Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Öcsém egyre inkább összeomlik....

Öcsém egyre inkább összeomlik. Hogyan segíthetnék neki?

Figyelt kérdés

anyámék különköltöztek nemrégiben.Eljöttünk az ország másik felébe,öcsém nembírja.Soha nem volt barátja,kis elesettke.Anyámék most marják egymást,elég rossz szülők,sajnos ez a tény.Apám alkoholista,a nyáron vele volt öcsém.(11 éves).Erősen próbálta maga ellen állítani.Apám ugymond még mindig szerelmes anyámba,és ezért fesztiválozik,megverte páromat h megmutassa ki az úr,mert azt gondolta anyám így visszajön hozzá.

Anyám pedig internetfüggő,és van egy új párja.Ő ugyan foglalkozik öcsémmel,szeretik is egymást,de anyám viszont nem.üvölt vele veszekszik,és elküldi a fenébe.Szó se róla eleven,és kissé kezelhetetlen,de azért,mert soha nem volt vele foglakozva.Én már külön élek,bár még csak jmost töltöm a 16ot.kb fél éve összeköltöztem párommal,az én hejzetem megoldódott.Velemis üvöltött nagyon sokat.Apám anno még rosszabb volt,volt hogy vert a semmiért,nem lehettek barátaim m eggyanusitott drogozással stb...De öcsémé nem,és nemis tudom mit thetenék.aggóom érte,teljesen össze fog törni.(egyébként soha nem voltunk mintatestvérek,öljük egymást.azóta vagyunk igazán jóban mióta külön élek.segitek neki,és mivel anyám nem keres eleget,a saját keresetemből viszek nekik kaját.ugye anyám most dolgozik,és vigyázni kéne a gyerekre,de viszont dolgoznomm kell tanulás mellett,igy csak átugrani tudok.Mire anyám most megfenyegetett hogy megint feljelent gyámügynél hogy nem lakom otthon.pedig egész nyáron nemis keresett csak ha pénz kellett.bár sokmindent nem tud tenni velem különböző okok miatt)Mit tehetnék?

2009. aug. 26. 15:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Még valahogy kihúzni 2 évet,azután a gyámságod alá kérheted az öcsédet,feltéve ha van munkahelyed,lakásod.Szerintem ez ügyben illetékessel konzultálj(pl:gyámhivatal)hogy mi a teendő.mit tehetnél.
2009. aug. 26. 15:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Nagyon szép tőled hogy segítesz az öcsédnek ahogy tudsz!Segíts is neki,de beszélgess is vele sokat,ha tudtok legyetek együtt,érezze hogy valaki mellette áll és megbízhat benned!Ez nagyon fontos lenne!Csináljatok programokat ha tudtok.Nem tud veletek lakni,vagy néha nálatok aludni?És jól mondja az előttem szóló,próbáld majd meg elintézni hogy a gyámságod alá kerüljön.Anyád nem hiszem hogy sokat elérhet a gyámügynél,ott kivizsgálják a körülményeket,mért nem laksz ott,de ha suliba jársz,akkor nem tehetnek semmit szerintem.16évesen kiskorú sem vagy,nem küldhetnek intézetbe sem!
2009. aug. 26. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!