Bár együtt élek egy férfival, gyereket tervezünk, mégsem akarok hozzámenni mert nem hiszek a házasságban. Ez normális?
A házasságok nagy részébe már van szerződés meg külön kassza, nem érzem az elköteleződést, a "holtodiglan holtomiglan"-t.
Sőt, már olyan is van az ismeretségi körömben hogy a nő külön tesz félre pénzt, hogy amikor majd otthon lesz a gyerekkel legyen miből élnie, mert a férje őt majd nem tartja el a gyerek költségeit meg felezik.
Bízom a páromnak, de ezek miatt valahogy negatív dolognak érzem az esküvőt. Normális vagyok?
Tudod, egy ismerös most éppen azért van bajban, mert NEM kötöttek házasságot, mondván, hogy az csak egy papir.
10 éve élnek együtt, van három gyerekük, a nö a legkisebbel még otthon van, összesen 7 éve, a volt munkahelye idöközben megszünt. Igy a férfi tartja el az egész családot - és addig müködött is.
Most a múlt héten baleset érte a férfit külföldön és meghalt. A nö ott áll a három gyerekkel, nem adnak neki felvilágositást semmiröl, mert nem feleség, az maradék fizetését nem kapja meg, mert nem feleség, a balesetbiztositás nem neki fizet, mert nem feleség. Ami pénzt kapna még, az mind a gyerekek öröksége, amit a gyámhatóság azonnal zárol, nehogy az anya elköltse.
SZóval nem elég, hogy meghalt a párja, még a közös vagyon is a gyerekeké, tehát nem tud vele semmit kezdeni, munkát nem talál, söt azt sem tudja, hogy miböl fogja eltetmettetni.
12: ezeket mind meg lehet akadályozni. Attól, hogy valaki feleség, nem mehet be a bankba hogy felvegyen pénzt a férje számlájáról. De ha rendelkező a számla felett, akkor függetlenül a státuszától, megteheti.
Ahhoz, hogy valaki kedvezményezett legyen egy biztosítási szerződésen, nem kell házasnak lenni.
A gyerek költségeit mindkét szülőnek állnia kell(ene). Ha együtt élnek, olyan evidensnek tűnik az a közös kassza, ha már egy fedél alatt laknak és elvileg egy család lenne.
Én sem rajongok a házasságért annyira mostanában, tekintve a sok tönkre ment házasságot kezdve a szüleimével... Én amúgy ha gyereket akarok, akkor egész biztosan házasodni fogok majd. Ha már család akkor legyen rendes család házassággal.
Én nem mondom azt hogy nem vagy normális, te másként látod a helyzetet. Ha nektek az úgy jó, akkor más véleménye nem számít ha úgy működik a dolog. De szerintem ha szeretnétek gyereket, akkor kellene érezni a kellő elköteleződést egymás iránt.
Ha ez a férfi, akivel együtt élsz, szintén így gondolkodik, akkor nincs semmi gond. Mások véleményét nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Minden jót!
24N
A mai értékvesztett, zavaros világban normálisnak van kikiáltva, de alapjában véve nem az.
Nem hiszel a házasságban. Oké, ez a te dolgod.
De miért akarsz a születendő gyerekeddel kiszúrni?
"kellene érezni a kellő elköteleződést egymás iránt" - na nekem pont ez a bajom, hogy sajnos ma már a házasság sem ezt jelenti. Elvileg igen, de gyakorlatilag bármikor bármilyen indokkal válni lehet, van szerződés és külön kassza, tehát vita sincs.
Meg amúgy is minden 2. válással végződik, szóval tényleg nem érzem benne a végleges elköteleződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!