Hogyan mondjam meg anyukámnak, hogy ne eröltesse azt hogy már most gyerekem legyen?
24 éves lány vagyok, fél éve végeztem a fősulin. Még nincs munkám, nincs a párommal közös lakásunk. Kb. egy év múlva tudnánk/szeretnénk lakást venni, utána nyáron (tehát 2 év múlva) szeretnénk esküvőt, és utána nekiállni a baba-projektnek.
Ha találkozunk anyummal (45éves, tehát nincs lekésve az unokáról) akkor akármilyen szövegkörnyezetben előkerül az unoka téma. Tudja, hogy először előakarjuk teremteni azt a hátteret ahova születhet a gyerek, de mégsem birja ki, hogy ne mondjom valamit. Ezeket hogy miért várunk még, már 1000szer elmondtuk, de nem használt. Lehet neki valamit mondani? Vagy hagyjuk rá? Igazából nem bosszant, nem leszek tőle ideges stb, de jobb lenne ha hagyná.
Amúgy én lennék a világ legboldogabb embere, ha már most "dolgozhatnánk" a gyereken.
Azért nincs teljesen igazad. Teszem azt 1 év múlva vesztek egy lakást, azt is fizetni kell ám, jó sok évig. Akkor hogy fogtok gyereket vállalni? Ha így gondolkodsz, akkor neked sajnos soha nem fog gyereked születni.
Én azt mondom, hogy sokkal jobb fiatalon szülni, mint 40 évesen. Én is 20 évesen szültem az elsőt, majd jött a második. Jó, akkor még nem volt saját lakásunk, de azóta eltelt 7 év, van saját lakásunk, két gyerekünk, és közben még diplomát is szereztem, és van 1,5 év munkatapasztalatom is...
Suli mellett végig dolgoztam, van félre tett pénzem nekem is, meg páromnak is. Nem 100ezer forint. Illetve van egy régi örökölt ház, amit elszeretnénk adni, és utána vennénk lakást.
Nem csak a levegőbe tervezzük a lakást, meg gyereket.
Egyetlen a lényeg: Te, illetve Ti a pároddal úgy érzitek, hogy még nem jött el a babavállalás ideje (akár anyagi, akár más megfontolásból, teljesen lényegtelen).
Gyermeket nem az anyukádnak fogtok vállalni, hanem saját magatoknak, ezért bármennyire is szeretné anyukád, türelmesnek kell lennie.
Ennyit mondhatsz neki kedvesen, hogy : legyen türelmes.
Ne hagyd, hogy "rádbeszélje" az időpontot, akkor vállaljátok, amikor Ti úgy gondoljátok, hogy vállaltok. Nem vagy elkésve semmivel sem, két-három év múlva sem leszel!
Anyukádat nem szabad "figyelembe venni" egy gyermekvállalásnál, bármennyire szeretné!
Mi erre azt szoktuk mondani, hogy majd ha úgy érezzük mi, hogy eljött az ideje. Addig nem.
És mivel mindig és mindenkinek ezt mondjuk, egy idő után gondolom unalmas lett nekik és nem kérdezgetnek.
3 éve házasodtunk össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!