Miért nem érti meg anyukám, hogy nem akarok "bármilyen" diplomát?
Most érettségizek, anyukám erőlteti az egyetemet én azonban még nem tudom, mit szeretnék tanulni. Szerinte nem bonyolítsam túl, a lényeg hogy legyen diplomám, mert akkor majd lesz állásom.
Én szeretnék dolgozni teljes állásban annál a cégnél ahol most vagyok diákmunkán. Beszéltem már a főnökkel, alkalmazni fog. Emellett tanulnék okj-s szakmát és kitalálnám hogy mi legyek, ha nagy leszek.
Ti mit gondoltok? Tényleg ilyen fontos hogy legyen "mindegy milyen" diplomám?
Ne tanulj olyat amit nem akarsz..
Velem is ez volt igaz nem diploma hanem csak szakma.ugyanis 8 általános után szakács suliba mentem de én nem akarok szakácsként dolgozni..és ez 5 év pazarlás volt számomra:(
Azt tanuld, amit szeretsz, amihez jó érzéked van, amit el is tudnál végezni és amivel el tudsz helyezkedni. Tehát nem mindegy, hogy milyen diploma. Ha például történelem tanárként szeretnél elhelyezkedni, mert azt szeretnéd csinálni, akkor hiába van mérnöki diplomád.
Nem azt nézik, hogy van-e diplomád, hanem az adott állás betöltéséhez, ami diplomát kér, van e megfelelő diplomád.
Megértem anyukádat, hogy a mai időkben azt szeretné, hogy diplomád legyen. De "nemakarásnak nyögés a vége", ezért mégis Neked adok igazat. Menj el dolgozni oda, ahol szeretsz lenni és ahol Téged is szeretnek, elég fiatal vagy még ahhoz, hogy később belásd: a tanulás fontos, és mindenképpen hasznodra válik. Már csak a kereset miatt is. Az ugyanis sohsem árt, ha egy adott szakmában vagy területen némi tapasztalatot szerzel! Így magad is látni fogod majd, hoga mihez lesz leginkább kedved!
Sok sikert!
A diploma sem garancia a munkára.
Ha neked most ilyen lehetőséged van, amit ráadásul szeretnél is csinálni, akkor ez jó útnak tűnik.
A lényeg, hogy ennek a te döntésednek kell lennie, nem másé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!