Gondoltam megkérdezem, kinek mi a véleménye? Vajon miért isznak többet a magányos férfiak? Mi az összefüggés az alkohol és a magány között? Jah, és miért áll egyenes arányban egymással az életben az értelem, és a szenvedés mértéke?
Hát nem gondolom, hogy ki lehet jelenteni teljes mértékben azt, hogy azok az emberek jobban szenvednek akik értelmesebbek, ha azt vesszük alapul, hogy mindenkinek a maga szenvedése a legfájdalmasabb + egyáltalán a szenvedést nagyságát be lehet-e mérni mint a trafipaxnál a sebesség nagyságát.
(Ami persze alkohollal vagy a nélkül is történhet.)
ez egy hülyeség.
valószínűleg ezt is valami elvont, filozofikus lúzer mondta, aki többre tartotta magát másoknál, az életben meg egy nagy nulla volt, emiatt szenvedett.
szerintem sem lehet a szenvedés fokát meghatározni.
ki szenved jobban? egy tanulatlan ember, aki mondjuk egy árvízben elveszítette a családját, a házát, mindenét, vagy egy tanult filozófus, akinek általános világfájdalma van, mert megtanulta könyvekből, hogy az emberiség milyen gonosz, kegyetlen és gyarló?
Nos, úgy érzem, így a "végére" elég messze kanyarodtatok az alap koncepciótól. Tulajdonképpen mindenkinek igaza van, mive a fájdalom -csakúgy mint az öröm- teljesen szubjektív benyomás. Ennélfogva pedig a vélemény is csak az lehet. Mércét talán csak a társadalmi normák adhatnak. Bár még ez is csak viszonyítási alap...
Amit kérdeztem az teljesen személyes átélés hatására tettem fel. Bár tehetném, hogy ne erre "pazaroljam" az időmet. Ezt persze lehet faragni minden oldalról, míg a végére már semmi sem marad az eredeti "figurából".
Ugyanakkor minden válasz gazdagít.
Az objektív szemlélet mindíg hatékonyabb módja az igazság feltárásának.
Tehát köszönöm a válaszokat!
22:32 - Szívesen beszélgetnék még Veled...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!