Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság miért siettetik az...

Manapság miért siettetik az emberek a párkapcsolatukat?

Figyelt kérdés
Egy friss kapcsolatban miért kell napirendszerességgel találkozni? Miért kell kibukni azon, ha egy héten mondjuk legfeljebb csak kétszer tudnak találkozni? Miért van az hogy ha a "pár" még nincs egy éve se együtt, és a karácsonyt külön töltik akkor az egyik fél már a dolog végét látja benne? Vagy hogy egy alig egy hónapos kapcsolatban nincs meghívva az egyik fél valami családi eseményre? Miért kell siettetni mindent?
2012. dec. 20. 17:13
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Akkor ezekszerint bennem van a hiba! Voltam én is szerelmes! Sőt most is az vagyok a férjembe! És félreértés ne essék, nem őskövület vagyok, de nekem ez akkor is furcsa. Számomra olyan jó volt az hogy számoltam a napokat hogy mikor láthatom megint a Szerelmemet! Sokkal inkább tudtuk értékelni egymás társaságát! Sőt természetes volt az is számomra, hogy amíg össze nem költöztünk addig mindenki a saját családjával a karácsonyozott és mi csak utána találkoztunk. De mivel mindannyian egy véleményen vagytok, lehet valóban a hiba nálam keresendő! Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
2012. dec. 20. 17:54
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

36 évvel ezelőtt is az első 2-3 hét után naponta találkoztunk a ma már férjemmel, pedig akkoriban nem volt divat a házasság előtti szex.

Mégis 2 évig jártunk esküvő előtt, még ma is szívmelegítő érzés azokra az időkre gondolni, pedig már nagyszülők vagyunk:)

Annyiban volt más, hogy karácsony estéjén a szüleinkkel voltunk, aztán egyik nap az egyikünk, másik nap a másikunk szüleinél ebédeltünk.

Mára annyi változott, hogy már a karácsonyi ebédek nálunk vannak, egyik nap itt vannak a dédszülők, gyerekek , unokák, másik nap a gyerekek a másik szülőnél, a dédszülők a másik gyerekük családjánál vannak.

2012. dec. 20. 18:30
 13/19 anonim ***** válasza:
hát nem kel....szerintem nem jó sietetni az ilyen dolgokat hanem majd mindent fokozatosan
2012. dec. 20. 21:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha napi szinten találkozik egy pár ha mindkettőjüknek erre van igénye. Így is tudunk vágyakozni egymást iránt, így is meg tudjuk becsülni az együtt töltött pillanatokat.

2012. dec. 20. 21:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi fél év járás után napi rendszerességgel találkoztunk,előtte csak egy héten 3szor.Igy is hiányzott mikor nem volt velem.Volt olyan hogy jöttem haza felszálltam a buszra,látta hogy pityergek és felszállt utánnam,vagy elindult ő haza és megfordult és visszajött hozzám.Mi ilyenek vagyunk mindketten,ragaszkodunk egymáshoz.1év után költöztünk össze hivatalosan,rá két évre összeházasodtunk.Nem vagyok hive a hosszú járásnak,nálam az csak időhúzás,nem is volt előtte egyikönknek sem 2-3 hónapnál hosszabb kapcsolata.Az első karácsonykor már egymás szüleinél voltunk,ez természetesnek tünt akkor.11éve vagyunk együtt és a mai napig szeretem a férjem,minden áldott nap úgyanúgy várom haza a munkából mint az elején.29N
2012. dec. 21. 07:42
 16/19 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Látod, Ti is csak fél év után találkoztatok napirendszerességgel? Másfél év után már én is összeköltöztem a férjemmel.

Nem tudom, szerintem az is közre játszik a sok zátonyra futott kapcsolatnál, hogy mindent elhamarkodnak. Nem mondom azt hogy az én kapcsolatom tökéletes, mert ilyet legfeljebb 50év múlva mondhatnék, de ha szánnának az emberek időt egymás teljes megismerésére és nem ugranának egyből fejest az összeköltözésre és az együttélésre, lehet tartósabb kapcsolatok alakulnának ki. (de lehet hogy tévedek!)

2012. dec. 21. 10:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Én nem látom az összefüggést a korai összeköltözés, és a kapcsolatok zátonyra futása között :) Ha valaki 2 hónapon belül összeköltözik, akkor hamarabb kiderülnek azok a tulajdonságok, amik miatt összeférhetetlen egy pár. Ha viszont ugyanez a pár 1 évet együtt járna előtte, ugyanúgy nem menne az együttélés, hiszen az ember az alap tulajdonságaiban nem változik, csak előtte "húzták az időt". Nekem a párom előtt (akivel pár hónapon belül összebútoroztunk) volt egy 4 éves kapcsolatom, ahol bármennyiszer utaltam az összeköltözésre, elutasító választ kaptam, meg hogy "nem akar megunni". 4 év után nagyon nehéz volt a szakítás, de a mostani kapcsolatomban látom, hogy ez mennyire visszás volt, érdekes módon a párom bármennyit vagyunk együtt, sosem "unt rám". Szóval ha egy pár összetartozik, akkor összeköltözhetnek akár 1 napon belül is, semmi probléma nem lesz. Ha viszont nem, akkor húzhatják a dolgot hónapokig, évekig, úgy is szakítás lesz belőle.
2012. dec. 21. 12:19
 18/19 anonim ***** válasza:

Kinek mire van igénye. Engem az, hogy nem láthattam 2 napig, csak pár óráig hozott lázba a következő találkozásig, (a találkozás utáni kis időben, meg a találkozás előtti órákban), közte meg inkább szomorú voltam hogy nem láthattam. Pár hét után már napi találkozásra volt igényünk, az 1-2 esetleg 3 napos kimaradásoknál már minden bajunk volt.

Már együtt élünk, de én még mindig ugyanígy érzem. ideig óráig mielőtt újra együtt nem lehetünk izgulok, meg nem tudom, örülök, hogy várhatom, de előtte meg inkább szomorú vagyok... Pedig csak egy délután, egy délelőtt választ el minket. :) Gondolom mindenkinek más az igénye.

A közös karácsony meg: a karácsonyt a szeretteiddel tölti az ember, nem? :) Ha szereti az ember a párját, még ha nincsenek is sok ideje együtt, akkor is szeretne vele lenni. Legalább egy napot a 3ból.

2012. dec. 21. 15:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi az első két karácsonyunkat külön töltöttük a saját szüleinkkel,én 19 Ő 18 volt mikor összejöttünk,kb 3 hónapja voltunk együtt,mikor a vonzalom,fellángolás,a kedvelés átváltott szerelembe.4 hónapja voltunk együtt,mikor szilveszterkor megismertem a szüleit,és 6 hónapja mikor Ő az én szüleimet.Mióta szerelme vagyok belé,1 órát is rossz távol lenni,tőle az éjszakák borzalmasak voltak,nagyon fájt ha egy nap nem találkoztunk.1 éve voltunk együtt mikor összeköltöztünk,aztán 1,5 éve mikor eljegyzett.Jelenleg 23 éves vagyok a párom 22,több,mint 3 éve vagyunk együtt,nem tudok nélküle aludni,mikor napközbe nem vagyunk együtt,mert dolgozunk,vagy suliba vagyunk akkor nagyon hiányoljuk egymást,nagyon hiányzik a ha nincs mellettem,nagyon szeretem,nem siettetünk semmit,de mindketten nehezen viseltük a másik távollétét.Nyilván 14-16 évesen tinikapcsolatban másképp működik,mint egy felnőtt kapcsolatban,szerelemben.
2012. dec. 21. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!