Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megöl a féltékenység. Mit tegyek?

Megöl a féltékenység. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A férjem kint dolgozik Németországban.

Van egy főnöke de nő és egyidős vele ráadásul nem is csúnya.

Állandóan beszélnek telefonon, sokat is találkoznak és nagyon jó viszonyban vannak.

Nincs olyan telefonbeszélgetésünk ahol ne jönne szóba.

A párom tudja hogy féltékeny vagyok de azt mondta hogy neki nem kell senki más csak én és hogy csak engem szeret.

De én mégis lassan megbolondulok annyira féltékeny vagyok.

Mi a véleményetek?

2012. okt. 16. 11:30
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Azt olvastam valahol hogy nem attól kell félni akiről mesél, hanem attól akiről hallgat...

igen sokat gondolkodom ezen.

Éppen az előbb hívott fel, és kérdezte hogy bánt e valami mert délelőtt beszéltünk és elég kedvetlen voltam.

Nem mondtam meg mert nem szeretnék megint ok nélkül féltékenykedni.

Tudja hogy féltékeny vagyok a főnökére mert már mondtam neki.De nem akarok emiatt konfliktust.

2012. okt. 16. 12:13
 12/22 anonim ***** válasza:

Egyetértek, én amiatt aggódnék, akiről hallgat.

De ha hallgat valakiről, azt ugye nem tudod...

Próbálj megnyugodni, és lásd meg, hogy mennyire felesleges idegeskedned. Ha meg akar csalni, úgy is megteszi.

Én drukkolok, hogy ne akarjon.

Én a megcsalásért konkrétan börtönbüntetést adnék.

Engem évekre odabaszott egy megcsalás, és azóta sem vagyok önmagam. Bocs a kitérőért.

Nyugi :)

25/N

2012. okt. 16. 13:09
 13/22 anonim ***** válasza:
44%
Gondoltatok már rá, hogy mekkora átok a féltékenység? Nem az egyes emberre nézve, hanem mindenkire, általában. Ez talán valami ezoterikus átok, valami külön felesleges kapcsoló vagy relé, amit Isten vagy a Sátán vagy akárki az emberekbe felejtett. Szándékosan? Mert mi értelme is van? Kimegy a férjem vagy a feleségem fél évre Eutanáziába dolgozni/tanulni. Mindegy. Vannak csoporttársai, diáktársai, munkatársai, főnökei, tanárai, bárki. A fél év alatt lefekszik valakivel vagy sem, annyira, de annyira nem változtat semmin, hogy még csak beszélni sem érdemes róla! Együtt járnak uszodába, bulizni, kirándulni, bárhová, hogy miért ne fordulhatna elő? Minden egészséges, normális emberben felmerül, amikor már egy-két hete egyedül alszik. Azután hazajön. Nem hiányzik belőle semmi, fogyott vagy hízott valamit, mindegy. Újból az én férjem vagy feleségem, megy az élet tovább, élünk boldogan. Mit kellene nekem még külön ezért penészednem, rágódnom, idegeskednem, kaparni magam?
2012. okt. 16. 13:27
 14/22 A kérdező kommentje:

Nagyon nehéz az tuti.

A hócipőm tele van már az állandó idegeskedéssel.

Úgyhogy elég volt úgy döntöttem.

Ha megcsal akkor azt sosem fogom megbocsájtani az biztos(persze ha megtudom egyáltalán)

De ismerem már a párom és tudom hogyha történni fog valami esetleg egyből észre fogom rajta venni.

Megpróbálok bízni benne...

2012. okt. 16. 13:50
 15/22 anonim ***** válasza:

Nem gondolod, hogy egy 3 gyermekes anya és a te férjed is családos, hogy azon gondolkoznak, hogy megcsalják a másikat?

Hiszen szeret a férjed és te is szereted, a fõnöknö segiti, hogy hazamenjen hozzátok, mert átérzi milyen nektek az apa nélkül.

Egy kicsit higyjél jobban önmagadban és bizzál a férjedben.

Nekem a férjem csak fiatal nõkkel dolgozik, hát meg is bolondulnék, ha ezen járna a fejem.Ha meg akar csalni ugyis megteszi, ha nem akkor meg ennyi.

2012. okt. 16. 13:52
 16/22 A kérdező kommentje:

Bízom benne hogy nem tervezik.

Csak az piszkálja nagyon a csőröm, hogy ilyen rendes vele...

Bár mindenkivel az mert azt mesélte a párom.

Na mindegy, megpróbálok nem agyalni ezen.

Nem szeretném minden napomat azzal tölteni hogy azért aggódom vajon összeszűrik e a levet.

2012. okt. 16. 16:04
 17/22 anonim ***** válasza:
De kedves kérdező, neked abból mi bajod származna? De tényleg... Mennyivel lenne ettől rosszabb az életed ezentúl? Miért nem arra gondolsz, hogy tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy megtörténik vagy sem, mert neked ettől nem változik az égvilágon semmi. Bíztál benne eddig is, ezentúl is bízhatsz. És nem is érdekel a dolog többet. Szerintem ez ennyire könnyű.
2012. okt. 16. 16:27
 18/22 anonim ***** válasza:
17-es válaszoló, úgy tűnik te még nem voltál szerelmes. Remélem egyszer majd az leszel :)
2012. okt. 17. 10:31
 19/22 anonim ***** válasza:
18-as gyermek. Én ne lettem volna szerelmes? Életem 60 éve alatt számtalanszor, és csodálatos ajándéknak vélem! És elárulom, kora ifjúságomban én is voltam féltékeny, bizony. De ez az élettapasztalattal, bölcsességel csökken vagy megszűnik, azt hiszem. Az ember rájön, hogy értelmetlen és gonoszság az egész. És csak jót akar a párjának, nem rosszat. A féltékeny ember mindig gonosz.
2012. okt. 17. 10:35
 20/22 A kérdező kommentje:

Tegnap este jól össze is vesztünk a párommal emiatt.

Én elmondtam mit gondolok és szó szót követett.

Már bánom hogy szóltam mert megint az lett a vége hogy én égek be.

De kibékültünk és soha többet nem hozom ezt neki szóba mert semmi értelme.

Csak összeveszünk és annyit nem ér az egész.

2012. okt. 17. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!