Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy a férfinak...

Miért mondják, hogy a férfinak segítenie kell a házimunkában, gyereknevelésben?

Figyelt kérdés

Én ezt sosem értettem, hogy miért segítségnek hívják sokan, különösen a gyereknevelés részét. Közös az a gyerek, nem? Hol van az előírva, hogy anyuka neveli, és ebben segíthet neki a párja. Nem ketten nevelik a gyerekeket?

A másik a háztartás.

Nekünk nincs gyerekünk a párommal, nem is igen lesz, de nincs olyan, hogy segít a házimunkában, hiszen sehol nincs az előírva, hogy az az én dolgom és abban segíthet.

Mint ahogy azt sem mondja senki, hogy akkor meg a nők, akik dolgoznak segítenek a pénzkeresésben.

Mindketten dolgozunk, beosztottuk, hogy egyik héten én csinálom meg, amit otthon kell, másik héten ő. Nekünk így a jó. Minden további nélkül elfogadom, hogy másoknak meg máshogy jó, csak szeretném megérteni, hogy miért segítségnek hívják a nők, ha a párjuk megcsinál otthon valamit.

2013. jan. 1. 02:16
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
75%
Elképesztő, hogy ennyi felvilágosulatlan, középkori földműves szintjén megmaradt ember van. A korlátoltság a legnagyobb baja az országunknak.
2013. jan. 1. 14:42
 22/42 Theodorik84 válasza:
92%
Ha a nő és a férfi is dolgozik akkor az nem segítség, otthon össze kell dolgozniuk, ezzel szemben ha a kapcsolatban csak a férfi dolgozik és a nő otthon van akkor lesz a férfi által elvégzett házimunka segítség...
2013. jan. 1. 15:20
 23/42 anonim ***** válasza:
95%
Ha egy férfinak attól függ a férfiassága, hogy mosogat-e vagy nem, akkor az nem igazi férfiasság. Ha te meglátsz egy nőt, aki szobát fest, megrövidül a farkad?
2013. jan. 1. 16:10
 24/42 anonim ***** válasza:
5%

Na, volt itt egy kétdiplomás enberke is, aki emberéletekért felel. Szóval ez azt jelenti, hogy te, kedves két diplomás, igazából nem alacsonyodsz le a házimunkához, sem türelmed, sem értelmed hozzá.

Szép kibúvó!

2013. jan. 1. 16:40
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem alacsonyodom le hozzá, mert nem gondolom, hogy ez elalacsonyodás. De nem nevezem női munkának, mert a mi háztartásunkban nem az. Csak simán munka, amit el kell végezni, és az csinálja meg, aki előbb ér haza. Éves záráskor én, az én húzósabb időszakaimban a párom. Rémes milyen élete lehet szerencsétlennek, hogy mire hazaérek vacsorával vár és kész a szennyes is.. Mindjárt megyek és elásom magam.
2013. jan. 1. 17:21
 26/42 anonim ***** válasza:
8%

"Na ne röhögtess, 5 generáció óta nem látott a családom fát vágó férfit!:)

Nőt se, mert nem kell."

Itt most nem rólad van szó hanem férfiakról és nőkről. De gondolom nem dédnagyanyád harcolt annak idején a Donnál? Ki küzdött a sz*ros életedért annak idején évezredeken keresztül valószínűleg a férfi felmenőid. Mint már mondtam itt nem a saját egyéni példákról beszélünk mert nagy a szórás hanem az általánosságokról. Végső soron a mérleg a normális értékrend felé dől és a női munka az női munka is marad.

"Most akkor ha nem kell se füvet nyírni, se fát vágni, se már ún. férfias munkát végezni, akkor a férfi ne tegyen otthon semmit?"

Mindig van férfias munka. Ha cipekedni kell, szerelni, barkácsolni stb. Te arról beszélsz hogy ha egy nőnek nincs semmi dolga egész nap akkor végezzen férfias munkát (barkácsoljon, szereljen, ) a munkamegosztás miatt. Ki várja ezt el e nőtől? Senki. Illene hogy ti is így gondolkozzatok másik oldalról. Olyan nehéz lenne elvégezni a mosást, főzést, takarítást?

"Ahogy nekem se szakad le a két kis kacsóm, ha füvet kell nyírni, sőt... mivel egy pár vagyunk, közös a cél: hamarabb rend legyen, minden kész legyen és egymáséi lehetünk. Én ezt, ő azt, csitt-csatt kész is, mehetünk a dolgunkra, nem csak az van, hogy apuka ül a sörével a TV előtt, anyuka meg elrakja az ebéd utáni romokat, mosogat, tereget, ruhát leszed, porszívózik, stb..."

Ez egyáltalán nem egyenlíti ki egymást. Mint már mondtam a férfiak sokkal keményebb munkát végeznek mint a nők valószínűleg nálatok is így van és az évek során felhalmozódott előny (illemszabályok, stressz) még mindig a te javadra billen ezt egyenlítené ki az hogy szívességből elmosogatsz, főzöl és takarítasz. Persze az csak a férjed hibája hogy egy ilyen nőt vett el. Amit fentebb leírtál az egy szélsőséges eset de tegyük fel hogy így van akkor elfogadható de ki viseli ezt el? Mit lát a gyerek otthon? Nem jó ez egy gyereknek. A nemek egyenlőek de nem egyformák.

"Meszelni jó estben évente egyszer kell, mosogatni meg minden nap. "

Senki se erőlteti hogy egy nőnek dolgoznia kell. Egy férfi viszont ha nem dolgozik amit kap és pont a nőktől az ellent mond a nagy "egyenlőségnek". És még mindig ott van az előny hiszen háború esetén a férfi fogja az életét áldozni vagy katasztrófa esetén a nőket és a gyerekeket mentik elsőnek. De egy férfi se háborog ezért. Viszont eléggé elszomorító hogy egyes nők itt mennyire vehemensen akarják a maguk válláról levenni a feladataikat. Érdemes ezen elgondolkozni.

"Nekem mérnök és orvosi diplomáim vannak, kutatásokat vezetek és gépek működését optimalizálom."

Vannak de dolgozol/dolgoztál is mérnökként vagy orvosként? Megint egyéni példa ("nekem") ezt felesleges érvként felhozni mert nem nyújt semmilyen valós értékű adatot.

"Akkor most kinek a vállán van nagyobb a felelősség? "

Figyelj senki se tilthatja meg hogy mérnökként vagy egyéb férfimunkákat végezzen egy nő és ez igen ritka is de ha egy férfi nem mehet hostessnek, óvónőnek, stb. És hány nő él a testéből vagy masszásból? És megmondom őszintén nem férfi aki ilyen munkákat végez de ellenben egy nő megteheti és dolgozhat férfimunkákat is. Szóval megint látszik hogy összességében a férfiak sokkal keményebb munkákat végeznek és ezért kapják meg a nők az otthoni könnyebb munkákat.

"Ha valamit szerelni kell én csinálom, vagy a szerelő."

Látod de egy átlagos keresetű férfi nem engedheti meg magának hogy takarítónőt vagy házvezetőnőt vegyen fel és eléggé bizarr lenne ha közben felesége is van.

"Az meg kifejezetten felháborítónak tartom, hogy van még olyan férfi, aki elvárná, hogy a feleségének szó szerint semmije se legyen, se munka, se spórolt pénz, se lakás; az ilyenek azok, akik miután a nő szült egy-két gyereket elkezdik megalázni és kihasználni a nőt, aki persze nem tud menni sehova, mert se munkatapasztalata, se pénze, így kénytelen tűrni.. Számomra ez a töketlenség legteteje."

Miért alázná meg? Ez nem következik abból hogy a nő végzi el a házimunkát. Felesleges ilyen kifacsart eseteket leírni mert egyáltalán nem következi a kettő egymásból.

"Ha te meglátsz egy nőt, aki szobát fest, megrövidül a farkad?"

Nem csak ilyenkor egy férfi oda megy és kiveszi a kezéből az ecsetet.

2013. jan. 1. 18:54
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

"Itt most nem rólad van szó hanem férfiakról és nőkről."

Nem, ez a topic nem a férfiakról és nőkről szól, hanem egy szóhasználatról. Anyanyelvi témájú topic.

2013. jan. 1. 19:03
 28/42 anonim ***** válasza:
92%
hagyd már ezt a háború témát. az mindig úgy kezdődik, hogy valami férfi politikus nem fér a bőrébe, kirobbant egy háborút és odaküldi a többi férfit. az egy dolog, hogy ti harcoltok a háborúkban, de nélkületek háború se lenne.
2013. jan. 1. 19:07
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

"De gondolom nem dédnagyanyád harcolt annak idején a Donnál?"

De a dédnagyapám se!

Sőt, üknagyapám se.

Üknagyapám téglagyáros volt az egyik, és szenvedélybeteg kártyajátékos. A felesége vett neki egy vendéglőt, hogy legalább otthon kártyázzon. Így esett, hogy otthon, saját vendéglőjében kártyázta el a téglagyárat, a feleségét és a vendéglőt...

A másik ácsmester volt és falusi tréfamester.

Voltak dédanyáim vendéglősök, színházi kisegítők és háziasszonyok is.

Volt egy nagybácsim, aki gyerekként szökött el, hogy Horthy alatt harcolhasson, hazudott az életkoráról, hogty beállhasson. Nem volt az kötelező, szerelemből csinálta, aki csinálta.

Másról nem tudok.

Nem tudom, honnan veszed ezeket a fantazmagóriáidat.

Esetleg ha konkrét életrajzi adatokat írnál MAGADRÓL... és nem vetítenéd ki rám, akivel meg nem volt az, ami állítólag szerinted volt...

Én egy csatajelenetet ismerek részletesen, az egri vár ostromát. Ott se volt ám munkamegosztás nemek szerint!

Mindenki csinált mindent szakadásig!

Nem tudom, miféle infóforrásokból dolgozol, de konkrétumot nem mondtál.

2013. jan. 1. 19:14
 30/42 anonim ***** válasza:
88%

""Ha valamit szerelni kell én csinálom, vagy a szerelő."

Látod de egy átlagos keresetű férfi nem engedheti meg magának hogy takarítónőt vagy házvezetőnőt vegyen fel"

Hát pedig én kevesebbet kerestem mindig, mint egy átlagkeresetű férfi, mert tudod a nők ugyanannyi munkáért kevesebb pénzt kapnak, mégis megoldottam.

Az nem jutott eszedbe, hogy TE CSINÁLD???

Csak egy részét. Elég költségkímélő.

"s eléggé bizarr lenne ha közben felesége is van. "

Jaaa? Íngyencselédnek nézed?

Arról beszéltél eddig, hogy a férfi keresi a pénzt, cserébe a nő dolgozik neki otthon. Tehát nem keresel annyi pénzt, amennyiért egy bejárónő megcsinálná, ergo a feleségedet se tudod eltartani, de a feleséged csinálja meg azért ingyen azt, ami piaci értéken egy teljes jövedelem. Aha.

Hát ha a feleségednek van esze, akkor egy másik család háztartásával foglalatoskodik, amiért jövedelme is van. Nem ingyen.

2013. jan. 1. 19:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!