Vajon mit csináljak a hugommal?
A hugom most lett 15 éves. A baj igazából az, hogy tök fiatal, mégis sokszor megkérdezik, hogy a nővérem-e. Ez azért van, mert kb 20 kiló sminket magára rak, az én ruháimat hordja, de már állandó jelleggel és úgy, hogy nem is kéri el őket, egyszer csak azt veszem észre, hogy nincs bent a szekrényben...most be fogja festeni a haját, mert hogy én is most befestettem. Van egy barátnője aki szerintem nagyon rossz hatással van rá...kb mindig hétvégén nála van(de nem alszik ott, ha pedig hazaér magára zárja az ajtót és gépezik. Tehát 15 évesen úgy akar
kinézni, mint valami 20 éves...sajnos anyukám és én sem tudunk hatni rá, és mindig ebből vannak a családi feszkók..:( 19/l
Na,idefigyelj!
A szüleid szedjék össze magukat,apukád kapja el a húgod grabancát,vigye be a fürdőszobába,fogjon egy vattát,és törölje le szépen a sminket.Bőgni fog 1 órát...és ennyi.Ha meg a barátnője rossz hatással van rá,akkor ne engedjétek el.Az ablakon csak nem fog kimászni.
Meg kell mondani anyukádnak, reggel szépen lemosatja a húgoddal a sminket iskolába indulás előtt, a kezébe nyomja a korában megfelelő öltözetet, szépen átöltözik, és mehet.
De ha már írtad, hogy gépezik, hát azzal bizonyára lehetne rá hatni... Ha nem hajlandó normálisan viselkedni, nincs gépezés.
Nem tanul? Semmi gond, engem anno esténként mindig kikérdeztek a szüleim a füzeteimből meg a könyveimből, 20 perc az egész, ha nem tudtam, mehettem vissza a szobámba gép és TV nélkül.
Nehogy már a fika egye az óvodást!
Ez sajnos a szüleid kudarca. Veled szerencséjük volt (nem keveredtél rossz társaságba, nem volt rád hatással idősebb tesó, nem babusgattak mint a húgodat stb.) A húgicával el szaladt a szekér. Ilyenkor be kell bizonyítani hogy ki az úr a háznál. Leülni beszélni vele, kialkudni a feltételeket és ha ez nem megy akkor következetesen ( és keményen =hatásosan) büntetni érte!
Ha a húgod tud blankolni sajna nem válik be, de nekem anno elvágták a TV kábelt... innen tudtam hogy nagy zűr van!
Hát figyelj... 16 év az iskolakötelezettség korhatára. Mivel 15 éves, rá már az új korhatár vonatkozik. Én a szüleid helyében nem nagyon erőlködnék. Láthatóan ez nem is nagyon megy nekik. Egyszerűen kivenném az iskolából, adnék a két kis kezébe egy minőségi sminkkészletet és kivágnám az ajtón. "Ezt érted el lányom, akkor csináld." Ezzel bezárnám utána, és megnézném mihez kezd.
Tudod, addig mindenkinek baromi nagy a szája, amíg biztonságban érzi magát. Apuci, anyui eltart, a suliba bejárok melegedni. Ha ez már nincs, egy napig sem tart és ott áll az ajtó előtt, nagyon kicsire összehúzva magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!