Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaz, hogy 2013-tól csak az...

Igaz, hogy 2013-tól csak az összeházasodott párok gyerekei kaphatják meg az apa családnevét? Már több helyről hallottam, de a neten nem találok róla semmit!

Figyelt kérdés
2012. szept. 6. 11:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%

15:42! Van különbség aközött, hogy nem kapja meg szülői döntés miatt, vagy egyáltalán nem kaphatja meg törvény miatt.

Amúgy nem evidens, de ez a hagyomány.

2012. szept. 6. 16:13
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

ha a házasság intézménye nem fontos, akkor a gyerek családneve miért fontos....?

a két dolog ugyanúgy csak érzelmi jelentőségű. vagy mindkettő fontos és akkor nincs gond, vagy egyik se s akkor szintén nincs gond.

2012. szept. 6. 18:04
 13/21 anonim ***** válasza:
75%
Én házasság párti vagyok, így remélem ez ha igaz is, nem fog érinteni. De valószínüleg úgy van ahogy előttem mondják, akinek nem fontos a házasság, annak az se lesz fontos hogy mi a gyerek neve, hiszen ezek csak papírok és igazából nem mutatják meg hogy ki mennyire szeret kicsodát.
2012. szept. 6. 20:37
 14/21 anonim ***** válasza:
22%
Azért nem ugyanaz, már csak azért se, mert mi van, ha egy pasi meggondolja magát és nem vállalja a gyereket, azért legalább van lehetőség, hogy a nevére kerüljön, vagy öröklés esetén se a legutolsó és még sorolhatnám.
2012. szept. 6. 20:55
 15/21 anonim ***** válasza:
69%
öröklés? akkor is a gyereke ha nincs a nevén, ugyanúgy örököl ha egyszer elismerte gyerekének
2012. szept. 6. 21:12
 16/21 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok házasságpárti, és házasságban is inkább a saját nevemet adnám a gyerekemnek, mert az ritka, a páromé meg a tíz leggyakoribb közt van. Ellenben felháborítónak tartanám, ha így kicsesznének azokkal, akik az apa nevét akarják adni. A házasság a törvény szerint jelenleg egy férfi és egy nő kapcsolatának hivatalosítása, nem a férfié és a gyerekéé. Egyébként alkotmányellenes különbséget tenni a házasságba és az azon kívül született gyerekek jogi helyzete közt. Bár ezek már az alkotmányt is átvariálták, nem is tudom, az újban ez benne van-e még.
2012. szept. 7. 06:10
 17/21 Syrakusa ***** válasza:

Sztem ez baromság!Ha nem akkor meg agyon kellene lőni aki kitalálta.Most ha Én azt szeretném,hogy a gyermekem viselje az Én nevemet akkor erőszakkal házasodjak össze.Sztem a házasság baromság és nem kellene az eberekre erőltetni......

Had döntse el mindenki,hogy mit akar és mit tart fontosnak.

2012. szept. 7. 10:04
 18/21 anonim válasza:
49%
hát sajnos, ez biztosan igaz. a barátnőm most 7 hónapos kismama. januárra van kiírva és nekik is vagy apaságit kell csináltatni, vagy házasság. másképp nem kaphatja meg az apa nevét. azért szerintem ez durva. mert sokan azért nem tudnak esküvőt tartani mert az anyagi helyzete nem engedi. de viszont az apasági meg sztem tökre megalázó, hiszen ez olyan mintha a nő nem tudná hogy kitől terhes... :S
2012. nov. 22. 08:42
 19/21 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló, nem jól értelmezed. Amit a kérdező ír, az egy (feltételezett) terv, hogy CSAK házasságban lehessen a gyerek neve az apáé. Amit te írsz, az az, hogy lehet választani az apasági nyilatkozat és a házasság között. Ezt a választási lehetőséget akarja ez a (feltételezett) törvény elvenni.

Egyébként nem tudom, miért érzed megalázónak az apasági nyilatkozatot. Szerinted hogy kellene, higgyék el a nőnek bemondásra, mert ő "tudja, kitől terhes"? Akkor én bemondanám, hogy a Csányi Sándortól vagyok terhes és kérem a többmilliós gyerektartást :D

2012. nov. 23. 00:34
 20/21 A kérdező kommentje:

Hehe, ez jó!! Akkor Csányinak biztos sok gyermeke lenne... :)))) pl. az enyém is.... :DDDDD ;)

Na de viccet félre téve:

Apasági nyilatkozat az oké, eddig is el lehetett ezzel intézni. Remélem a hozzászoló nem apasági tesztre gondolt, mert az már tényleg "fura" lenne...

Egyébként azóta sem hallok róla semmi érdemlegeset, szóval sztem csak kacsa!!!

2012. nov. 23. 12:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!