Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítségre lenne szükségem!?

Segítségre lenne szükségem!?

Figyelt kérdés

sziasztok, bocsi ha kicsit hosszú lesz. Nem tudom mi van velem, mostanában elég feszült vagyok és ideges, apró dolgokon is fel tudom magam húzni. Szóval régóta van egy családi problémánk. A nővéremnek úgy 13 éves korea óta van vmi kór betegsége, hogy hangulat ingadozásai vannak, szinte idegbeteg, vagdosta magát, öngyilkossággal fenyegetőzött, kiborult deúgy hogy a mentő vitte el, pszichológus kezelte, kórházban is volt. Ez nagyon megviselte a családot, és teljesen más lett a kapcsolatunk. 3 év van köztünk én 16 vagyok ő 19.

Már nincsenek ilyen kiborulásai, pszichológushoz sem jár, és már sokkal jobb lett a kapcsolatunk főleg nyáron, de most megint kezdünk veszekedni. Van egy idegbeteg hisztis oldala, egy kedves és megértő, meg mint egy fogyatékos idióta. Nem tudok eligazodni, teljesen megzavarodtam! A lényeg hogy vmiért beszólt nekem hogy nincs barátom(gúnyosat és durvát) én meg vissza a pasijára hogy olyan kinézetű mint az övé nekem is lehetne.. erre megsértődött , én bocsánatot kértem és ő megbocsájtott, de tőlem nem kért, és ezért konrkétan most én vertem ki a balhét hogy elegem van ebből az alázkodásból. És anyával is beszéltem hogy zavar hogy anyukámmal vagyis vele nemtom megbeszélni a pasis dolgokat mert tök nagy balhé volt már abból is ha vkivel találkozni szerettem volna.

Szóval bántott ez a dolog egész nap, mert volt pár csalódásom, és bántott hogy ezzel jöttek. A másik megf hogy fürdőbe akartunk menni, úgy h a tesóm, a pasija, anya , apa meg én. Én meg nem értem hogy egy családi programba a tesóm pasiját minek kell hozni(ráadásul csak kb 3 hónapja járnak), és tök szarul érezném magam hogy anya meg apa a gyógyfürdőben, tesóm a pasijával külön, én meg ott egyedül úszkálok, és inkább nem mennék.. és erre tökre kiakadtak rám, aztán tv-ztem a nővérem odajött idegesíteni, és már elpattant a húr nagy veszekedés lett, anya először védett de át állt a tesómhoz, és most mindenki utál engem. Megbántam ami történt, bocsánatot is kértem, sírtam is. Nem akartam hogy ez legyen.. de senki sem hallgat meg mindenki letojja a bocsánatomat..

ma mentünk volna a fürdőbe és tesóm lemondta a pasijának és ezért nekem is lekel majd mondanom azt hogy a bnőim átjöjjenek a jövőhéten, kb 3 havonta egyszer jönnek mert én messzebb lakok és egy kis filmnézést pizzázást terveztünk mindent megbeszéltünk.. még várok mert bízok abban h kibékülünk, mert a barátaim fontosak nagyon.. de nem azért akarok kibékülni mindenkivel hogy ők átjöjjenek, hanem eleve ez így szar. Apám a tesóm seggét nyalja , mindent megad neki csak nehogy hiszti idegbeteg rohamot kapjon, eléri hogy a balhéknál végül mindenki mellette álljon és mindig én kérjek bocsánatot. Nagyon rosszul érzem magam, totál egyedül érzem magam.. hiába kérek bocsánatot vagy bármi meg sem hallgatnak..

tegnap este volt a balhé..

mit tehetnék szerintetek? nem akarom hogy ilyen hangulatban teljen el az egész szünet..

mindketten lányok vagyunk

köszi annak aki segít! (és tudom én is bunkó voltam)

2012. okt. 28. 08:44
 1/4 A kérdező kommentje:

a másik az ha a tesóm bánt meg, akk mindenki mondja nekem hogy jajj bocsássak meg neki, meg ha a tesóm csinál balhét és bocsánatot kér akkor anya megölelgeti , meg mindenki megbocsájt neki csak nehogy ideges legyen és még nagyobb balhé legyen..

én szeretem a tesómat, de sokszor olyan bizonytalan vagyok. ő is mondja hogy szeret engem vesz ezt-azt meg törődik velem, de sokszor olyan lekezelő, pl ha ideges vagyok akkor elkezdi hogy dugás hiányom van és ezek a szavak rosszul esnek. Ja és tegnap azt is mondta rám hogy egy genetikai hulladék vagyok, egy nagy szemét dög és hasonló szép szavakkal illetett, és én ilyet sose mondanék rá! a másik hogy anyáékkal is szokott csúnyán beszélni, hogy te k*rva, a k*rva anyád

én meg mindig rendes voltam a szüleimmel és én kapom ezt... nem akarok ellenséges lenni, de rajtam is lehet feszkó sztem lehet h a suli miatt van

2012. okt. 28. 08:51
 2/4 anonim válasza:

Szia

Az olvasottak alapján úgy látom hogy a nővéred lehet a kedvenc. Hát nem akarlak elkeseríteni de ezen szerintem nem nagyon lehet változtatni. A több gyerekes családokban általában mindig van egy kedvenc. Sőt lehet ezeket a hisztijeit néha direkt is csinálja csakhogy megkapjon mindenfélét. A szüleidnek azt kéne csinálni hogy ne foglalkozzanak ha hisztizik,majd megnyugodna. Meg te is megpróbálhatnád hogy nem szólsz hozzá ,kicsit hanyagolod stb. hátha észreveszi magát. Más ötletem hirtelen nincsen.

2012. okt. 28. 09:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Pláne az ilyen hangulatbeteg ember nagyon jól tudak manipulálni és akkor is ráfogják a betegségükre a dolgokat,mikor nincs is semmi bajuk.Magyarán elbújnak a betegség mellé.A nővéred a hisztiroham és egyéb kiborulásai mögé,ezzel tartja sakkba a szüleidet.

Csak annyit tehetsz,hogy próbálsz minél jobban tanulni, hogy érettségi után felvegyenek egy jó egyetemre/főiskolára és lehetőleg másik városba, hogy ne kelljen már otthon laknod,hanem mondjuk kollégiumba.

Az, hogy a tesód pasiját is elhívták gyógyfürdőzni,az meg sajnos normális.Lehet kedvelik a szüleid,meg jobb is, ha őt is elhívják,ez szokás.Mondjuk a fürdőzés az nekem kicsit furcsa családi program...

Próbáld meg kerülni az olyan helyzeteket,amikor a nővéred belédkötht meg idegesíthet.Ha megmondod neki a frankót,akkor esetleg nekiláll fenyegetőzni és az nem vezet jóra az ő idegbajával... :/

Kellene egyébként valami,amit rendszeresen csinálsz.Akár a barátaiddal is.Sport vagy bármi.Azért meg ne mond le a barátaiddal a találkozót,mert lemondta a pasijának a tesód.Nem neki kellett volna lemondania a pasiját, hanem neked kellett volna otthonmaradnod valahogy...Gondolom nem volt kényszer elmenned fürdőzni.

2012. okt. 28. 10:51
 4/4 A kérdező kommentje:

kibékültünk engem is hívtak és jól éreztük magunkat:) én is próbálok változni, habár sokszor nem könnyű

köszönöm a válaszokat:)

2012. okt. 28. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!