Az általános iskolában ért sérelmek hatással lehetnek a későbbi életre?
igen,abszolút kihathatnak a mostani életedre,az iskolai "zaklatásról" és annak hatásairól van is pár jó dráma,épp mostanában néztem meg őket.jó lenne,ha az emberek nem lennének gonoszak,de hát nem tudunk vele mit csinálni.sajnos ez az élet...
próbáld meg elfelejteni ezeket,ha nem sikerül,esetleg menj önképző anonim csoportterápiára,sokat segítenek ezek a foglalkozások
Én kegyetlen szeplős voltam, engem is csúfoltak, de én hamar túl tettem ezen magamat. Nem mondom hogy dicsőséges rá vissza emlékezni -már mint a kigúnyolódásokra- de ettől még semmivel sem érzem magamat kevesebbnek másoknál.
Inkább a saját bak lövéseimet szégyenlem még mindég ha eszembe jutnak, vagy álmomban újra átélem, szeretném ha más vége lenne az eseménynek, aztán felébredek szégyenkezve...
Engem is cikiztek mert én voltam a legszegényebb és a legalacsonyabb a torna sorban.
Ezeket az élet boldogságos eseményei eltompítják és kárpótol majd annak szeretete akinek te leszel az életben a legdrágább kincse.
Szerintem ez a meghunyászkodás, kisebbrendűség otthon alakul ki, az iskolában meg csak kifejezetten látványossá válik, hogy még a gyerekek közt is.
Jót akarnak a szülő, szeretjük a szülőket, de nálunk is megvolt, hogy a kölöknek hol a helye, nem csoda, ha az iskolában is csak tűrtem, meg meghúztam magam.
Szerintem egy teljesen kiegyensúlyozott, egészséges lelkületű gyerek nem hagyja magát csak így, de ez meg nem kifejezetten az iskolában dől el.
Engem is piszkáltak kb. 6.-os koromig, mert sovány voltam. Én viszont pont emiatt nagyon határozott lettem, megvédem magam és másokat is, ha kell, ha valami nem tetszik, visszaszólok.
Lehet kihatással, de mint pl. nálam, lehet, hogy pont amiatt leszel olyan, amilyennek lenned kellett volna gyerekként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!