Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért álmodok mindig az...

Miért álmodok mindig az exemmel (miért pont ezzel)?

Figyelt kérdés

Nagy szerelem volt, 20 évesen véget ért, de ha párévente összefutunk, még mindig mélyen nézünk egymás szemébe.Férjhez mentem, gyermekem született.Ő is megnősült, mert a barátnője terhes lett.Mikor még épphogy csak jártak, azt mondta, úgy szereti, mint mikor énbelém volt szerelmes.A csaj barátnőm volt, de mióta együtt vannak, nagyon kerül, rettenetesen félti őt előlem.Talán elmondta neki, hogy én voltam a nagy ő?

Nappal tudom, hogy imádom a családomat, és sosem rombolnék szét egy családot, ezt meg főleg nem.

De nagyon gyakran álmodom, hogy ugyanúgy érez és találkozunk és elég csak azt mondanom, hogy szeretem, és máris szedi a cuccát és mindenki előtt vállalja és boldogan élünk amíg meg nem halunk. Olyan Big és Carrie párosként...

Ilyenkor rettenetesen fáj a szívem és egy napig szomorkodom utána.Pedig már hét és fél éve vége. Miért van ez?

2009. júl. 27. 08:55
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező! Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te őt tartod az igazinak, nem? Illetve azt írod, hogy neki is te voltál az igazi. Akkor miért mentetek szét vagy csak később jöttetek rá egymás hiányától, hogy együtt kellett volna maradnotok? Szerintem azért álmodod ezt, mert erre vágysz. Ha ez visszatérő álom, mikor felébredsz, hogy érzed magad? Ez az álom jó vagy rossz érzéssel tölt el inkább? Mert valószínű, hogy még mindig szereted, ha ettől jól érzed magad. Kérdés, hogy megéri-e felszakítani a sebeket és két családot tönkretenni egy úgymond "szerelemért". A szerelem nem tart örökké.
2009. júl. 27. 09:13
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ennek nem közvetlenül a volt barátodhoz van köze... Egyszerűen csak eljátszottál a gondolattal. Vágysz valami izgalmasra (ki nem), valami "többre" vagy másra (még ha tulképp nincs is rá szükséged, hiszen boldog vagy), és ez a volt barátod képében jelenik meg a fantáziádban. De ez csak olyan "azt szeretné az ember amit nem kaphat meg" eset, szerintem. Legyezgetné a hiúságod, ha csettintenél és visszajönne hozzád...:) De valószínűleg mégsem erre vágysz, és erre nagyon hamar rá is jönnél. Addig édes, amíg nincs. Arra nem tudok gyógyírt, ezen hogyan tedd túl magad...:) Sajnálom. De szerintem csak ennyiről van szó.
2009. júl. 27. 09:26
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, azt hiszem, hogy anno túl sokat mondogattam, hogy ő az igazi. Meg tényleg olyan Big-es...

De aztán megismertem a férjem, és vele minden úgy történt mint a leggiccsesebb szerelmesfilmben, hamar össze is házasodtunk, semmig gond nincs már, öt és fél éve együtt vagyunk.

Ez az ex pedig szöges ellentéte, vadóc, kiszámíthatatlan és szenvedélyes.

Tudom, hogy a szerelem nem örök, ezért sem rombolnám szét a két családot.De akkor legalább múlna már el valahogy. Mikor felébredek, úgy érzem, imádom.Olyankor az jut eszembe, annyira jó lenne csak mégegyszer, utóljára. Viszont álmaimban én nehezen vagy egyátalán nem hagyom el a családom, csak ő pakol rögtön.

Miért szakítottunk? Mert én világot akartam látni, külföldre mentem tanulni, aztán kinyílt a szemem, nem hagytam, hogy uralkodjon rajtam.Aztán mikor ő kellett volna, ő közölte, hogy ki akarja élni magát.(csajozni akar) Aztán mikor mindketten szinglik voltunk, találkoztunk, de nem volt semmi izzás.Egy hónap múlva szerettem volna ismét találkozni vele, de akkor már járt ezzel a lánnyal.

2009. júl. 27. 09:30
 4/6 A kérdező kommentje:

Második válaszadó:

Igen, szerintem nagyon sok igazság van abban amit írsz!

2009. júl. 27. 09:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Benyomásaim:

Valami hiányzik a mostani életedből.

Ezt a volt barátodra vetíted rá, mintha Ő lenne az, aki ezt megadhatná Neked. Az utolsó be nem teljesült szakasz miatt nem téptél el minden köteléket.

Tudat alatt valószínűleg úgy érzed, Ő tartozik Neked. Ha két egyenrangú fél között nincs egyensúly, ez szinte törvényszerű, hogy ez összetartja őket. Az sem ritka, hogy az egyik fél úgy éli meg, hogy senki nem tartozik a másiknak, de a másik fél szerint ez nem így van. Aki tartozik, vagy úgy véli, neki tartoznak, az fenntart egy köteléket a másikkal. Ezt kell elengedni. Én Hellinger terápiával foglalkozom, ott megvan ennek a sajátos "rítusa".

Ui.: Ha érdekel, írhatsz magánban, vagy megtalálsz itt: [link]

2009. júl. 27. 10:12
 6/6 A kérdező kommentje:

Nagyon érdekes amit írsz, körülnézek az oldalon és majd írok.

Érdekességként még annyit fűznék hozzá a dolgokhoz, hogy az imént összefutottam vele, évek óta nem láttam.Az ékszerboltból jöttünk ki, ráköszöntem, ő egyből viccelődött, hogy vettél magadnak új fülbevalót? Mondom persze, új jeggyűrűt.:-) És nem állt meg egy percre sem, ezt is menetközben mondta, majd átment az úton. Úgy vélem, ő lezárta a dolgot. (egyébként szebb mint valaha) :-)

2009. júl. 27. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!