Igaz, hogy 2013-tól csak az összeházasodott párok gyerekei kaphatják meg az apa családnevét? Már több helyről hallottam, de a neten nem találok róla semmit!
15:42! Van különbség aközött, hogy nem kapja meg szülői döntés miatt, vagy egyáltalán nem kaphatja meg törvény miatt.
Amúgy nem evidens, de ez a hagyomány.
ha a házasság intézménye nem fontos, akkor a gyerek családneve miért fontos....?
a két dolog ugyanúgy csak érzelmi jelentőségű. vagy mindkettő fontos és akkor nincs gond, vagy egyik se s akkor szintén nincs gond.
Sztem ez baromság!Ha nem akkor meg agyon kellene lőni aki kitalálta.Most ha Én azt szeretném,hogy a gyermekem viselje az Én nevemet akkor erőszakkal házasodjak össze.Sztem a házasság baromság és nem kellene az eberekre erőltetni......
Had döntse el mindenki,hogy mit akar és mit tart fontosnak.
Utolsó válaszoló, nem jól értelmezed. Amit a kérdező ír, az egy (feltételezett) terv, hogy CSAK házasságban lehessen a gyerek neve az apáé. Amit te írsz, az az, hogy lehet választani az apasági nyilatkozat és a házasság között. Ezt a választási lehetőséget akarja ez a (feltételezett) törvény elvenni.
Egyébként nem tudom, miért érzed megalázónak az apasági nyilatkozatot. Szerinted hogy kellene, higgyék el a nőnek bemondásra, mert ő "tudja, kitől terhes"? Akkor én bemondanám, hogy a Csányi Sándortól vagyok terhes és kérem a többmilliós gyerektartást :D
Hehe, ez jó!! Akkor Csányinak biztos sok gyermeke lenne... :)))) pl. az enyém is.... :DDDDD ;)
Na de viccet félre téve:
Apasági nyilatkozat az oké, eddig is el lehetett ezzel intézni. Remélem a hozzászoló nem apasági tesztre gondolt, mert az már tényleg "fura" lenne...
Egyébként azóta sem hallok róla semmi érdemlegeset, szóval sztem csak kacsa!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!