Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan gyozhetnem le a gatlaso...

Hogyan gyozhetnem le a gatlasomat?

Figyelt kérdés
A parommal 1 eve vagyunk egyutt,o mar 10 eve el kulfoldon,en pedig most koltoztem ki hozza,diploma utan.Az a gondom,hogy o anyanyelvi szinten beszeli a nyelvet,en azonban csak kb. kozepfokon,es emiatt ha o is jelen van nem merek megszolalni.Nem attol felek,hogy kijavit,inkabb attol,hogy szegyenkezni fog miattam,vagy csalodast okozok neki vagy ilyesmi.Ez nagyon zavaro pl. tarsasagban,mindkettonket idegesit,de keptelen vagyok lekuzdeni a gatlasomat.Tudnatok tanacsot adni,hogy hogyan gyozhetnem le ezt a 'felelmet'?
2012. aug. 24. 18:58
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

ez jó, képzeld el magad , mint kívülállő amint egy társaságban beszélsz a nyelven, de úgy képzeld el, hogy szinte minden élet hű, még az illatok is. majd ugye becsukott szemmel, azt is képzeld el, hogy senki sem neheztel rád az miatt ha esetleg hibázol, ha nem segítőkészen kijavítanak. az olimpikonok , ilyet használnak arra, hogy teljesítesnek. a nyugod légzésre való figyelés közben , 100-tól visszafelé számolva lassan, majd a nulla után a kívülről való nézés önmagad.

most biztos sok lepontozást kapok, de beválik

2012. aug. 24. 19:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Koszonom,meg fogom probalni,en zold kezet adok :-)

Varok meg tovabbi tippeket is ha tud valaki valamit... :-)

2012. aug. 24. 19:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Bátorság!

Nekem az angol tanárom csak angolul engedte, hogy beszéljek az órán. Képzeld el ezt a gondolat egyszerűsítési folyamatot, ha csak kb.300 szóval rendelkezel.:))Kb. mint egy 3 éves gyerek, úgy beszéltem. Küzdöttem eleinte, de egyre jobban ment és beláttam, beszélni, beszélni, beszélni. Ne zavarjon, ha nem jó a nyelvtan, ne zavarjon, ha javítandó a kiejtés. Beszélj, beszélj, hogy minél többet halld magad az idegen nyelven is. Napról napra több lesz az önbizalmad!

2012. aug. 24. 19:21
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
amugy egyszerűen úgy hívják, hogy autogén tréning. de ez már ki ment a divatből, inkább a tárgyilagosság működik.
2012. aug. 24. 19:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Szólj a társaságtagjainak, hogy nézzék el ezt a hibádat. Ennyi.
2012. aug. 24. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:
ja, vagy így is lehet. meg küzdessz vele, hogy gyakorolsz, és tökéletesíted, tréningelsz, vagy úgy teszel , mint én, hogy azzal kezded, elnézést a helytelen szövegért.én a helyesírásért, sajnos fősulin a diák mellé egy gyors és gépíró oktatást is kellene tartani, mert sokat kellett írni és akkor nem a helyesírás számít
2012. aug. 24. 21:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia! Először szerintem gondold végig jól, hogy mit is mondtál.Mi a gátlásod valódi oka?" Nem attol felek,hogy kijavit,inkabb attol,hogy szegyenkezni fog miattam,vagy csalodast okozok neki vagy ilyesmi" Éreztél már olyat, hogy valamiért szégyellne?Mert ha igen, akkor sajnos azt nem tudod megoldani. Az az ő "fogyatékossága".Ha a nyelvtudás kérdését meg is oldanád előbb utóbb szégyellne más miatt.Ha belegondolsz, hogy e miatt szégyellne, téged csalódna benned, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy valami nagyon nincs rendben a kapcsolatotokban. Lehetséges, hogy egyáltalán nem szégyell , esetleg csak beképzeled magadnak.Ha így van akkor elképzelhető, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítasz bizonyos külsőségeknek.Ez esetben talán te magad ítélkezel úgy, hogy "az az értékesebb ember aki jobban beszéli a nyelvet".Most ez esetben éppen magadat ítéled meg.Kevesebbnek érzed magad.Viszont , úgy is tűnhet a barátodnak hogy ő rá akarod "húzni" a Te problémádat. Pl.Tehát , ha valójában én nem szégyenkezek miattad , de Te attól félsz, hogy szégyellek, akkor én azt érezném, hogy nem bízol bennem.Valójában Te nem bízol magadban, és a barátodra testálod rá ezt a bizalmatlanságot.Ha ez a verzió igaz, akkor a barátod nem azért lesz ideges adott helyzetben mert gyengébben beszéled a nyelvet, hanem inkább azért mert a saját magaddal szembeni bizalmatlanságot rá hárítod.Amivel nem tud mit kezdeni, mert az a Tiéd. Azért mondom, hogy előbb gondold végig e folyamatot, és így eljuthatsz az alapproblémáig. Aztán abból indulj ki.Tehát ha a nyelvtudás különbség neked okoz gondot, akkor ezt lásd be, és ne a barátodra "hárítsd".Tudom ez nem mindig könnyű, mert ha nem bízom magamban nehéz bízni a másikban is.Szerintem semmi probléma nincs a képességeddel. Az teljesen normális, hogy a barátod tíz éve kint van és anyanyelvi szinten beszél, Te meg "csak" középfokon. A "maximalista" hozzáállásod mögött lásd meg hogy irracionális önértékelési gondod van.Ha a barátodnak "akarsz megfelelni" vagy a környezetednek, akkor sosem jutsz a végére.Az igazi önbizalom rátalálására vannak módszerek Meditációk, önismereti technikák, stb. Megpróbálhatod azt is, hogy egyszerűen csak feladod ezt a megfelelési törekvést, és el kezdesz beszélni úgy ahogy tudsz.Ha a társaság elég intelligens akkor készségesen segíteni fognak. Ha ezért lebecsülnének akkor , lépj tovább abból a társaságból, közben azért figyelj arra is, hogy ha valaki nálad gyengébben csinál valamit , vagy éppen "jobban" akkor Te se ez alapján ítéld meg magát az embert. Sok szerencsét!
2012. aug. 30. 16:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek koszonom a valaszt!

Utolso,koszonom,nagyon elgondolkodtattal,lehet ratapintottal a problema gyokerere... :-)

2012. aug. 30. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!