vezetéknevét majd, vagy muszáj lenne a kötőjeles verziót kapniuk? (Google-t már néztem, nem találtam erre választ.)

2013. jan. 5. 13:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
15%
És mennyire örülni fog az a szegény gyerek amikor le írhatja a nevét 8példányba
2013. jan. 5. 17:14
 12/15 anonim ***** válasza:

Na, már megint...

A Tóth-Kiss Juliannát ugyanolyan fárasztó leírni 8-szor, mint a Hundertwald-Nagykovácsi Annát. Baromira nem ezen múlik.

2013. jan. 5. 18:25
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha összejön kötőjeles nevűvel, akkor meg három névvel variálhatnak.

Szerintem nem ezen múlik.

2013. jan. 5. 18:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Akkor sokadszorra is: ha 2 olyan illető házasodik, akiknek a vezetéknevükből 2 van, házasságkötéskor szépen leadják az egyiket.

Különben meg fent van a neten a Ptk, keressék meg azok, akik nem hiszik. Ennyi.

2013. jan. 5. 18:48
 15/15 anonim ***** válasza:
Majd a gyerekeid megoldják, választanak a négy névből kettőt. Ne akarj előre gondolkozni helyettük. Azon is agyalni szoktál, hogy mi lesz, ha diploma után nem kap állást a leendő gyereked? :)
2013. jan. 5. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!