A családommal, vagy a párommal karácsonyozzak? (meleg téma)
A családom nem tudja, hogy meleg vagyok, mert azt a nézetet vallják, hogy a szexualitás magánügy, ezért a melegek ne "propagálják" a szexualitásukat.
Évek óta együtt élek egy másik férfival, ezért a családomat már teljesen kiszorítottam a magánéletemből (én csak tartom magam ahhoz, amit vallanak). Látogatom őket, de ennyi.
Most már karácsonyozni se akarok velük, mert már nem tartom őket a családomnak, mivel nem is ismernek.
A párom biztat, hogy utoljára látogassam meg őket karácsony alkalmával, mivel jövőre már minden kapcsolatot meg akarok szakítani velük.
Szerintem mondd el nekik az igazat,lehet,hogy a többi melegről ezt gondolják,de te csak a fiuk vagy.
Mondd el nekik,semmit nem vesztesz,eddig se tartottad velük a kapcsolatot,ha most megszűnne,szerintem nem halnál bele,hisz úgyis megakartad szüntetni.
Aztán lehet idővel megenyhülnek és jövőre már a pároddal mehetsz el hozzájuk!
És nem értenék meg ha elmondanád nekik hogy meleg vagy? Végül is ezzel is a magánügyed maradna, hiszen nem az utcán hírdetnéd nagytáblán, hanem csak nekik, a szeretteidnek mondanád el. Anyukád sem értené meg?
A szentestét szerintem töltsd a pároddal, aztán 25.-én vagy 26.-án látogasd meg őket :) Lehet hogy elfogadnak téged is meg a párodat is :)
Egyetértek azzal, hogy mondd meg a családodnak, lehet, hogy meglepődnél, milyen jól kezelik a helyzetet..na meg ha amúgy is meg akartad velük szakítani a kapcsolatot és tényleg nem elfogadóak, legalább okkal tedd. Azzal viszont nem értek egyet, hogy épp karácsonykor jelentsd ezt be!! Szerintem ne hozd őket ilyen helyzetbe !!
Látogasd meg őket, majd menj haza a párodhoz.
Szerintem el kellene mondanod nekik. Ha elfogadják, akkor rendbejön a kapcsolatotok. Ha meg nem fogadják el, akkor már úgyse voltál közel hozzájuk, így nem fognak hiányozni...
Teljesen biztos vagy benne, hogy rosszul fogják fogadni? A szülő néha mindent megtesz a gyerekéért, az enyémek erősen jobbosok, de a bátyám zsidó barátnőjét gond nélkül elfogadták.
A legokosabb amit tehetsz, hogy hallgatsz a párodra és meglátogatod őket. A szentestét töltsd a pároddal és 25-én, vagy 26-án menj át hozzájuk nem is kell sokat ott lenned, de hidd el, ha valóban meg akarod szakítani a kapcsolatot velük ez a legokosabb. Később (lehet nem egy év múlva, hanem majd csak 10) ugyanis könnyen lehet, hogy megbánod, ha még az ünnepek alkalmával sem látogatod meg őket.
Azt semmiképp nem ajánlom, hogy az ünnepek alatt áruld el, hogy hogyan is élsz valójában, viszont előbb-utóbb mindenképp el kell árulnod nekik. Veszteni valód igazából nincs. Mivel (érzésed szerint) már nem kötődsz hozzájuk, ha emiatt kiborulnak nem lesz belőle semmi, maximum egy tényleges indok, hogy miért zárod ki őket a magánéletedből. Viszont, így legalább meg van az esélye annak, hogy egy idő után megbékéljenek a dologgal és normálisan álljanak hozzád és a magánéletedhez.
Annál kegyetlenebb bűntudat nincs, mint mikor valami történik egy családtaggal (még ha nem is álltatok egymáshoz közel) és azzal kell szembesülni, hogy évek teltek el haragban/közönnyel úgy, hogy talán tehetett volna valamit ellene az ember.
Én úgy gondolom, hogy ha nem szeretnél menni a szüleidhez akkor ne menj.
Párod meglátásom szerint azért biztat mert nem akarja, hogy később megbánd, hogy nem mentél el, DE erőltetni sem szabad, mert annak sem lesz jó vége. Hívd fel őket, hogy kellemes ünnepeket kívánsz és ennyi.
Mivel már évek óta élsz együtt egy férfival, és ha a szüleid gondolkodása, vagy az ehhez való hozzáállásuk változott volna tudnád.
Én azt mondom karácsonyozz a pároddal, egy idő után mindenkinek más családja lesz, persze a szüleid az a szüleid, de most már a párod a CSALÁD!
Sok sikert!
Na végülis mi lett belőle?
Én tuti megpróbáltam volna, ha már egyszer úgyis el akarsz szakadni, tökmindegy hogy utálnak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!