Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok a gyerekeim nélkül...

Nem akarok a gyerekeim nélkül élni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Egyelőre nem válunk el de külön költözünk mert nagyon sokat veszekszünk és így senkinek nem jó, de talán még rendbe hozható. Ő marad a 2 gyerekkel, én megyek. Szerintem kevés az esélye, hogy újra normális család lehessünk de rosszul esne ha a lányok nem élhetnének velem. Tudom, hogy így is láthatnám őket és lehetnének nálam is de az teljesen más, gondolom ha elválnánk (vagy csak külön maradnánk) az anyjukkal laknának. Én nem tudok róluk lemondani és azt szeretném, hogy ha a kicsi nem (még csak 3 éves) akkor legalább a nagyobbik (8) velem lakjon. Nem beszéltem erről a feleségemmel úgyhogy nem tudom mit szólna hozzá, szerintem nem örülne neki, de nekem is ugyanannyi jogom van hozzá mint neki. Szerintem a gyerek jönne velem mert nagyon apás. Hogy beszéljek vele erről? Biztos veszekedés lenne belőle.

35/F

2012. aug. 26. 18:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Egyetértek kilencessel.

Ha nem tudjátok rendbehozni a házasságotokat, akkor úgy költözz külön, hogy a lehető legközelebb maradj a gyerekekhez, és minden nap vedd ki a részed a nevelésből, feladatokból, játékból, esti pusziból.

2012. aug. 26. 19:21
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Tőlünk apám magához csábította a nővéremet.

Soha nem leszünk ugyan olyan jó testvérek már. Megszoktam,hogy úgymond egyke vagyok.

2012. aug. 26. 20:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Mikor úgy volt, hogy a szüleim elválnak nagyon haragudtam apára. Nem azért, mert el akart válni, hanem mert a testvéremet is magához édesgette és vitte volna magával. Lehetsz akármilyen jó apa, hogy pótold, hogy nem él veletek a gyerekek anyja, de egy testvér nem tudsz pótolni.
2012. aug. 26. 21:03
 14/17 anonim ***** válasza:
87%

Elszakítani az anyától a gyereket, felér egy kínzással...

Miért gondolja bárki is, hogy egy apának, aki tényleg szereti a gyerekét, nem kínzás elszakadni a gyerekeitől????

23N

2012. aug. 26. 21:08
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Létezik olyan, hogy közös felügyelet. Nagyjából az, amit a 9-es is leírt, csak hivatalosan is így működik: pontosan annyit vannak a gyerekek mindkét szülővel, ugyanannyit vállalnak magukra a gyerekkel kapcsolatos teendőkből, anyagiakból is.

Két kulturált, normális szülő kell hozzá.

2012. aug. 26. 23:10
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem értem...

Leírtam a Kérdezőnek, hogy nem kellene feltétlenül elszakadnia a gyerekeitől, akár naponta is láthatná őket, gondoskodhatna róluk, ha okosan megoldják az exfeleségével...

Leírtam, hogy nálunk ez remekül működik 6 év óta...

Nem értem, mi rosszat írtam, amiért le lettem pontozva???

#9-es hozzászóló voltam.

2012. aug. 26. 23:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Kedves Előző, én is nyomtam épp egy minuszt a válaszodra, ezért:

"A gyerekeidnek jobb helye van az anyukájuk mellett, amellett te is láthatod őket, ha normális kapcsolatot sikerül kialakítani az exfeleségeddel,"

Tudod, ti nyilván 2 normális, egymással is jóindulatu ember vagytok, na de nem csak ilyenek vannak. Most gondold át ugyanezt a másnak, tanácsként leírt mondatot, hogy feltételezed, az ex feleség nem az... akkor a gyereket laza mozdulattal élő pajzsként, és zsaroló eszközként adtad az ex kezébe, hogy ő szabhassa a feltételeket, és a férfi egyetlen lehetősége a behódolás legyen...

2012. aug. 27. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!