Kisgyerekkel otthon levő anyukák, nálatok ki szerel meg dolgokat a háztartásban, ha elromlanak?
Hónapok óta nem ég a villany az egyik helysében nálunk, nem pusztán körte-csere a probléma, de én a villanyszereléshez nem értek, pénzem viszont nincs szakembert hívni. (gyes és csp mind a gyerekek dolgaira megy el)
A férjem ma reggel elkezdett üvölteni, hogy miért nem csinálok már végre valamit a villannyal, ne rá várjak folyton, nem karbantartó, nem ér rá a munkája mellett (bár ő meg tudná szerelni).
Erre most mit lehet reagálni?
Nekem olyan érzésem van, nem a villany a legnagyobb gond most nálatok. Bárcsak tévednék. Fáradtak, idegesek, stresszesek vagytok mindketten? Esetleg kialvatlanok is? Pénzügyi gondjaitok vannak? Szerintem nagyon rátok férne egy kis közös pihenés, kikapcsolódás, amikor valaki más vigyáz a gyerekre, legalább pár órát. Jobb előbb, mint később alapon. A villany megvár, ha eddig tudott várni. ;)
Nem vagyok villanyszerelő, csak villamosmérnök, de olyan sokféle gond ott nem lehet ha az izzó jó. Kapcsoló, vezeték, foglalat, biztosíték, érintkezések. A legrosszabb, legmunkaigényesebb lehetőség, ha új kábelt kell a falba behúzni, a többi eset maximum 1 órás munka. Ha jókedvűen, kipihenten állok neki, nem tétel egy hétvégén megcsinálni. Pihenjetek!
hát én meg tudnám csinálni
de nem akarom
inkább szépen megkérem : ö olyan ügyes okos h még ez is menne neki biztos 20 perc alatt végezne és nem is lenne szemét utána ...
büszkén kihúzza magát és elvonul majd 40-50 perc múlva közli h kész és még rendet is csinált maga után ....
dicséret puszi ölelés
némi hízelkedéssel sok olyanra rá tudom venni amire másként nem
14:35 okos nő
Én is alkalmazom időnként.
Hisz párom az erős mindent megoldó férfi,szépen megdicsérve hős lovagnak is képzelheti magát,aki megmenti a gyenge nőt a nagyon nehéz feladat elől és visszafúrja a leszakadt polcot/elháritja a dugulást/megszereli a csöpögő csapot.Mert ő a férfi és mi gyenge nők úgysem értünk hozzá. (persze amikor van kedvem,megszerelem én azt a csapot,nem is tud róla hogy csöpögött)
Nem értem a helyzetet. Neki nincs ideje megcsinálni, neked nincs pénzed szerelőre (bár ezt sem értem, hogy csak neked nincs, vagy közös kassza mellett nincs, vagy neki lenne, de nem ad), akkor mégis mit vár? Hogy te tanuld ki a szakmát, és csináld meg?
Nálunk szerencsére nem sok minden van, amit a férjem ne tudna megcsinálni, de ha szerelő kell, akkor hívunk. Én sem vagyok elveszett ember, amit lehet megcsinálok magam. Ha pl. eldugul a lefolyó, vagy szűrőt kell tisztítani mosógépben, mosogató gépben...de ennél komolyabbat mint pl. a villanyszerelés azért nem vállalnék be.
Nekem erről egy vicc jutott eszembe, én évekkel ezelőtt halálra röhögtem magam, szóval:
Asszony szól az urának, hogy csöpög a csap, meg kellene javítani. A pasi flegmán azt mondja:
-mit gondolsz, mi vagyok én, vízvezetékszerelő?
Másnap mondja a nő, hogy elromlott az egyik villanykapcsoló. Azt mondja a férj:
-mit gondolsz, mi vagyok én, villanyszerelő?
Másnap megint bepróbálkozik a nej, billeg az asztal.A férj:
-mit gondolsz, mi vagyok én, bútorasztalos?
Következő nap mégis feltámad benne a lelkiismeret, körbejárja a lakást, de a csap, a villanykapcsoló rendben, az asztal sem billeg. Kíváncsian kérdezi a feleségét, mi történt, mire a nő közli vele, hogy megcsinálta a szomszéd.
- Persze nem ingyen. Azt mondta, vagy sütök neki egy tortát, vagy lefekszem vele.
- És mit választottál?
- Mit gondolsz? NEm vagyok én cukrász!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!