Ha volna három lányotok vagy három fiatok és az első kettőnek ugyanolyan betűvel kezdődnének a nevei, akkor olyan nevet keresnétek a harmadiknak is. Ami ugyanazzal a betűvel kezdődik?
Én nem. Ha kettőnek egyforma betűvel kezdődik, szerintem senkinek fel nem tűnik.
Pl.
Máté, Milán, Bence
de egy
Máté, Milán, Marcell már mindenkinek leesik.
Szóval te tudod mennyire akarod. Nekem nem tetszik.
Nem rólam van szó.Van egy ismerősöm,aki a harmadiknak teljesen eltérő nevet adott.Akkor szerintem már az első kettőt sem kellett volna úgy adni,hogy hasonlítsanak.
Pont az a helyzet náluk,mint amikor Sid elnevezte a Jégkorszakban a tojásokat. Toidor,Tojdiás és Gömböc. :DDD
És miért baj az?
Amúgy, húgom monogramja: D.R. A lánya: D.R. A gyerek apja:D.R. Nem egy néven vannak, azaz nem házasok. Csupán a gyereket vette a nevére, a húgomat nem.
Mi 3-an vagyunk lánytestvérek, anyukám K betűvel kezdődő nevet adott 1. nővéremnek, aztán folytatta a sort, a 2. nővéremnek is K betűvel kezdődik a neve. Majd jöttem én Kati vagy Kitti lettem volna, hogy folytassa a sort, de nem így lett, mert elmondása szerint, velem keveset vajúdott, gyorsan kibújtam, így lettem győzelem.
Nekem csak egy fiam van, de ha lenne még egy (akár fiú, akár lány) ugyanazzal a betűvel kezdődő nevet adnék neki.
Nekem is tetszik, ha több testvérnek azonos betűvel kezdődik a neve. Sógoroméknál 3 lány és 1 fiú van, mindnek E betűvel kezdődik a neve. Szerintem aranyos, nekik is tetszik.
Nálunk ez viszont nem megoldható, mert ragaszkodom egy bizonyos lánynévhez, viszont annak a kezdőbetűjével egy fiú név se tetszik :)
Ha gyerekeim lesznek nem a kezdőbetű fog dominálni vagy, h hasonlítanak-e.
Lányok: Henrietta, Brigitta,
Fiú: Lőrinc, Tivadar, Kornél közül választanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!