Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Albérlet vagy egy olcsó kis...

Albérlet vagy egy olcsó kis faház, tanya, présház?

Figyelt kérdés

Eddig albérletben éltünk ketten, most elváltunk. Viszont egyedül már sokba kerülne az albérlet fizetése, így mérlegeltem a lehetőségeimet, viszont a döntésem előtt érdekelne pár szubjektív vélemény.

Először is, van némi megtakarításom, mert saját lakás önrészre gyűjtögettem, másodszor, már bele léptem a negyedik x-be.

A lehetőségeim: Szülőkhöz való költözés a családi házukba (jó a viszony velük). Lakótársazás, vagy saját kis téliesített faház, présház, tanyasi kisház vásárlása. (ez utóbbiaknál részben tartanék a betörésektől, mikor nem tartózkodom ott).

2012. okt. 19. 17:10
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Én a helyedben a szüleimhez költöznék, ameddig nincs pénzem önerőre és vennék egy olyan házat, amiben szívesen lakom.

2012. okt. 19. 17:15
 2/9 anonim ***** válasza:
26%
Szivesen laknek veled egy tanyan :) Ha van internet :D
 3/9 anonim válasza:
86%

Attól függ, mit értesz kis faház alatt. Egy 35m2 alapterületű, felül galériás (tehát összesen 57,5m2) faházat fel tudsz építeni 2,5-3M ft-ból.

Tetőépítéssel-ácsmunkával foglalkozó vállalkozó révén tudom, könnyűszerkezetes házaknak a hőszigetelése is sokkal jobb, kivitelezés is olcsóbb. Mostanában egyre több és több megrendelés van a jó ár/érték arány miatt.

Amennyiben érdekel, vagy csak képet szeretnél látni róla írj bátran:)

tetobuilding@gmail.com

4/9 Zsizsik666 ***** válasza:
100%

Saját kis táliesített faház. :) Azért nem a szüleimhez mennék, mert később még lehet hogy lesz valakid, akkor meg jobb kettesben.

A faház meg olyan természetes, békés.

2012. okt. 19. 17:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálunk a környéken most épült ilyen könnyűszerkezetes ház és gyönyörű! Senki nem mondaná meg miből van. Mondjuk tuti nem 2 millió ft volt, mert hatalmas, gyönyörű bordóra van festve, nagyon tetszik. Igazi luxuspalota :)
2012. okt. 19. 17:18
 6/9 anonim ***** válasza:

Én inkább lakóövezeti kis házat vásárolnék. Felújítandót most jó árban lehet kapni. A szülőkhöz költöznék és elkezdeném a saját házamat felújítgatni. Így már középtávon értéket növelnél.

Még annyit, hogy inkább kisebb házat vannék, mint nagyot, hogy a felújítás költségei is viselhetők legyenek.

2012. okt. 19. 17:24
 7/9 A kérdező kommentje:

Kisvárosban élek, és szeretem a nyugalmat. Ha szülök mellet döntök, mint lakhatás, az a legolcsóbb megoldás, ez tény, és vitethetetlen. Hátrány viszont a jövőbeni társ keresés lehet, negyvenes férfi, szülőknél.

Viszont, ha veszek egy kis téliesitet faházat, akkor azt is érdemes mérlegelnem, hogy az országnak olyan vidéki részén vásároljam, ahol esetleg több a munkalehetőség. Ez csak előrelátás, mert biztos munkahely nem létezik.

Lakást annyira már nem szeretnék, valahogy elegem lett a szomszédok falfúrási és egyéb zajaiból. Egy kis házikó, kicsi udvarral, ami olcsón és egyszerűn fenntartható. Nincs rá sok pénzem, hitelt meg nem akarok felvenni.

Gondolkodom, még van időm aludni rá, de az is lehet, hogy a télre még érdemesebb a szülő házat választani és tavasszal dönteni a további lépésekről.

köszönöm a tippeket.

2012. okt. 19. 18:36
 8/9 anonim ***** válasza:
én mindenképpen a kis házra szavaznék.. de ha szülőkhöz mennél is fél évnél tovább ne. Túlságosan kényelmes lesz majd az otthoni környezet és már el sem akarsz majd menni onnan. Az meg majd oda fog vezetni, hogy társat már nehezen fogsz találni.. egy nő(férfi) sem szeret, véleményem szeretne a párja szüleivel lakni, főleg ha már 40 éves az illető.
2012. okt. 20. 23:09
 9/9 V-F Ildi válasza:

Mi kis présházat újítottunk fel abban éltünk közel 6 évet egy szőlőhegyen.Soha nem volt gondunk persze menet közben hozzánk csapódott 3 kutya is.Sőt babánk is lett.A rezsi minimális volt persze volt amikor csak esővíz volt de később be lett vezetve a víz.Most egy könnyűszerkezetes faházban lakunk amit a férjem tervezett agy kis falu utolsó telkén.A présházat anno egy millióért vettük a faházunk meg kb 2.5 millió volt.

Szerintem mind a két döntés jó ha szereted a nyugalmat de a kutyát javaslom!!!

2012. dec. 1. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!