Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akadt ki anyám azért...

Miért akadt ki anyám azért mert 120 Ft-tal többet költöttem?

Figyelt kérdés
Osztálytársamnak voltam ma vásárolni, 500 Ft volt a fix összeg amiért vásárolni kellett. Se több, se kevesebb. Én viszont olyan lányt húztam ki (én is lány vagyok) akinek elég nagy szája van, meg olyan "vezéregyéniség". Én inkább visszahúzódóbb vagyok, és ezért is, a legdrágább cuccokat vettem(hogy egy kicsit jóba legyünk). Gondolom nem értitek az összefüggést, hogy miért kellett ilyen drága édességeket vennem, de sebaj, nem ez a lényeg. Ezeket vettem: M&m cukorka, milka kekszdarabos tábláscsoki, airwaves rágó, snickers. Ez került összesen 720 Ft-ba. Hazajöttem, anyám meglátta hogy többet költöttem mint amennyit kellett volna, az azóta ordibál. Mondtam hogy akkor vegye el a tábláscsoki és egye meg... Mit csináljak még hogy lenyugodjon? Azért 120 ft nem a vég... Zsebpénzem nincs úgyhogy nem tudom abból neki visszaadni.
2012. dec. 5. 16:59
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Az osztály 90%-a valószínűleg TÉNYLEG 500 Ft-ból oldja meg a dolgot, mert hát mi a csudáért költenének többet egy ilyen kötelezően elrendelt ajándékozáskor? Aki fontos, annak adok önként is...

Szóval akinek van egy kis esze, az egy 499 Ft-ért állít össze csomagot. :)

2012. dec. 5. 17:43
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nem is arról a 220 forintról van szó, hanem arról, hogy megbeszéltétek valamit, te meg nem tartottad be. És ha most túllépted a határt, akkor később is túl fogod. Gondolom ez játszódott le édesanyádban.
2012. dec. 5. 17:52
 23/38 A kérdező kommentje:
Pontosan ezt mondta az előbb anya. Hogy rosszul esett neki hogy többet költöttem mint amennyit megbeszéltünk. Meg hogy biztos én alig kapok majd valamit...
2012. dec. 5. 17:56
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen nem értem, miért kell erőltetni az iskolában ezt az osztály-ajándékozós dolgot, ráadásul már Mikulásra is... Már az én időmben voltak olyanok, akik nem tudtak erre pénzt áldozni, aztán volt nagy pofáraesés.

Kérdező, Anyukád túlreagálta, de nem hiszem, hogy teljes rálátásod van a családod pénzügyi dolgaira, lehetséges hogy anyukád el van keseredve, ezért veszekedett veled.

2012. dec. 5. 17:58
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen lánynak összeállíthatsz akármennyiből is csomagot, azzal senkinek a barátságát nem fogod tudni megvásárolni. Ráadásul, ha egyébként pedig nem is tartoztok egy baráti társaságba, ezek után sem fogtok. Ezen a világ legdrágább ajándéka sem fog változtatni.

A barátság nem ilyesmiken múlik.

Anyudat próbáld meg valahogy, valamivel kiengesztelni, igen, így karácsony tájékán minden felnőtt osztja-szorozza a pénzt.

Gondolj bele, ha még van visszamenőlegesen fizetendőtök, no meg a karácsonyi-szilveszteri ünnepi kajákat is szeretné anyud előteremteni, és még neked és a család többi tagjának ajándékot is szeretne venni.

Szóval valahol érthető, ha most egy kicsit jobban szeretné fogni a pénzt, mint esetleg más hónapokban.

Engeszteld ki valamivel, és minden rendben lesz.

26/38 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb inkább beszéld meg vele, hogy többet szeretnél költeni. Hidd el egyszerűbb lesz így, és hosszútávon a kapcsolatotok sem romlik meg.
 27/38 anonim ***** válasza:
97%

Most a 220 Ft-os túlköltéstől. Ok, be akarsz vágódni egy népszerű csajnál... szerinted ez a 220 Ft-on fog múlni? Szerinted össze fogja számolni, hogy mennyiből költöttél rá? Kizártnak tartom!

Ha ennyire szűkös a keret, én bizony valami egyedi, személyre szabott, kreatív dolgot adtam volna neki, mint a boltban megvásárolható akármiket. Pl. lehet kapni egyszerű kis fadobozokat, amiket otthon bármilyen technikával meg lehet csinálni mondjuk ékszertartónak, vagy hasonlónak... de bármilyen más, egyedi ötlet sokkal jobb, mint a kommersz ajándékok!

2012. dec. 5. 18:00
 28/38 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a rágóval eleve úgy lesz, hogy na mi van ez meg azt hiszi büdös a szám?
2012. dec. 5. 18:02
 29/38 A kérdező kommentje:
Nem hiszem
2012. dec. 5. 18:07
 30/38 anonim ***** válasza:
38%
Mit nem hiszel?
2012. dec. 5. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!