Szerintetek ez egy szülő számáról helyes cselekedet?
Hogy mi van? Mi a problémád? És mi a kérdésed?
Egyébként meg ne utáld azt az embert, akitől az egész életed függ. Azért utálod mert nem beszél a gyerekkoráról? Meg a szexről? Azért nem utálod, hogy ellát téged, gondoskodik rólad?
A helyedben befognám a számat és örülnék, hogy vannak szüleim, akiknek számít, hogy mit csinálsz. És mindenképpen megtanulnék kulturáltabban fogalmazni, mert ilyen alpári stílus és katasztrofális helyesírás egy lánytól nagyon ciki.
Ez így érthető, még 13 éves vagy sok mindent nem értesz még, és máshogy fogod fel a dolgokat. Én megértelek téged, de ez a költözés eléggé felboríthatott mindent, anyudnak biztos van dolga a fürdőben csak nem köti az orrodra, 13 évesen másabb a gondolkodásod még mint egy felnőttnek, nem letojni akarlak nagy ívből meg elnyomni, csak próbálom elmagyarázni értelmesen hogy azért még vannak dolgok amiket ha hirtelen borítanának a nyakadba az még sok lenne. Nyilván stresszesek a szüleid ami szerintem érthető, új ház, és írtad hogy még nem valami lakható, és szerintem a vitázásuk az egy olyan dologhoz vezethető vissza amiről te azért nem biztos hogy tudsz.
Én 21 évesen költöztem el otthonról, anyámék elválltak anyámmal meg a barátnőmmel költöztünk össze egy családi házba, pontosabban a nagyszüleim házába mentünk lakni, anyukám azért jött mert ugye ő örökölte azt és meg engedte hogy mi is lakjunk ott mert egyedül nem akart lenni. Mi is sokat vitatkoztunk én is barátnőm is anyám is mert akkor azért szépen rendbe kellett rakni a házat, anyámnak egy külön szoba, külön fürdő, mi meg az emeleten lettünk volna, külön kis konyha étel melegítésre, meg étkezésre ha nem érünk úgy rá főzicskézni stb...
Mi is értelmetlen dolgokon vesztünk össze a legtöbbször és egymáson vezettük le a feszültséget akin mondjuk nem kellett volna. Nem olyan könnyű a költözés, egy házon mindig van mit csinálni főleg ha előtte mások éltek benne és úgy megcsinálni utána hogy otthonosabb legyen és mindig jó legyen.
3 éve költöztünk oda nagyrészt már kész a ház de még mindig van mit csinálni rajta, fűtés rendszer felújítása mert gatyán van, néhány helyen ablakcsere még bevan tervezve, szigetelést sem ártana még levakolni tehát rengeteg minden, közelednek az ünnepek, megint stresszelünk, plusz a párom 2 hónapos terhes, arra is kell gondolnunk hogy neki jó legyen és ha jön a baba akkor lakhatóbb körülmények is elő legyenek teremtve hogy akkor már minden jó legyen. Ezt még nehéz neked megértened de ha elolvasod és azért ha valóban olyan jó a felfogásod ahogyan állítod akkor az én példám szerintem egy jó lecke lesz neked így.
nem minden szülő képes a szexualitásról beszélni a gyerekével, főleg, ha vele sem vitatták ezt meg, van aki extra szégyenlős. Ennek ellenére siralmas a dolog, aztán meg csodálkoznak, hogy lehet, hogy jön az unoka. A szülő is ember, jó és rossz tulajdonságokkal, próbáld elfogadni.
Az idegesség meg lehet a költözésből is, arra nem tudok mit mondani, kevés az infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!