Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Akármilyen kedves vendég,...

"Akármilyen kedves vendég, három napig untig elég. " Egyetértetek ezzel a régi mondással?

Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 14:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%
Egyet értek kérdezö, pont az én helyzetemez vàzolja a mondat, hozzànk pàrom huga jàr de napi rendszerességgel. Tüneményes csaj, nincs is baj vele, de nincs intim szférànk baràtommal (jön a kicsi is:)), és ha ittvan a làny, akkor én megszünök létezni gyakorlatilag...ugyhogy nagyon is egyet értek!!
2012. aug. 20. 14:54
 12/17 anonim ***** válasza:
94%
Igen, így van. Bár szeretem, ha meglátogatnak, én is szívesen megyek rokonokhoz, barátokhoz, de mindenkinek megvan a maga megszokott élete és a hosszabb vendéglátás/vendégeskedés azt teljesen felborítja. Férjem rokonai több mint 200 km-re laknak tőlünk. Már évek óta úgy megyünk hozzájuk látogatóba, hogy valamelyik közeli településen foglalunk néhány napra szállást, kirándulunk, sétálunk, pihenünk és egy teljes napot reggeltől késő délutánig a rokonok körbe látogatására számunk. Ők ezt tudják, úgy veszem észre nem veszik rossz néven, még senkit nem láttam, hogy elhúzta volna a számát miatta. Az az egy nap alatt ők is felszabadultak, kipletykáljuk a fél világot, de nem lógunk egymáson, nem borítjuk föl az ő szokásaikat, mint vendégnek nekünk sem kell azt nézni, mit hova szabad letenni, mihez illik nyúlni és mihez nem.
2012. aug. 20. 14:57
 13/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem fél nap is sok tud lenni, attól függően, hogy ki az.
2012. aug. 20. 15:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Nálam kifejezett átjáróház szokott lenni és imádom. Nyüzsi van, otthon érzi magát mindenki.

Aki zavarna akármennyi idő után is, olyan eleve nem látogat meg.

2012. aug. 20. 16:26
 15/17 anonim ***** válasza:
91%
Én magányos farkas vagyok, úgyhogy vendégből egy nap is több, mint amit még jó szívvel elviselek.
2012. aug. 20. 16:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem szó szerint kell értelmezni a mondást. A lényege, hogy egy idő után mindenkiből elég. Ez adott esetben lehet fél nap vagy 2-3 hét, a lényeg, hogy elég belőle.

Egyébként egyet értek vele.

2012. aug. 20. 16:43
 17/17 anonim ***** válasza:

egynél több embert nem viselek el magam mellett hosszú távon egy légtérben.

persze az az 1 is legyen marha jó barátom, vagy nagyon kedves rokonom.

a párom ez alól természetesen kivétel, őt még legalább 50 évig szeretném magam mellett tudni :)

ja, és még arra is rájöttem, hogy ha pl angolul kell beszélnem a vendégemmel, akkor hamarabb elfáradok tőle, tehát a külföldről érkezőkből 1 nap is elég :) de az általában tartalmas :)

2012. aug. 20. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!