Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a párod azt...

Mit tennél, ha a párod azt mondaná: nem szerelmes beléd?

Figyelt kérdés

Az enyém (F) ezt mondja időnként, meg szakítani is próbált, de nem bír. Ráadásul (tudom, a fordított eset a gyakoribb), a viselkedése ellentmond annak, hogy nem szerelmes. Azt mondja, szerinte most lassan elengedjük éppen egymást, de közben jobban ragaszkodik hozzám, mint valaha. Pánikbeteg, és azt hiszem, megijedt a családdal járó felelősségtől - mert kezdetben így terveztük, hogy lesznek gyerekeink.

Borzasztóan fáj, hogy ezt mondja (közben azt is, hogy fontos vagyok neki, meg hiányzom), és nem tudom, érdemes-e várni vagy mit higgyek. Volt valaki ilyen helyzetben?

2009. júl. 22. 07:46
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
Az nagyon rossz, ha ilyeneket mond már most a párod, mi lesz később? Nem lehet, hogy azért nem tud elengedni, mert így kényelmes neki és megszokásból van veled? Nem akarlak megbántani, de ez a hozzáállás nem helyes és te még ilyennek szülnél gyereket? Aki megmondja, hogy nem szeret? Ha szeretne, szerinted mondana ilyet, főleg mikor nem mérges? Ha meg te gyereket akarsz, ő meg húzza évekig a dolgot, nem vagy köteles várni. Én nem áldoznám fel magam egy olyan férfiért, aki agglegényként akar élni, de mellette jó a barátnő bizonyos dolgokra, mint kiegészítő. Jó vastag bőr lehet a képén, hogy szemedbe ilyeneket mond, de veled marad. Szerinted ilyen kapcsolatból mi lesz 5, 10 év múlva? Válás! Keress jobbat, aki megbecsül.
2009. júl. 22. 08:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Néha szerintem előfordul, hogy a párok úgy érzik, hogy távolodnak egymástól, nem érzik a szerelmet, de ettől még fontosak egymásnak. Ez még nem jelenti azt, hogy valóbn el akar engedni. esetleg kérdezd meg, hogy mit szeretne, esetleg legyetek külön egy kis ideig, hogy rájöjjön, elég fontos-e vagy neki annyira, hogy ne tudjon élni nélküled.

Előbb-utóbb azonban ki kell derülnie, hogy mi a célja veled, mert az sem szép dolog, ha nem adja meg azt, amit te szeretnél (házasság, gyerekek stb.), és csak húzza az idődet.

2009. júl. 22. 08:02
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy pár nem szerelmes egymásba folyamatosan 60 éven át, ezért nem kell szakítani.

De nem lehet, hogy ő éppen azért mondja, mert annyira retteg, hogy te elhagyod, hogy inkább véget akar vetni az egésznek?

nE DÖNTS, AMÍG MEG NEM GYÓGYUL, MOST NEM REÁLIS A KÉP, AMIT FEST. bESZÉLJ A PSZICHOLÓGUSÁVAL!

A gyerek is úgy csinálja: amitől fél, azt mondja.Mondd meg neki, hogy fáj, ha ezt mondja, de különösebben ne foglalkozz vele! Mondd meg, hogy nem várod el tőle, hogy szerelmes legyen beléd! Az is lehet, hogy túl nagynak éli meg az elvárást. Ugye , ha pánikbeteg. Akkor nem csoda, ha kicsit hisztisebb.

Lehetsz neki fontos és hiányozhatsz, úgy, hogy épp nem szerelmes - lehet hogy igazat mond. De ez a romantikus szerelem dolog túl van misztifikálva. Szép érzés a szerelem, de házasságot nem (kizárólag) szerelemre kell alapozni!

Amíg meggyógyul várni kéne, nem kellene költözést, esküvőt, gyereket, más ilyen nagy változást betervezni. Neki egyszerre most az elég. Ha szereted, várd meg, míg egyenesbe jön, hálás lesz majd. Ha nem az igazi, akkor inkább szakíts, és barátként támogasd. A gyermekszülésről végleg lemondani botorság.

2009. júl. 22. 08:04
 4/9 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó: szerinted az megérett az apaságra, aki ilyeneket mond és retteg attól, hogy a másik elhagyja, közben meg nem akarja sem elvenni, sem gyereket vállalni vele? Jó mentőszöveg ez a férfiaknak. Nem tudom, hogy mióta vagytok együtt kérdező, ezen is múlik meg a korotokon. Ha még csak pár hónapja vagytok együtt, nem is lehet tőle ezt elvárni, de pl. 8-10 év után simán.
2009. júl. 22. 08:07
 5/9 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem a párod teljesen illabilis kiforratlan személyiség. Gondolkodj el, hogy ilyen emberrel akarsz komoly párkapcsolatot.
2009. júl. 22. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt akartam még írni, hogy lehet, hogy ő ilyen lelkizős - vag ymost a pszichológusnál rálelt az ízére - és minden lelki rezdülését meg akarja osztani veled: Most hiányzol, de nem szerelmes, most szerelmes, most önállóságra vágyik. Ezek csak érzések! Fontos része az életnek, de nem kizárólagos. Lehet, hogy csak elemezgetni akarja veled az érzéseinek rétegeit. Hallgasd meg, mintha egy barát lenne, úgy, és monddd el neki, részletesen, hogy te pontosan mit érzel(az igazat) - ha órákig beszélget veled erről, akkor csak lelkizni akart. Talán most ilyen időszaka van. Mi van azzal a pánikbetegséggel?

Nagy a nyomás a munkahelyén? Családi gondja van? Nem kap levegőt a párkapcsolatában? A pánikbetegség állandó félelemmel jár, úgy tudom. Ha benne szorul ez az érzés, nem csoda, hogy a (közös) jövőtől is fél - mivel érzi a félelmet, magyarázatot talál rá.

Nekem is volt olyan időszakom, mentem az utcán , és csak összeszorult a szívenm a félelemtől. Ok nélkül. De nem tudtam volna akkor bizakodva tervezni a jövőt!

Segíts neki mielőbb meggyógyulni, akár változtasson az életén, ha az kell! Addig nem érdemes semmibe kezdeni. vedd meg neki Ruediger Dahlke: Sürgősségi patika a léleknek c. könyvét, most kapható, rövid, de hasznos tanácsokat talál benne! Nem tudom, ismered-e a szerzőt, más könyveit is megtalálod könyvtárban, antikvárban, e-könyvtárban: találhat benne a párod segítséget. Amíg nem gyógyul meg, nincs ereje a te érzéseidre vigyázni. Segíts neki, és ha leküzditek ezt, boldogok lesztek!

Szabd ki magadnak, mennyit tudsz erre szánni! Egy évet? Kettőt? Ötöt? Egy életet? Döntsd el (mennyire szereted), és ha addig meggyógyul, akkor ő lesz a családod!

A mások érzéseit(szerelem) elvárni nem tudjuk, csak a magunkét adhatjuk. Ha te szereted, mondd meg neki!

2009. júl. 22. 08:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Valaki itt nekem válaszolt, hogy szerintem megérett-e az apaságra? NEM Szerintem semmire sem érett meg, önmagával nincs rendben. Addig semmi mást nem tud vállalni, és nem is szabad engedni. Ez nem bolhapiac, ahol a legjobb árut próbáljuk kikotorni, és ami hibás, ledobjuk.Ha szereted, ha ő az életed párja, akkor segítsd, amikor ő szorul rá, és ő vissza fogja neked adni, amikor neked lesz erre szükséged.

Sok válaszoló úgy ír, mintha hűtőt venne, ha nem fagyaszt, kidobja és vesz másikat - de a párkapcsolat(pláne életünk s párja) nem ilyen - ha elromlik, javíttatjuk, nem megy a kukába automatikusan.

Ha még a keresgélés szakaszában lennél, az más lenne, de én úgy értem, már választottál. Lehet még neked is gondod, téged se fognak lecserélni azért! Amit mond, azok csak mondatok. Azt írod, úgy hiszed, az érzései nem pont ezek. Beszélgess, lelkizz vele - valószínű, hogy az ő szívében káosz van! Majd kitisztul. Ismered a kis Gerda történetét? Olvasd el! [link] de inkább keresd meg az eredeti hosszú változatot, mert minden szónak jelentése van.

Akár írd le, rajzold le a barátodnak ajándékba egy kis könyvbe (ahogy tudod)attól biztos kienged a szíve.

Ezt az egészet arra írom, ha ő az igaz szerelmed. (most csak te érzel reálisan)

ha nem ő az, akkor engedd el békében, és keresd meg az igazidat. Neked is tisztázni kell magadban, hogy mit érzel!

Szauna, fürdő, masszázs megnyitja a lelket. Zöld teával lehetőleg. Próbáld meg. Olvass utána ilyen lelki technikáknak!

Néha az ember szíve megkeményedik. Én volt hogy azt (nem ) éreztem, hogy nem érzek a gyerekeim iránt semmit! De egyáltalán semmit! Szörnyű volt és hetekig tartott.

Volt egy barátnőm, húsz évesen - nem hitt - és imádkozott, és esténként a baráti társasága összegyűlt imádkozni, hogy az Isten lágyítsa meg Anikó szívét, mert megkeményedett. És ezt ő kérte, aki elvesztette a hitét. De visszajött neki :)

Korod?

2009. júl. 22. 08:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondoltál arra, hogy éppen a betegsége miatt van lelkiismeret-furdalása veled kapcsolatban? Gyötri magát, hogy így neked fájdalmat okoz, neked így nem jó, mi lesz így a terveitekkel stb., stb. És, ebből azt szűrte le, és időnként megerősödik benne az érzés, hogy el kell engednie. De mint írod, nem bír, hiszen szeret.

Közelítsd innen a problémát! Ha valóban szeretitek egymást, kiállja a kapcsolatotok a gyógyulás folyamatát. Sokat segítesz már azzal is, ha érzi, mellette állsz, nem vagy bizonytalan az érzéseidben -ezekkel azonban te magad vagy tisztában, te tudod, hogy a leírtak szerint va-e.

2009. júl. 22. 08:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Néhányan eléggé beletaláltak, pl. 08:04. Egyszer a nagy szerelme elhagyta, és még azt is mondta neki, hogy megbánta a vele töltött éveket. Ő akkor eldöntötte, hogy nem lesz szerelmes többet.

A kapcsolatunk elején (19 hónapja vagyunk együtt) folyton attól félt, hogy elhagyom, meg vége lesz. A gyerekeket és családot is ő hozta szóba annak idején, meg volt hatva, hogy családapának el tudom képzelni. Aztán egyszer csak ez megváltozott. Azt mondja, fél a felelősségtől, mert azt még magáért sem tud vállalni.

Én néha azt gondolom, szerelmes belém, egy hónapja szakított, amit én elfogadtam, azóta úgy udvarol, mint egy kezdő. Azt mondja, zűrzavar van benne, vívódik.

Beszélgetni nagyon nehéz vele a kapcsolatunkról. Ráadásul össze is akar költözni, hogy milyen lenne úgy. Nem tudom. Eddig bolygó hollandiként hol itt, hol ott találkoztunk, magunkban nem laktunk még.

Most talált rá egy munkára, ami igazán érdekli, arra akar koncentrálni (azt hiszem, kicsit én is benne voltam).

Retteg, hogy találok valaki mást magamnak. A kapcsolatunk elején még ő mondogatta, hogy nem kéz-lábremegésre vágyik, ilyen értelemben nem is szerelmes (ilyenben én sem), hanem erős kötődést érez, valamit,ami ennél több. Háááát. Totál skizofrénia. Mindketten elmúltunk 30 évesek.

2009. júl. 22. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!