Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék értük és magamért...

Mit tehetnék értük és magamért? Van kiút ebből a helyzetből? Hosszú, de nagyon fontos, kérlek!

Figyelt kérdés

Anyu és apu még óvodás koromban elváltak, én anyuhoz kerültem. Miénk maradt annak az önkormányzati lakásnak a használati joga, ahol előtte éltünk. (Később amikor lehetőség adódott rá, ezt a lakást megvásároltuk.) Anyu nagyon hamar újraházasodott, egy nem régóta Magyarországon élő erdélyi férfihoz ment hozzá, hamarosan közös gyermekük is született. A mi kapcsolatunk itt teljesen megromlott, szerettem is a férfit meg nem is. Öcsém került előtérbe, engem mindig csak bezártak a kisszobába,nappal is amikor szeretkeztek, stb.. Egyszer lehánytam az ajtót, mert nem engedtek ki, akkor sem amikor annyira rosszul voltam, hogy könyörögtem hadd mehessek ki a mosdóba.. Természetesen lehordak, megvertek. Nevelőapám rengeteget ütött, szíjjal is. Egy idő után anyu is elkezdte, állandóan rajtam selejtezte le a fakanálkészletet (azzal a jelszóval, hogy gyenge a keze). Voltak rosszaságaim, volt, hogy megérdemeltem, de azt nem hogy egész életemet büntetésben és rettegésben éljem le, bántalmazva, hazugságokra kényszerítve, csak arra kellettem, hogy a gyereket pesztráljam, senkivel nem találjkozhattam, láthatásra is alig engedtek el, akkor is csak rengeteg "gyakorolni valóval" (ekkor még kitűnő tanuló voltam, versenyekre jártam, imádtam tanulni). Amikor a kicsi nagyobb lett, hitelt vettünk fel, és vettünk a másfél szobás lakás helyett egy kétszobásat, ahol eltűnt az addigi picim magánéletem is, mert a saját kis szobám helyett egy szobába kerültem öcsémmel, én pont akkor kezdtem már nőni,nőiesedni. Ráadásul olyan rosszul nevelté a kissrácot, hogy állandóan csak kitolt velem, bemártott, sosem fogadott szót nekem. Ahogy elkezdtem serdülni, egyre több furcsaságot tapasztaltam, nevelőapám mindig kellemetlen helyzetbe hozott, meztelenül álldogált az ajtóm küszöbén amikor anyukámék nem voltak itthon, rengetegszer rámnyított a fürdőbe stb.

Egy idő után elkezdett tapogatni is, nem feltűnően, csak ölelés közben a seggemet simogatta és hasonlók. Mindezek mellett anyukámat is ellenem uszította, mindent elhordott otthonról és rámfogta. Szenteste a kórházban kómában fekvő nagymamám és szintén kórházban levő nagypapám lakásának kulcsait ellopta, és egy szőke fiatal csajtszit k*rogatott, hiába nyomta anyám a csengőt folyamatosan.

Elköltöztem, apukámékhoz. Jelenleg az a helyzet, hogy tegnap anyukám sírva telefonált: a párja négy napja nem ment haza! .. egy nővel van.. és már szóltak a munkahelyéről, mert szó nélkül nem ment be oda sem, nagyon haragszik a főnöke. Egy barátja felhívta anyámat, hogy a nevelőapám azt üzeni, kérjen tőle anyukám bocsánatot, akkor talán majd hazajön, egy pár nap múlva.

Anyukámnak nincs pénze, leszázalékolt, és nem csak amolyan látszatra, tényleg nagyon beteg, hiába keres munkát, nem is tudná elvégezni, csak ha tényleg könnyű lenne. Havi huszonvalahányezret kap hosszú évek óta, meg a gyerektartást. A lakásokon jelzálog, meg adósságok, szintén a férjének köszönhetően..

2012. szept. 12. 13:50
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Lelketlenek vagytok.

Bántottak, de attól még nem kell nekem is őket.

Amit tudtam megtettem, megszakítottam a kapcsolatot. De ha mondjuk egy hétig nem megy még haza a férje, nem lesz mit enniük, ÉRTITEK?

2012. szept. 12. 15:20
 22/38 A kérdező kommentje:
Lehet hogy én nem jólelkű vagyok, hanem buta, de ti meg önzőek. És érdekes módon senki nem segített, hogy hova fordulhatnék, fordulhatnának segítségért. Kár, hogy ez volt a kérdés.
2012. szept. 12. 15:21
 23/38 anonim ***** válasza:
Az utolsónak igaza van. Ő képes volt ennyi minden szörnyűséget megtenni veled, és még te akarsz neki segíteni? Segítsél akkor, mi itt a kérdés?? De nyilván neked is kételyeid vannak, különben nem írnál ide... Mellesleg anyád felnőtt ember, gondoskodjon magáról, meg a gyerekéről. Ha nem tu, akkor majd gondoskodik az apa a gyerekéről. Ennyi. Felelősségteljes ember úgy vállal gyereket, hogy tudja: bármi van, neki meg kell tudni oldania. Majd megoldja. Megy anyaotthonba, vagy ahova akar. És tudod Te hány beteg ember dolgozik a megélhetéséért? Ha meg nem tetszik, akkor nyalja a férje seggét, hogy ne hagyja el, és továbbra is belőle élhessen. Mit gondolsz, mi lenne, ha mindenki arra várna, hogy más segítse meg?
2012. szept. 12. 15:21
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menjél és játszd a mártírt, hogy életed végéig élősködjön rajtad valaki, aki csak biológiailag az anyád (mert egy ANYA nem tesz ilyet a gyermekével). Ezért tényleg nem kellett volna kérdést kiírnod, a megoldás egyszerű: költöztesd őket magadhoz, és tartsd el anyádat életed végéig a neveletlen kölkével együtt, aki - elmondásod szerint - állandóan bánt téged. Ha neked ez kell, szíved joga!
2012. szept. 12. 15:26
 25/38 anonim ***** válasza:
És a párod mit mond? Kíváncsi lennék az ő álláspontjára is.
2012. szept. 12. 15:28
 26/38 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen mindig csak ilyen idióta válaszokat kapok, nem is értem mit vártam.

Anyukám beteg, nem csak fizikailag, lelkileg is. Már betegen is született. Nem tudom, hogy meddig fog élni még, nem hiszem, hogy sokáig. Az orvosok sem tudnak mit csinálni, nem foglalkoznak vele. Nincs tisztában a lehetőségeivel, a főzésen kívül nem ért semmihez. Szakmája a cipőfelsőrész készítés, de mivel már alig lát, hosszú évek óta, nem is tudná ezt a szakmáját űzni. A városban ahol élnek nemigazán van munkalehetőség. Én a fővárosban lakom, és még nekem sincs. De ha valaki tud Dunaújvárosban állást egy leszázalékolt beteg nőnek, feltétlenül jelezze. Keresett, de még nem kapott. Nem véletlenül.

Ráadásul a lakásból sem nagyon mer kimenni, mert fél hogy a férje kizárja, elviszi a maradék dolgait is és stb. Plusz a gyerekre is neki kell vigyáznia, én másik városban lakom, nem tudja kire bízni. Pedig nem lehet felügyelet nélkül hagyni, mert abból sosem sül ki semmi jó.

2012. szept. 12. 15:29
 27/38 A kérdező kommentje:

párom?

"dehogy vagy!! akik ezt kívülről látják, nem tudják megérteni! mert olvasgatják a kérdéseket és semmi problémájuk nincs, beleképzelik magukat másoki helyzetébe, és lazán rávágják, hogy dehogy szarakodnának semmivel és senkivel.

nem, egyáltalán nem vagy hülye és én megértelek!"

2012. szept. 12. 15:30
 28/38 A kérdező kommentje:

Azt tapasztalom, hogy itt elég sok kérdésre a lehető legkönnyebb, legegyszerűbb választ vágják rá az emberek. Megcsalt a pici baba mellett? Tegyél rá, hagyd el! Nem ért meg? Dobjad! Nem tetszik neki valami benned? Hagyd el! Bántanak a szüleid? Költözz el! Tök mindegy, csak töröld az életedből, nehogy ám küzdj, változtass, tegyél érte.

Te vagy a jó, nem kell neked senki és semmi, mindig állj tovább ha valakinek nem tetszik valami.

2012. szept. 12. 15:35
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyádon azzal tudnál segíteni, hogy esetleg elintéznéd, hogy egy anyaotthonba mehessen a gyerekkel. Ott tudnak segíteni, hogy alap dolgokat megkapja, esetleg a gyermeket gyámság alá tudják helyezni.

Édesanyád eltartása idős éveiben (főleg ilyen előzmények után, hogy ő az anyai kötelességeit nem teljesítette) nem a te feladatod.

2012. szept. 12. 15:37
 30/38 anonim ***** válasza:
63%
Vedd magadhoz (illetve apukádékhoz) anyádat és öcsédet. Ha kell, menj el mozit takarítani, szórólapozni, mekibe, akárhova, de a vőlegényeddel együtt tartsátok el őket, menjen rá a kapcsolatotok, ha az kell. Mindent az önzetlenség jegyében, ne is hallgass ránk, idióta válaszolókra! Hiszen mi úgyis lelketlenek vagyunk.
2012. szept. 12. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!